Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem
Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1914 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 101 g
Tuky 109 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé rybky skvěle doplňuje výrazná česneková majonéza.

Suroviny

škrob 50 g
kukuřičný
mouka rýžová 50 g
hořčice anglická 2 PL
v prášku nebo mletá
paprika mletá uzená 2 PL
sladká
kajenský pepř 2 ČL
+ k podávání
sardinka 400 g
drobné rybky čerstvé nebo mražené, např. šproty, sleďi, sardinky, grundule..viz Něco navíc
rostlinný olej
na smažení
na klínky
Na majonézu s pečeným česnekem
česnek 4 stroužek
nejlépe mléčný
olivový olej 1 PL
sůl vločková
mořská
pepř
čerstvě mletý
majonéza 5 PL
z poloviny citronu

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Na majonézu položte neoloupaný česnek na kousek alobalu, pokapejte olejem, posypte špetkou soli. Pečte 25–30 minut doměkka. Nechte zchladnout, pak stroužky vymačkejte do misky, přidejte ostatní suroviny a jemně promíchejte.

2

Do mísy sesypte kukuřičný škrob, rýžovou mouku, hořčičný prášek, uzenou papriku a kajenský pepř do mísy a dobře promíchejte. Přidejte rybky a důkladně promíchejte, aby se pěkně ze všech stran obalily kořeněnou směsí.

3

Rendlík naplňte maximálně z 1/3 olejem a rozehřejte na 180°C (kostka bílého pečiva zhnědne za 30 sekund). Rybky smažte po dávkách 4–5 minut, pěkně dokřupava. Osušte na papírových utěrkách, osolte a udržujte teplé v mírně rozehřáté troubě. Podávejte s majonézou s pečeným česnekem, špetkou vločkové mořské soli a kajenského pepře a citronem.

NĚCO NAVÍC
Mražené rybky nechte rozmrznout přes noc v chladničce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín