Rybí páj s květákovou kaší

Rybí páj s květákovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí páj s květákovou kaší

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1850 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 139 g
Tuky 68 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý způsob, jak zkombinovat zeleninu a rybu v jednom jídle a moc se u toho nenadřít. Do základu můžete dát jakoukoli rybu, uzeného lososa zkuste nahradit uzenou makrelou nebo vynechte uzenou chuť úplně a dejte více masa z tresky. A příště můžete květák v kaši zkusit nahradit brokolicí!

Suroviny

květák 600 g
na růžičky
brambory 300 g
na kostky
sůl
pepř
máslo 1 PL
mouka pšeničná hladká 1 PL
mléko 220 ml
hořčice hrubozrnná 2 PL
treska 400 g
nebo jiná bílá ryba, na velikost sousta
uzený losos 150 g
na velikost sousta
mražený hrášek 200 g
zakysaná smetana 2 PL
žloutek 1 ks

1 Květák a brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Slijte, nakrájejte nahrubo a nechte okapat.

2 Připravte základ pod pokličku. Máslo rozehřejte v hrnci, přisypte mouku a umíchejte jíšku. Pomalu do ní přilévejte mléko a zašlehávejte, dokud nevznikne hladká omáčka. Přidejte hořčici a ještě pár minut vařte, aby lehce zhoustla. Dejte do ní všechno rybí maso i hrášek, promíchejte a přesuňte do zapékací misky.

3 Květák a brambory pořádně rozšťouchejte s crème fraîche a žloutkem na co nejhladší kaši a směs rozprostřete na zá- klad s rybou. Dejte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 20–25 minut, potom vložte ještě na 5 minut pod gril.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit