Kuřecímu masu jogurtová marináda vyloženě svědčí. Zvlášť, když ho v ní necháte naložené alespoň půl hodiny. Maso se proleží a zkřehne. Jednotlivé druhy koření uvedené v receptu můžete směle nahradit kari kořením a kuře rázem získá indický nádech. Kořeněné kuře v jogurtu je skvělou volbou pro letní grilování, ale připravit ho můžete také v troubě.
Suroviny
Postup
Ostrým nožem vytvořte v každém stehýnku několik šikmých zářezů; dříve se propečou a marináda lépe prostoupí masem.
Jogurt důkladně promíchejte s kořením a nalijte do misky.
Přiložte stehýnka a pečlivě do nich vetřete marinádu.
Pokud máte čas, pak misku přikryjte a maso nechte půl hodiny odležet – velmi mu to prospěje! Vyjměte maso; přebytečnou marinádu nechte krátce okapat.
Stehýnka položte na rozehřátý gril a opékejte dvacet až pětadvacet minut, občas je otočte, aby se propekla rovnoměrně.
V troubě Předehřejte ji na 200, horkovzdušnou na 180 °C, a kuřecí paličky v ní upečte doměkka; trvá to zhruba půl hodiny.
Pozor na salmonelu! Marinády, do kterých nakládáte maso, jsou chutné samy o sobě a můžou se hodit i jako omáčka ke grilovanému masu. Nikdy ale hostům nepodávejte marinádu, ve které maso už leželo – tou ho nanejvýš potírejte na grilu. Raději připravte marinády víc a část dejte stranou.
Komentáře