Kuře v krémové omáčce s hráškem a pórkem je zaručeným hitem rodinných večeří. Určitě k němu připravte pečené nebo bouchané brambory, jejich dozlatova opečená kůrčička je totiž neodolatelná.
Suroviny
Postup
Do zápékací mísy dejte pórek, zalijte olejem, přidejte máslo a na mírném ohni zvolna vařte 10 minut nebo dokud pórek nezměkne.
Kuře položte kůží dolů na velkou pánev s nepřilnavým povrchem a na středním plameni opékejte, dokud kůže nezezlátne, pak ho otočte a opečte i z druhé strany. Olej by neměl být potřeba, ale pokud se kůže začne lepit, trochu ho přidejte. Kuře přidejte k pórku a nechte na pánvi vypečený tuk.
Přilijte vývar a přiveďte k varu, osolte a opepřete podle chuti, přikryjte a vařte 30 minut na mírném ohni. Vmíchejte hořčici, crème fraîche a hrášek a přiveďte k varu. Mělo by vzniknout poměrně velké množství omáčky.
Když jste připraveni k podávání, zapněte gril. Smíchejte strouhanku a petrželku, posypte jimi kuře a grilujte, dokud strouhanka nezezlátne. Podávejte s pečenými nebo bouchanými bramborami.
Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V hlavní roli kuře: 30 rychlých letních receptů(30 receptů )