0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné kuře v jogurtu

grilované kuřecí kousky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kořeněné kuře v jogurtu

4.6 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1981 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 17 g
Tuky 150 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jogurtová marináda kuřeti svědčí, zvlášť když ho v ní necháte chvíli rozležet. Jednotlivé druhy koření uvedené v receptu můžete směle nahradit kari kořením.

Suroviny

kuřecí stehna spodní 8 ks
bez kůže
Na marinádu
140 ml
bílý jogurt
chilli sušené 1 ČL
mleté
římský kmín 1 PL
mletý
koriandr čerstvý 1 PL
mletý
kurkuma (mletá) 2 ČL
mletá
sůl
pepř

Postup

1

Ostrým nožem vytvořte v každém stehýnku několik šikmých zářezů; dříve se propečou a marináda lépe prostoupí masem.

2

Jogurt důkladně promíchejte s kořením a nalijte do misky.

3

Přiložte stehýnka a pečlivě do nich vetřete marinádu.

4

Pokud máte čas, pak misku přikryjte a maso nechte půl hodiny odležet – velmi mu to prospěje! Vyjměte maso; přebytečnou marinádu nechte krátce okapat.

5

Stehýnka položte na rozehřátý gril a opékejte dvacet až pětadvacet minut, občas je otočte, aby se propekla rovnoměrně.

V troubě  Předehřejte ji na 200, horkovzdušnou na 180 °C, a kuřecí paličky v ní upečte doměkka; trvá to zhruba půl hodiny.

Pozor na salmonelu!  Marinády, do kterých nakládáte maso, jsou chutné samy o sobě a můžou se hodit i jako omáčka ke grilovanému masu. Nikdy ale hostům nepodávejte marinádu, ve které maso už leželo – tou ho nanejvýš potírejte na grilu. Raději připravte marinády víc a část dejte stranou.

Související články

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...

Komentáře

Anonym

Zkuste to správně: Kupte si směs (sypkou) Tandoori Masala v supermarketu, přidejte jogurt a stroužek česneku a nechte marinovat 48hodin v lednici, maso na 2-3 místech nařízněte, kuřecí prsa se hodí lépe než nohy, ale zálaží na osobní chuti, grilovat ale nespálit, jen špičky mohou být černé. P.S. a curry se to nahradit nedá, ono se vůbec nemá nahrazovat....

Anonym

Spicky obalime alobalem aneb pecicim papirem... :-)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit