Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
grilované kuřecí kousky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 20
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2108 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 27 g
Tuky 157 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecímu masu jogurtová marináda vyloženě svědčí. Zvlášť, když ho v ní necháte naložené alespoň půl hodiny. Maso se proleží a zkřehne. Jednotlivé druhy koření uvedené v receptu můžete směle nahradit kari kořením a kuře rázem získá indický nádech. Kořeněné kuře v jogurtu je skvělou volbou pro letní grilování, ale připravit ho můžete také v troubě.

Související recepty

Suroviny

paličky bez kůže
Na marinádu
chilli sušené 1 ČL
mleté
římský kmín 1 PL
mletý
koriandr mletý 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Ostrým nožem vytvořte v každém stehýnku několik šikmých zářezů; dříve se propečou a marináda lépe prostoupí masem.

2

Jogurt důkladně promíchejte s kořením a nalijte do misky.

3

Přiložte stehýnka a pečlivě do nich vetřete marinádu.

4

Pokud máte čas, pak misku přikryjte a maso nechte půl hodiny odležet – velmi mu to prospěje! Vyjměte maso; přebytečnou marinádu nechte krátce okapat.

5

Stehýnka položte na rozehřátý gril a opékejte dvacet až pětadvacet minut, občas je otočte, aby se propekla rovnoměrně.

V troubě  Předehřejte ji na 200, horkovzdušnou na 180 °C, a kuřecí paličky v ní upečte doměkka; trvá to zhruba půl hodiny.

Pozor na salmonelu!  Marinády, do kterých nakládáte maso, jsou chutné samy o sobě a můžou se hodit i jako omáčka ke grilovanému masu. Nikdy ale hostům nepodávejte marinádu, ve které maso už leželo – tou ho nanejvýš potírejte na grilu. Raději připravte marinády víc a část dejte stranou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

19.12.2007 08:18
Recept se nachází v č.5/07, str.84
16.12.2007 01:14
Zkuste to správně: Kupte si směs (sypkou) Tandoori Masala v supermarketu, přidejte jogurt a stroužek česneku a nechte marinovat 48hodin v lednici, maso na 2-3 místech nařízněte, kuřecí prsa se hodí lépe než nohy, ale zálaží na osobní chuti, grilovat ale nespálit, jen špičky mohou být černé. P.S. a curry se to nahradit nedá, ono se vůbec nemá nahrazovat....
16.12.2007 12:40
Spicky obalime alobalem aneb pecicim papirem... :-)

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...