
Rybí páj s květákovou kaší
Skvělý způsob, jak zkombinovat zeleninu a rybu v jednom jídle a moc se u toho nenadřít. Do základu můžete dát jakoukoli rybu, uzeného lososa zkuste nahradit uzenou makrelou nebo vynechte uzenou chuť úplně a dejte více masa z tresky. A příště můžete květák v kaši zkusit nahradit brokolicí!
Ingredience
- 600 g květáku, rozděleného na růžičky
- 300 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 220 ml mléka
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 400 g tresky nebo jiné bělomasé ryby, nakrájené na velikost sousta
- 150 g uzeného lososa, nakrájeného na velikost sousta
- 200 g mraženého hrášku
- 2–3 lžíce crème fraîche nebo tučné zakysané smetany
- 1 žloutek
Příprava jídla
1 Květák a brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Slijte, nakrájejte nahrubo a nechte okapat.
2 Připravte základ pod pokličku. Máslo rozehřejte v hrnci, přisypte mouku a umíchejte jíšku. Pomalu do ní přilévejte mléko a zašlehávejte, dokud nevznikne hladká omáčka. Přidejte hořčici a ještě pár minut vařte, aby lehce zhoustla. Dejte do ní všechno rybí maso i hrášek, promíchejte a přesuňte do zapékací misky.
3 Květák a brambory pořádně rozšťouchejte s crème fraîche a žloutkem na co nejhladší kaši a směs rozprostřete na zá- klad s rybou. Dejte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 20–25 minut, potom vložte ještě na 5 minut pod gril.
Přidat komentář