0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře zapečené s houbami a bramborami

Kuře zapečené s houbami a bramborami
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Kuře zapečené s houbami a bramborami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1382 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 104 g
Tuky 59 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapojte děti do vaření! Společně můžete ze zbytků vařeného či pečeného kuřete vytvořit vydatný koláč s plátky brambor v anglickém stylu.

Suroviny

máslo 50 g
+ další na vymazání
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
žampiony 100 g
nakrájené na plátky
mouka pšeničná hladká 40 g
vývar kuřecí 500 ml
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek 1 špetka
hořčice prášková 1 špetka
kuře vařené 250 g
nakrájené na kousky
mražená zelenina 2 hrsti
směs kukuřice, hrášku, brokolice a mrkve (nebo si vyberte své oblíbené druhy)
Na bramborovou pokličku
brambory 2 ks
velké, nakrájené na plátky
máslo
rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Máslo vhoďte do středně velkého hrnce a na středním ohni nechte rozpustit. Přidejte cibuli a za občasného míchání ji nechte 5 minut restovat. Do hrnce s cibulí přidejte houby.

2

Jakmile jsou cibule a houby téměř hotové, za stálého míchání je zaprašte moukou – vznikne hustá hmota zvaná jíška. Oheň stáhněte na mírný a jíšku za stálého míchání restujte 2 minuty – tím se mouka rozvaří a hotová omáčka nebude mít moučnou chuť.

3

Sundejte jíšku z ohně. Za stálého míchání pomalu přilívejte vývar. Po přidání veškeré tekutiny dochuťte pepřem, špetkou muškátového oříšku a hořčičným práškem. Oheň zvyšte zpět na střední, vraťte na něj hrnec a za stálého míchání pomalu přiveďte k varu. Jakmile omáčka zhoustne, snižte oheň na velmi mírný. Do omáčky přidejte vařené kuře a zeleninu a dobře promíchejte. Středně velkou koláčovou formu či zapékací mísu vymažte trochou másla a nalijte do ní připravenou náplň.

4

Na náplň opatrně rozložte plátky brambor tak, aby se mírně překrývaly.

5

Potřete brambory trochou rozpuštěného másla a pečte v troubě asi 35 minut. Pokrm je hotový, jakmile jsou brambory propečené a zlatavě hnědé.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit