Inspirovali jsme se šéfkuchařkou Oliou Hercules a pestrou podzimní úrodu proměnili v lahodný pokrm s východoevropským twistem. Výsledek je aromatický, hřejivý a plný chuti.
Suroviny
Postup
Ve velké pánvi s těžkým dnem rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm kuřecí díly ze všech stran dozlatova. Vyjměte kuře z pánve, vsypte cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Na středním ohni opékejte cca 10 minut do změknutí, průběžně míchejte.
Vraťte kuře do pánve, osolte, opepřete a vlijte vývar. Opražené lískové oříšky a chilli společně umelte v malém mixéru nebo food processoru na pastu. Pastu přidejte do pánve ke kuřeti a zelenině a dobře ji rozmíchejte s vývarem. Nechte na plotně bublat 35–40 minut, čas od času promíchejte, aby se vzniklá omáčka nepřichytila ke dnu hrnce.
Rozehřejte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Do pekáčku nalijte 2 lžíce oleje a nechte jej v troubě rozpálit. Vsypte do pekáčku tuříny a osolte. Pečte 10 minut, pak přidejte houby – menší v celku, větší nakrájejte. Po dalších 10 minutách přisypte plátky česneku a většinu bylinek (trošku si ponechte na ozdobu). Pečte 2 minuty, pak vytáhněte z trouby. Podávejte společně s kuřetem, posypané zbylými bylinkami.