0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí ragú s pivem Guinness a čedarovou kaší

Hovězí ragú s pivem Guinness a čedarovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí ragú s pivem Guinness a čedarovou kaší

3.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3939 kcal
Bílkoviny 264 g
Sacharidy 188 g
Tuky 214 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Guláš a pivo je klasická a skvělá kombinace. A tak nás napadlo spojit to, co perfektně funguje na stole, rovnou v pekáčku.

Suroviny

přední, lze nahradit kližkou na guláš, nakrájené na kostky
mouka pšeničná hladká 2 PL
olivový olej 60 ml
cibule 2 ks
velké, nakrájené nadrobno
malé ponechte v celku, velké nakrájejte na čtvrtky
vývar hovězí 300 ml
Guinness
rajčatový protlak 2 PL
balzamikový ocet 2 PL
worchestrová omáčka 1 PL
(varný typ C)
máslo 2 PL
mléko 100 ml
čedar 200 g
nastrouhaného

Maso promíchejte s moukou. V širokém litinovém hrnci rozpalte olej a maso na něm opečte ze všech stran. Maso vyjměte a na tuku v uvolněném hrnci opečte cibuli dosklovita, poté přidejte žampiony a míchejte, aby zezlátly, přilijte vývar, pivo, rajčatový protlak, ocet, worcester, pro- míchejte, vraťte do hrnce maso, přiklopte, přiveďte pod bod varu a duste asi hodinu nebo i víc, aby maso dokonale změklo.

2 Brambory oloupejte, uvařte doměkka, slijte, přidejte máslo, mléko a rozšťouchejte nebo ušlehejte na kaši. Nakonec vmíchejte 2/3 čedaru.

3 Ragú přesuňte do zapékací mísy nebo do pekáčku, na něj rozprostřete bramborovou kaši, posypte zbylým čedarem a dejte péct do trouby vyhřáté při teplotě 200 °C na zhruba 20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč