0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí páj s květákovou kaší

Rybí páj s květákovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí páj s květákovou kaší

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1850 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 139 g
Tuky 68 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý způsob, jak zkombinovat zeleninu a rybu v jednom jídle a moc se u toho nenadřít. Do základu můžete dát jakoukoli rybu, uzeného lososa zkuste nahradit uzenou makrelou nebo vynechte uzenou chuť úplně a dejte více masa z tresky. A příště můžete květák v kaši zkusit nahradit brokolicí!

Suroviny

květák 600 g
na růžičky
brambory 300 g
na kostky
sůl
pepř
máslo 1 PL
mouka pšeničná hladká 1 PL
mléko 220 ml
hořčice hrubozrnná 2 PL
treska 400 g
nebo jiná bílá ryba, na velikost sousta
uzený losos 150 g
na velikost sousta
mražený hrášek 200 g
zakysaná smetana 2 PL
žloutek 1 ks

1 Květák a brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Slijte, nakrájejte nahrubo a nechte okapat.

2 Připravte základ pod pokličku. Máslo rozehřejte v hrnci, přisypte mouku a umíchejte jíšku. Pomalu do ní přilévejte mléko a zašlehávejte, dokud nevznikne hladká omáčka. Přidejte hořčici a ještě pár minut vařte, aby lehce zhoustla. Dejte do ní všechno rybí maso i hrášek, promíchejte a přesuňte do zapékací misky.

3 Květák a brambory pořádně rozšťouchejte s crème fraîche a žloutkem na co nejhladší kaši a směs rozprostřete na zá- klad s rybou. Dejte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 20–25 minut, potom vložte ještě na 5 minut pod gril.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit