0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře pečené na plechu s květákem

Kuře pečené na plechu s květákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře pečené na plechu s květákem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2375 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 56 g
Tuky 165 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recepty z jednoho hrnce či plechu mají neskutečné kouzlo. Chutě a vůně všech surovin se krásně propojí a zintenzivní. Stačí přidat jednoduchý jogurtový dip s bylinkami, čerstvou bagetku a hostina je na světě.

Suroviny

koriandr mletý 1.5 ČL
paprika mletá uzená 1.5 ČL
kajenský pepř 1 špetka
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuřecí stehna 6 ks
rozdělená na horní stehno a paličku
květák 1 hlava
rozdělená na růžičky
šalotka 3 ks
nakrájená na čtvrtky
Na jogurtovo-bylinkový dip
jogurt řeckého typu 300 g
máta 2 PL
nasekaná
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný
citronová štáva 2 PL
+ pár kapek navíc
česnek 1 stroužek
nastrouhaný
K podávání
bageta

Postup

1

Rozehřejte troubu na 220 °C. Ve velké míse prošlehejte mletý koriandr, mletou uzenou papriku a kajenský pepř s 1,5 lžící oleje, solí a pepřem. Do mísy vložte kuřecí díly a obalte je ve směsi koření a oleje. Kuře rozložte na plech kůží nahoru, vložte do trouby a pečte 15 minut.

2

Do mísy dejte zbylý olej, šalotky a větší špetku soli. Přihoďte růžičky květáku (můžete přidat i pěkné neovadlé listy) a také je ve směsi obalte. Vyjměte plech z trouby a rozložte květák okolo masa.

3

Vraťte do trouby a pečte dalších 30 minut, až kuře a květák zezlátnou. Zeleninu během pečení promíchejte, aby se opekla ze všech stran, kuřecí stehna otočte.

4

Mezitím připravte dip: Prošlehejte jogurt s nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a česnekem, osolte, opepřete. Do podávání uchovejte v chladu.

5

Kuře a zeleninu na talíři pokapejte výpekem a troškou citronové šťávy. Podávejte s jogurtovým dipem a jezte s bagetkou, kterou můžete vytřít zbylý výpek.

NA SVAČINU: SENDVIČ
Ze zbylého kuřete stáhněte kůži a oberte maso. Ciabattu rozřízněte na polovic a obě rozkrojené části pomažte bazalkovým pestem. Na spodní polovinu naskládejte 1–2 plátky rajčete a kuřecí maso, navrch položte silný plátek mozzarelly. Přiklopte druhou polovinou ciabatty. V této fázi můžete buď jen pevně zabalit, nebo navíc zapéct à la panini v sendvičovači. Pokud ho nemáte, rozehřejte v pánvi trošku olivového oleje. Vložte naplněnou ciabattu a opékejte, až spodek pečiva zezlátne a sýr se začíná lehce roztékat. Pak sendvič otočte, zatižte druhou pánví a opečte z druhé strany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit