Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chřestový salát s krabem

Chřestový salát s krabem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Chřestový salát s krabem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 608 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 12 g
Tuky 58 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá slaďounká červnová zelenina si zaslouží luxusní doprovod, jako je třeba jemné krabí maso.

Suroviny

světlý či jiné dobré světlé pečivo (nejlépe 1-2 dny staré), na kostky
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
zelené, nakrouhaných škrabkou nebo na mandolíně na tenké dlouhé plátky
hrášek cukrový hrst
lusky, podélně rozpůlené, bez tuhých vláken
mrkev 1 ks
na tenké dlohé plátky
malá bulva, na tenké plátky
krab 100 g
bílé maso, (nikoli surimi čili krabích tyčinek, viz Něco navíc)
Na zálivku
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej panenský 2 PL
a šťáva z 1 citronu
pažitka 1 PL
najemno

1 Troubu předehřejte na 190°C. Kostky chleba nasypte na plech, pokapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte cca 15 minut dozlatohněda, pravidelně obracejte. (Pečivo můžete opéct také na pánvi.)

2 Na zálivku prošlehejte v míse dijonskou hořčici a olej, pak vešlehejte citronovou šťávu, 3/4 citronové kůry a 3/4 pažitky, osolte a opepřete. Vsypte chřest, hráškové lusky, mrkev a fenykl, dobře promíchejte. Přidejte krutony, znovu promíchejte a pak zlehka vmíchejte krabí maso, aby zůstalo v co největších kusech. Ozdobte zbývající pažitkou a citronovou kůrou.

NĚCO NAVÍC
Konzervované krabí maso lze koupit v internetových obchodech a v prodejnách ruských specialit. Lze ho nahradit opečenou či pošírovanou rybou.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč