Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem

Křupavé rybky skvěle doplňuje výrazná česneková majonéza.

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Smažení 0:25
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 50 g kukuřičného škrobu
    • 50 g rýžové mouky
    • po 2 lžících anglické hořčice v prášku nebo mleté hořčice
    • 2 lžíce mleté uzené sladké papriky
    • 2 lžičky kajenského pepře + troška k podávání
    • 400 g čerstvých či mražených drobných rybek, např. šprotů, sleďů, sardinek, grundlí... (viz Něco navíc)
    • rostlinný olej na smažení
    • 1 citron, nakrájený na klínky

    NA MAJONÉZU S PEČENÝM ČESNEKEM

    • 4 stroužky česneku, nejlépe mléčného
    • 1 lžíce olivového oleje
    • vločková mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 5 lžic majonézy + šťáva z 1/2 citronu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Na majonézu položte neoloupaný česnek na kousek alobalu, pokapejte olejem, posypte špetkou soli. Pečte 25–30 minut doměkka. Nechte zchladnout, pak stroužky vymačkejte do misky, přidejte ostatní suroviny a jemně promíchejte.

2 Do mísy sesypte kukuřičný škrob, rýžovou mouku, hořčičný prášek, uzenou papriku a kajenský pepř do mísy a dobře promíchejte. Přidejte rybky a důkladně promíchejte, aby se pěkně ze všech stran obalily kořeněnou směsí.

3 Rendlík naplňte maximálně z 1/3 olejem a rozehřejte na 180°C (kostka bílého pečiva zhnědne za 30 sekund). Rybky smažte po dávkách 4–5 minut, pěkně dokřupava. Osušte na papírových utěrkách, osolte a udržujte teplé v mírně rozehřáté troubě. Podávejte s majonézou s pečeným česnekem, špetkou vločkové mořské soli a kajenského pepře a citronem.

NĚCO NAVÍC
Mražené rybky nechte rozmrznout přes noc v chladničce.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chřestový salát s krabem

Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka

Kuřecí supreme s dušeným hráškem a salátem

Rozmáčknuté nové brambůrky

Gudžarátský mrkvový salát

REKLAMA

Přidat komentář