0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře v krémové omáčce s hráškem a pórkem

Kuře v krémové omáčce
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Kuře v krémové omáčce s hráškem a pórkem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3118 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 119 g
Tuky 210 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře v krémové omáčce s hráškem a pórkem je zaručeným hitem rodinných večeří. Určitě k němu připravte pečené nebo bouchané brambory, jejich dozlatova opečená kůrčička je totiž neodolatelná. 

Suroviny

pórek 3 ks
rozpůlené a nakrájené nadrobno
olivový olej 2 PL
v případě potřeby víc
máslo 1 PL
kuřecí stehna 8 ks
vývar kuřecí 500 ml
sůl
pepř
hořčice dijonská 1 PL
crème fraîche 75 g
mražený hrášek 200 g
strouhanka 3 PL
může být z čerstvého pečiva
petrželka 1 svazek
jemně nasekaný

Postup

1

Do zápékací mísy dejte pórek, zalijte olejem, přidejte máslo a na mírném ohni zvolna vařte 10 minut nebo dokud pórek nezměkne.

2

Kuře položte kůží dolů na velkou pánev s nepřilnavým povrchem a na středním plameni opékejte, dokud kůže nezezlátne, pak ho otočte a opečte i z druhé strany. Olej by neměl být potřeba, ale pokud se kůže začne lepit, trochu ho přidejte. Kuře přidejte k pórku a nechte na pánvi vypečený tuk.

3

Přilijte vývar a přiveďte k varu, osolte a opepřete podle chuti, přikryjte a vařte 30 minut na mírném ohni. Vmíchejte hořčici, crème fraîche a hrášek a přiveďte k varu. Mělo by vzniknout poměrně velké množství omáčky.

4

Když jste připraveni k podávání, zapněte gril. Smíchejte strouhanku a petrželku, posypte jimi kuře a grilujte, dokud strouhanka nezezlátne. Podávejte s pečenými nebo bouchanými bramborami.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit