0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí supreme s dušeným hráškem a salátem

Kuřecí supreme s dušeným hráškem a salátem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kuřecí supreme s dušeným hráškem a salátem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 688 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 44 g
Tuky 27 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté kuřecí maso, zelený hrášek a salát... Co víc si od letního oběda přát?

Suroviny

kuřecí supreme 2 ks
viz Něco navíc
sůl
pepř
čerstvě mletý
kapary 1 PL
propláchnutá
máslo 20 g
mouka pšeničná hladká 2 ČL
vývar kuřecí 250 ml
little gem salát 2 ks
na proužky
mražený hrášek 100 g
citronová štáva
z 1 citronu
petrželka ½ svazek
malý, nasekaná

Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí supreme pořádně osolte a opepřete a položte je kůží dolů do studené hlubší pánve vhodné do trouby. Postavte na střední až silný oheň a opékejte 8–10 minut nebo tak dlouho, aby kůže dotmava zezlátla a zkřupavěla. Obraťte, vsypte kapary a vložte na 10–15 minut do trouby, aby bylo maso propečené. Pak supreme i kapary vyjměte z pánve, volně zakryjte alobalem a nechte odpočívat 15 minut.

Rukojeť pánve omotejte utěrkou a postavte ji na vařič na střední oheň. Rozpusťte v ní máslo, poprašte moukou a opékejte dohněda. Pak po troškách za stálého míchání přilévejte vývar. Vsypte salát a hrášek a zvolna vařte 2 minuty, aby salát zavadl a hrášek rozmrzl. Osolte, opepřete a vmíchejte citronovou šťávu a petrželku.

3 Rozdělte do mělkých misek, navrch položte rozpůlené kuřecí supreme, polijte šťávou, již maso pustilo, a posypte kapary.

NĚCO NAVÍC
Kuřecí supreme je prso s kůží a částí křídla s kostí. Namísto něj můžete použít jenom kuřecí prso s kůží. 

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč