Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí páj s květákovou kaší

Skvělý způsob, jak zkombinovat zeleninu a rybu v jednom jídle a moc se u toho nenadřít. Do základu můžete dát jakoukoli rybu, uzeného lososa zkuste nahradit uzenou makrelou nebo vynechte uzenou chuť úplně a dejte více masa z tresky. A příště můžete květák v kaši zkusit nahradit brokolicí!

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vaření a zapečení pod grilem
PT25M
Pečení 0:25
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 600 g květáku, rozděleného na růžičky
    • 300 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce másla
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 220 ml mléka
    • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 400 g tresky nebo jiné bělomasé ryby, nakrájené na velikost sousta
    • 150 g uzeného lososa, nakrájeného na velikost sousta
    • 200 g mraženého hrášku
    • 2–3 lžíce crème fraîche nebo tučné zakysané smetany
    • 1 žloutek

Příprava jídla

1 Květák a brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Slijte, nakrájejte nahrubo a nechte okapat.

2 Připravte základ pod pokličku. Máslo rozehřejte v hrnci, přisypte mouku a umíchejte jíšku. Pomalu do ní přilévejte mléko a zašlehávejte, dokud nevznikne hladká omáčka. Přidejte hořčici a ještě pár minut vařte, aby lehce zhoustla. Dejte do ní všechno rybí maso i hrášek, promíchejte a přesuňte do zapékací misky.

3 Květák a brambory pořádně rozšťouchejte s crème fraîche a žloutkem na co nejhladší kaši a směs rozprostřete na zá- klad s rybou. Dejte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 20–25 minut, potom vložte ještě na 5 minut pod gril.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vegetariánský pastýřský koláč s batátovou kaší

Hovězí ragú s pivem Guinness a čedarovou kaší

Kulinární jízda Evropou

REKLAMA

Přidat komentář