Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chřestový salát s krabem

Křupavá slaďounká červnová zelenina si zaslouží luxusní doprovod, jako je třeba jemné krabí maso.

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Salát

Ingredience

    • 100 g světlého kváskového chleba či jiného dobrého světlého pečiva (nejlépe 1–2 dny starého), na kostky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g zelených výhonků chřestu, nakrouhaných škrabkou na zeleninu či na mandolíně na tenké dlouhé plátky
    • hrst lusků cukrového hrášku, podélně rozpůlených a zbavených tuhých vláken
    • 1 mrkev, na tenké dlouhé plátky
    • 1 malá bulva fenyklu, na tenké plátky
    • 100 g bílého krabího masa (nikoli surimi čili ,krabích tyčinek‘, viz Něco navíc)

    NA ZÁLIVKU

    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • kůra a šťáva z 1 citronu
    • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190°C. Kostky chleba nasypte na plech, pokapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte cca 15 minut dozlatohněda, pravidelně obracejte. (Pečivo můžete opéct také na pánvi.)

2 Na zálivku prošlehejte v míse dijonskou hořčici a olej, pak vešlehejte citronovou šťávu, 3/4 citronové kůry a 3/4 pažitky, osolte a opepřete. Vsypte chřest, hráškové lusky, mrkev a fenykl, dobře promíchejte. Přidejte krutony, znovu promíchejte a pak zlehka vmíchejte krabí maso, aby zůstalo v co největších kusech. Ozdobte zbývající pažitkou a citronovou kůrou.

NĚCO NAVÍC
Konzervované krabí maso lze koupit v internetových obchodech a v prodejnách ruských specialit. Lze ho nahradit opečenou či pošírovanou rybou.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka

Kuřecí supreme s dušeným hráškem a salátem

Rozmáčknuté nové brambůrky

Gudžarátský mrkvový salát

Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem

REKLAMA

Přidat komentář