Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře v krémové omáčce s hráškem a pórkem
Kuře v krémové omáčce
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Kuře v krémové omáčce s hráškem a pórkem

4.6/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3118 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 119 g
Tuky 210 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře v krémové omáčce s hráškem a pórkem je zaručeným hitem rodinných večeří. Určitě k němu připravte pečené nebo bouchané brambory, jejich dozlatova opečená kůrčička je totiž neodolatelná. 

Suroviny

pórek 3 ks
rozpůlené a nakrájené nadrobno
olivový olej 2 PL
v případě potřeby víc
vývar kuřecí 500 ml
sůl
pepř
hořčice dijonská 1 PL
mražený hrášek 200 g
strouhanka 3 PL
může být z čerstvého pečiva
petrželka 1 svazek
jemně nasekaný

Postup

1

Do zápékací mísy dejte pórek, zalijte olejem, přidejte máslo a na mírném ohni zvolna vařte 10 minut nebo dokud pórek nezměkne.

2

Kuře položte kůží dolů na velkou pánev s nepřilnavým povrchem a na středním plameni opékejte, dokud kůže nezezlátne, pak ho otočte a opečte i z druhé strany. Olej by neměl být potřeba, ale pokud se kůže začne lepit, trochu ho přidejte. Kuře přidejte k pórku a nechte na pánvi vypečený tuk.

3

Přilijte vývar a přiveďte k varu, osolte a opepřete podle chuti, přikryjte a vařte 30 minut na mírném ohni. Vmíchejte hořčici, crème fraîche a hrášek a přiveďte k varu. Mělo by vzniknout poměrně velké množství omáčky.

4

Když jste připraveni k podávání, zapněte gril. Smíchejte strouhanku a petrželku, posypte jimi kuře a grilujte, dokud strouhanka nezezlátne. Podávejte s pečenými nebo bouchanými bramborami.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...