Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chřestový salát s krabem
Chřestový salát s krabem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Chřestový salát s krabem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 608 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 12 g
Tuky 58 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá slaďounká červnová zelenina si zaslouží luxusní doprovod, jako je třeba jemné krabí maso.

Související recepty

Suroviny

světlý či jiné dobré světlé pečivo (nejlépe 1-2 dny staré), na kostky
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
zelené, nakrouhaných škrabkou nebo na mandolíně na tenké dlouhé plátky
hrášek cukrový hrst
lusky, podélně rozpůlené, bez tuhých vláken
mrkev 1 ks
na tenké dlohé plátky
malá bulva, na tenké plátky
krab 100 g
bílé maso, (nikoli surimi čili krabích tyčinek, viz Něco navíc)
Na zálivku
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej panenský 2 PL
a šťáva z 1 citronu
pažitka 1 PL
najemno

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Kostky chleba nasypte na plech, pokapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte cca 15 minut dozlatohněda, pravidelně obracejte. (Pečivo můžete opéct také na pánvi.)

2

Na zálivku prošlehejte v míse dijonskou hořčici a olej, pak vešlehejte citronovou šťávu, 3/4 citronové kůry a 3/4 pažitky, osolte a opepřete. Vsypte chřest, hráškové lusky, mrkev a fenykl, dobře promíchejte. Přidejte krutony, znovu promíchejte a pak zlehka vmíchejte krabí maso, aby zůstalo v co největších kusech. Ozdobte zbývající pažitkou a citronovou kůrou.

NĚCO NAVÍC
Konzervované krabí maso lze koupit v internetových obchodech a v prodejnách ruských specialit. Lze ho nahradit opečenou či pošírovanou rybou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín