0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem

Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1104 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 104 g
Tuky 69 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé rybky skvěle doplňuje výrazná česneková majonéza.

Suroviny

škrob 50 g
mouka rýžová 50 g
hořčice anglická 2 PL
v prášku / mletá
2 PL
uzená sladká paprika mletá
kajenský pepř 2 ČL
+ k podávání
400 g
drobné rybky čerstvé / mražené, např. šproty, sleďi, sardinky, grundule..viz Něco navíc
rostlinný olej
na smažení
citron 1 ks
na klínky
Na majonézu s pečeným česnekem
česnek 4 stroužek
nejlépe mléčný
olivový olej 1 PL
vločková mořská sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 5 PL
citron 0.5 ks
šťáva

1 Troubu předehřejte na 200°C. Na majonézu položte neoloupaný česnek na kousek alobalu, pokapejte olejem, posypte špetkou soli. Pečte 25–30 minut doměkka. Nechte zchladnout, pak stroužky vymačkejte do misky, přidejte ostatní suroviny a jemně promíchejte.

2 Do mísy sesypte kukuřičný škrob, rýžovou mouku, hořčičný prášek, uzenou papriku a kajenský pepř do mísy a dobře promíchejte. Přidejte rybky a důkladně promíchejte, aby se pěkně ze všech stran obalily kořeněnou směsí.

3 Rendlík naplňte maximálně z 1/3 olejem a rozehřejte na 180°C (kostka bílého pečiva zhnědne za 30 sekund). Rybky smažte po dávkách 4–5 minut, pěkně dokřupava. Osušte na papírových utěrkách, osolte a udržujte teplé v mírně rozehřáté troubě. Podávejte s majonézou s pečeným česnekem, špetkou vločkové mořské soli a kajenského pepře a citronem.

NĚCO NAVÍC
Mražené rybky nechte rozmrznout přes noc v chladničce.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit