Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře se sečuánským pepřem a solí

Sůl a pepř patří k sobě! Jejich chutě jsou základní a nechybějí téměř v žádném receptu. Poznejte všechny odstíny jejich chutí.

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení, + smažení 0:10
PT20M
Vaření 0:20
Maso

Ingredience

    • 6 jarních cibulek, nakrájených na špalíky
    • 1 dlouhá červená chilli paprička, rozpůlená
    • 100g zázvoru, nakrájeného na plátky
    • 5 kořínků z koriandru (lze vynechat nebo nahradit několika snítkami nati)
    • 1 palička česneku, příčně rozpůlená
    • 1 lžíce sečuánského pepře
    • 1 lžíce kuliček černého pepře
    • 5 hvězdiček badyánu
    • 250ml mirinu nebo čínského vína na vaření (šao-sing)
    • 55g krupicového cukru
    • 125ml balzamikového nebo černého rýžového octa
    • 1 kuře (cca 1,8kg)
    • rýžová nebo hladká mouka na poprášení
    • rostlinný olej na smažení v hluboké vrstvě
    • chilli omáčka podle chuti k podávání 

    NA PEPŘOVOU SMĚS

    • 1 lžička černého pepře
    • 2 lžičky sečuánského pepře
    • 1,5 lžíce vločkové mořské soli 

Příprava jídla

1 Všechny přísady až po ocet vložte do hrnce, zalijte 2,5 litry vody a přiveďte k varu. Vložte kuře prsíčky dolů a znovu přiveďte k varu. Zmírněte oheň na střední a vařte 20 minut. Odstavte, přiklopte dobře těsnící poklicí a nechte 1 hodinu stát. Pak kuře opatrně vylovte a položte na plech. Nechte ho zchladnout na pokojovou teplotu a pak ho dejte na 1 hodinu do chladničky.

2 Na pepřovou směs podrťte oba druhy pepře a pak je ještě mírně podrťte při promíchávání se solí. Odložte.

3 Kuře naporcujte na 12–14 kousků a poprašte moukou. V hlubokém rendlíku rozehřejte vrstvu oleje dosahující 3/4 výšky nádoby na 180°C na speciálním teploměru (bez teploměru správnou teplotu poznáte tak, že kostička světlého pečiva zezlátne za méně než 20 sekund). Kuře smažte po dávkách 3–4 minuty dozlatova. Osušte na vrstvě papírových utěrek a pak obalte v polovině pepřové směsi. Podávejte se zbývající pepřovou směsí a chilli omáčkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bůček na sečuánském a růžovém pepři & karamel

Slaný vanilkový pudink a ananasovým salátem

Krevety s uzenou solí

REKLAMA

Přidat komentář