Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře zapečené s houbami a bramborami
Kuře zapečené s houbami a bramborami
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Kuře zapečené s houbami a bramborami

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1382 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 104 g
Tuky 59 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapojte děti do vaření! Společně můžete ze zbytků vařeného či pečeného kuřete vytvořit vydatný koláč s plátky brambor v anglickém stylu.

Suroviny

+ další na vymazání
nakrájená nadrobno
nakrájené na plátky
vývar kuřecí 500 ml
pepř
čerstvě mletý
hořčice mletá 1 špetka
nakrájené na kousky
mražená zelenina 2 hrsti
směs kukuřice, hrášku, brokolice a mrkve (nebo si vyberte své oblíbené druhy)
Na bramborovou pokličku
velké, nakrájené na plátky
rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Máslo vhoďte do středně velkého hrnce a na středním ohni nechte rozpustit. Přidejte cibuli a za občasného míchání ji nechte 5 minut restovat. Do hrnce s cibulí přidejte houby.

2

Jakmile jsou cibule a houby téměř hotové, za stálého míchání je zaprašte moukou – vznikne hustá hmota zvaná jíška. Oheň stáhněte na mírný a jíšku za stálého míchání restujte 2 minuty – tím se mouka rozvaří a hotová omáčka nebude mít moučnou chuť.

3

Sundejte jíšku z ohně. Za stálého míchání pomalu přilívejte vývar. Po přidání veškeré tekutiny dochuťte pepřem, špetkou muškátového oříšku a hořčičným práškem. Oheň zvyšte zpět na střední, vraťte na něj hrnec a za stálého míchání pomalu přiveďte k varu. Jakmile omáčka zhoustne, snižte oheň na velmi mírný. Do omáčky přidejte vařené kuře a zeleninu a dobře promíchejte. Středně velkou koláčovou formu či zapékací mísu vymažte trochou másla a nalijte do ní připravenou náplň.

4

Na náplň opatrně rozložte plátky brambor tak, aby se mírně překrývaly.

5

Potřete brambory trochou rozpuštěného másla a pečte v troubě asi 35 minut. Pokrm je hotový, jakmile jsou brambory propečené a zlatavě hnědé.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč