Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s oříškovou omáčkou, pečeným tuřínem a lesními houbami
Kuře s oříškovou omáčkou, pečeným tuřínem a lesními houbami
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kuře s oříškovou omáčkou, pečeným tuřínem a lesními houbami

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2702 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 121 g
Tuky 196 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se šéfkuchařkou Oliou Hercules a pestrou podzimní úrodu proměnili v lahodný pokrm s východoevropským twistem. Výsledek je aromatický, hřejivý a plný chuti. 

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
Na kuře
kuře 1 ks
rozporcované na 8 dílů (nebo směs horních stehen a paliček)
nakrájená nahrubo
česnek 2 stroužky
nasekané
mrkev 1 ks
vydrhnutá a nakrájená nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar kuřecí 800 ml
nebo zeleninový
lískové oříšky 200 g
opražené nasucho, loupané
červená, nasekaná nahrubo (pokud chcete jídlo jemnější, zbavte papričky semínek)
Na pečený tuřín s houbami
vodnice 6 ks
nebo lépe malé baby tuříny překrojené nebo 1–2 větší tuříny podle velikosti, prekrojené na čtvrtky
lesní houby 200 g
hříbky, lišky – očištěné
česnek 3 stroužky
na plátky
estragon 2 snítky
lístky odrhnuté
tymián 2 snítky
lístky nasekané

Postup

1

Ve velké pánvi s těžkým dnem rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm kuřecí díly ze všech stran dozlatova. Vyjměte kuře z pánve, vsypte cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Na středním ohni opékejte cca 10 minut do změknutí, průběžně míchejte.

2

Vraťte kuře do pánve, osolte, opepřete a vlijte vývar. Opražené lískové oříšky a chilli společně umelte v malém mixéru nebo food processoru na pastu. Pastu přidejte do pánve ke kuřeti a zelenině a dobře ji rozmíchejte s vývarem. Nechte na plotně bublat 35–40 minut, čas od času promíchejte, aby se vzniklá omáčka nepřichytila ke dnu hrnce.

3

Rozehřejte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Do pekáčku nalijte 2 lžíce oleje a nechte jej v troubě rozpálit. Vsypte do pekáčku tuříny a osolte. Pečte 10 minut, pak přidejte houby – menší v celku, větší nakrájejte. Po dalších 10 minutách přisypte plátky česneku a většinu bylinek (trošku si ponechte na ozdobu). Pečte 2 minuty, pak vytáhněte z trouby. Podávejte společně s kuřetem, posypané zbylými bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč