0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře v krémové omáčce s hráškem a pórkem

Kuře v krémové omáčce
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Kuře v krémové omáčce s hráškem a pórkem

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3118 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 119 g
Tuky 210 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře v krémové omáčce s hráškem a pórkem je zaručeným hitem rodinných večeří. Určitě k němu připravte pečené nebo bouchané brambory, jejich dozlatova opečená kůrčička je totiž neodolatelná. 

Suroviny

pórek 3 ks
rozpůlené a nakrájené nadrobno
olivový olej 2 PL
v případě potřeby víc
máslo 1 PL
vývar kuřecí 500 ml
sůl
pepř
hořčice dijonská 1 PL
mražený hrášek 200 g
strouhanka 3 PL
může být z čerstvého pečiva
petrželka 1 svazek
jemně nasekaný

Postup

1

Do zápékací mísy dejte pórek, zalijte olejem, přidejte máslo a na mírném ohni zvolna vařte 10 minut nebo dokud pórek nezměkne.

2

Kuře položte kůží dolů na velkou pánev s nepřilnavým povrchem a na středním plameni opékejte, dokud kůže nezezlátne, pak ho otočte a opečte i z druhé strany. Olej by neměl být potřeba, ale pokud se kůže začne lepit, trochu ho přidejte. Kuře přidejte k pórku a nechte na pánvi vypečený tuk.

3

Přilijte vývar a přiveďte k varu, osolte a opepřete podle chuti, přikryjte a vařte 30 minut na mírném ohni. Vmíchejte hořčici, crème fraîche a hrášek a přiveďte k varu. Mělo by vzniknout poměrně velké množství omáčky.

4

Když jste připraveni k podávání, zapněte gril. Smíchejte strouhanku a petrželku, posypte jimi kuře a grilujte, dokud strouhanka nezezlátne. Podávejte s pečenými nebo bouchanými bramborami.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč