Guláš a pivo je klasická a skvělá kombinace. A tak nás napadlo spojit to, co perfektně funguje na stole, rovnou v pekáčku.
Suroviny
Postup
Maso promíchejte s moukou. V širokém litinovém hrnci rozpalte olej a maso na něm opečte ze všech stran. Maso vyjměte a na tuku v uvolněném hrnci opečte cibuli dosklovita, poté přidejte žampiony a míchejte, aby zezlátly, přilijte vývar, pivo, rajčatový protlak, ocet, worcester, pro- míchejte, vraťte do hrnce maso, přiklopte, přiveďte pod bod varu a duste asi hodinu nebo i víc, aby maso dokonale změklo.
Brambory oloupejte, uvařte doměkka, slijte, přidejte máslo, mléko a rozšťouchejte nebo ušlehejte na kaši. Nakonec vmíchejte 2/3 čedaru.
Ragú přesuňte do zapékací mísy nebo do pekáčku, na něj rozprostřete bramborovou kaši, posypte zbylým čedarem a dejte péct do trouby vyhřáté při teplotě 200 °C na zhruba 20 minut.