Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí supreme s dušeným hráškem a salátem
Kuřecí supreme s dušeným hráškem a salátem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kuřecí supreme s dušeným hráškem a salátem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 688 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 44 g
Tuky 27 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté kuřecí maso, zelený hrášek a salát... Co víc si od letního oběda přát?

Související recepty

Suroviny

viz Něco navíc
sůl
pepř
čerstvě mletý
kapary 1 PL
propláchnutá
vývar kuřecí 250 ml
little gem salát 2 ks
na proužky
mražený hrášek 100 g
petrželka ½ svazek
malý, nasekaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí supreme pořádně osolte a opepřete a položte je kůží dolů do studené hlubší pánve vhodné do trouby. Postavte na střední až silný oheň a opékejte 8–10 minut nebo tak dlouho, aby kůže dotmava zezlátla a zkřupavěla. Obraťte, vsypte kapary a vložte na 10–15 minut do trouby, aby bylo maso propečené. Pak supreme i kapary vyjměte z pánve, volně zakryjte alobalem a nechte odpočívat 15 minut.

2

Rukojeť pánve omotejte utěrkou a postavte ji na vařič na střední oheň. Rozpusťte v ní máslo, poprašte moukou a opékejte dohněda. Pak po troškách za stálého míchání přilévejte vývar. Vsypte salát a hrášek a zvolna vařte 2 minuty, aby salát zavadl a hrášek rozmrzl. Osolte, opepřete a vmíchejte citronovou šťávu a petrželku.

3

Rozdělte do mělkých misek, navrch položte rozpůlené kuřecí supreme, polijte šťávou, již maso pustilo, a posypte kapary.

NĚCO NAVÍC
Kuřecí supreme je prso s kůží a částí křídla s kostí. Namísto něj můžete použít jenom kuřecí prso s kůží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín