0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí páj s květákovou kaší

Rybí páj s květákovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí páj s květákovou kaší

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1850 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 139 g
Tuky 68 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý způsob, jak zkombinovat zeleninu a rybu v jednom jídle a moc se u toho nenadřít. Do základu můžete dát jakoukoli rybu, uzeného lososa zkuste nahradit uzenou makrelou nebo vynechte uzenou chuť úplně a dejte více masa z tresky. A příště můžete květák v kaši zkusit nahradit brokolicí!

Suroviny

na růžičky
brambory 300 g
na kostky
sůl
pepř
máslo 1 PL
mouka pšeničná hladká 1 PL
mléko 220 ml
hořčice hrubozrnná 2 PL
treska 400 g
nebo jiná bílá ryba, na velikost sousta
na velikost sousta
mražený hrášek 200 g
žloutek 1 ks

1 Květák a brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Slijte, nakrájejte nahrubo a nechte okapat.

2 Připravte základ pod pokličku. Máslo rozehřejte v hrnci, přisypte mouku a umíchejte jíšku. Pomalu do ní přilévejte mléko a zašlehávejte, dokud nevznikne hladká omáčka. Přidejte hořčici a ještě pár minut vařte, aby lehce zhoustla. Dejte do ní všechno rybí maso i hrášek, promíchejte a přesuňte do zapékací misky.

3 Květák a brambory pořádně rozšťouchejte s crème fraîche a žloutkem na co nejhladší kaši a směs rozprostřete na zá- klad s rybou. Dejte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 20–25 minut, potom vložte ještě na 5 minut pod gril.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč