Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí ragú s pivem Guinness a čedarovou kaší
Hovězí ragú s pivem Guinness a čedarovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí ragú s pivem Guinness a čedarovou kaší

4.1/5 Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3939 kcal
Bílkoviny 264 g
Sacharidy 188 g
Tuky 214 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Guláš a pivo je klasická a skvělá kombinace. A tak nás napadlo spojit to, co perfektně funguje na stole, rovnou v pekáčku.

Suroviny

přední, lze nahradit kližkou na guláš, nakrájené na kostky
olivový olej 60 ml
velké, nakrájené nadrobno
malé ponechte v celku, velké nakrájejte na čtvrtky
vývar hovězí 300 ml
Guinness
balzamikový ocet 2 PL
worcesterská omáčka 1 PL
(varný typ C)
mléko 100 ml
čedar 200 g
nastrouhaného

Postup

1

Maso promíchejte s moukou. V širokém litinovém hrnci rozpalte olej a maso na něm opečte ze všech stran. Maso vyjměte a na tuku v uvolněném hrnci opečte cibuli dosklovita, poté přidejte žampiony a míchejte, aby zezlátly, přilijte vývar, pivo, rajčatový protlak, ocet, worcester, pro- míchejte, vraťte do hrnce maso, přiklopte, přiveďte pod bod varu a duste asi hodinu nebo i víc, aby maso dokonale změklo.

2

Brambory oloupejte, uvařte doměkka, slijte, přidejte máslo, mléko a rozšťouchejte nebo ušlehejte na kaši. Nakonec vmíchejte 2/3 čedaru.

3

Ragú přesuňte do zapékací mísy nebo do pekáčku, na něj rozprostřete bramborovou kaši, posypte zbylým čedarem a dejte péct do trouby vyhřáté při teplotě 200 °C na zhruba 20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín