0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné kuře v jogurtu

grilované kuřecí kousky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kořeněné kuře v jogurtu

4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2108 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 27 g
Tuky 157 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jogurtová marináda kuřeti svědčí, zvlášť když ho v ní necháte chvíli rozležet. Jednotlivé druhy koření uvedené v receptu můžete směle nahradit kari kořením.

Suroviny

Na marinádu
chilli sušené 1 ČL
mleté
římský kmín 1 PL
mletý
koriandr mletý 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Ostrým nožem vytvořte v každém stehýnku několik šikmých zářezů; dříve se propečou a marináda lépe prostoupí masem.

2

Jogurt důkladně promíchejte s kořením a nalijte do misky.

3

Přiložte stehýnka a pečlivě do nich vetřete marinádu.

4

Pokud máte čas, pak misku přikryjte a maso nechte půl hodiny odležet – velmi mu to prospěje! Vyjměte maso; přebytečnou marinádu nechte krátce okapat.

5

Stehýnka položte na rozehřátý gril a opékejte dvacet až pětadvacet minut, občas je otočte, aby se propekla rovnoměrně.

V troubě  Předehřejte ji na 200, horkovzdušnou na 180 °C, a kuřecí paličky v ní upečte doměkka; trvá to zhruba půl hodiny.

Pozor na salmonelu!  Marinády, do kterých nakládáte maso, jsou chutné samy o sobě a můžou se hodit i jako omáčka ke grilovanému masu. Nikdy ale hostům nepodávejte marinádu, ve které maso už leželo – tou ho nanejvýš potírejte na grilu. Raději připravte marinády víc a část dejte stranou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

Zkuste to správně: Kupte si směs (sypkou) Tandoori Masala v supermarketu, přidejte jogurt a stroužek česneku a nechte marinovat 48hodin v lednici, maso na 2-3 místech nařízněte, kuřecí prsa se hodí lépe než nohy, ale zálaží na osobní chuti, grilovat ale nespálit, jen špičky mohou být černé. P.S. a curry se to nahradit nedá, ono se vůbec nemá nahrazovat....

Anonym

Spicky obalime alobalem aneb pecicim papirem... :-)

Anonym

Recept se nachází v č.5/07, str.84

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč