Skvělý způsob, jak zkombinovat zeleninu a rybu v jednom jídle a moc se u toho nenadřít. Do základu můžete dát jakoukoli rybu, uzeného lososa zkuste nahradit uzenou makrelou nebo vynechte uzenou chuť úplně a dejte více masa z tresky. A příště můžete květák v kaši zkusit nahradit brokolicí!
Suroviny
Postup
Květák a brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Slijte, nakrájejte nahrubo a nechte okapat.
Připravte základ pod pokličku. Máslo rozehřejte v hrnci, přisypte mouku a umíchejte jíšku. Pomalu do ní přilévejte mléko a zašlehávejte, dokud nevznikne hladká omáčka. Přidejte hořčici a ještě pár minut vařte, aby lehce zhoustla. Dejte do ní všechno rybí maso i hrášek, promíchejte a přesuňte do zapékací misky.
Květák a brambory pořádně rozšťouchejte s crème fraîche a žloutkem na co nejhladší kaši a směs rozprostřete na zá- klad s rybou. Dejte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 20–25 minut, potom vložte ještě na 5 minut pod gril.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )
- Jak děti naučit jíst více zeleniny?(24 receptů )
- 25 skvělých jídel s uzeným lososem(25 receptů )
- 12 večeří od anglických pastevců: Upečte ze zbytků slané koláče na různé způsoby(12 receptů )