Šťavnaté kuřecí maso, zelený hrášek a salát... Co víc si od letního oběda přát?
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí supreme pořádně osolte a opepřete a položte je kůží dolů do studené hlubší pánve vhodné do trouby. Postavte na střední až silný oheň a opékejte 8–10 minut nebo tak dlouho, aby kůže dotmava zezlátla a zkřupavěla. Obraťte, vsypte kapary a vložte na 10–15 minut do trouby, aby bylo maso propečené. Pak supreme i kapary vyjměte z pánve, volně zakryjte alobalem a nechte odpočívat 15 minut.
Rukojeť pánve omotejte utěrkou a postavte ji na vařič na střední oheň. Rozpusťte v ní máslo, poprašte moukou a opékejte dohněda. Pak po troškách za stálého míchání přilévejte vývar. Vsypte salát a hrášek a zvolna vařte 2 minuty, aby salát zavadl a hrášek rozmrzl. Osolte, opepřete a vmíchejte citronovou šťávu a petrželku.
Rozdělte do mělkých misek, navrch položte rozpůlené kuřecí supreme, polijte šťávou, již maso pustilo, a posypte kapary.
NĚCO NAVÍC
Kuřecí supreme je prso s kůží a částí křídla s kostí. Namísto něj můžete použít jenom kuřecí prso s kůží.