0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chřestový salát s krabem

Chřestový salát s krabem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 642 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 17 g
Tuky 56 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá slaďounká červnová zelenina si zaslouží luxusní doprovod, jako je třeba jemné krabí maso.

Suroviny

100 g
kváskový chléb světlý či jiné dobré světlé pečivo (nejlépe 1-2 dny staré), na kostky
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
100 g
zelené výhonky chřestu nakrouhaných škrabkou / na mandolíně na tenké dlouhé plátky
hrst
lusky cukrového hrášku podélně rozpůlené, bez tuhých vláken
mrkev 1 ks
na tenké dlohé plátky
fenykl 1
malá, na tenké plátky
krab 100 g
bílé, (nikoli surimi čili krabích tyčinek, viz Něco navíc)
Na zálivku
1 PL
dijonská hořčie
olivový olej 2 PL
panenský
citron 1 ks
šťáva a kůra
pažitka 1 PL
najemno

1 Troubu předehřejte na 190°C. Kostky chleba nasypte na plech, pokapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte cca 15 minut dozlatohněda, pravidelně obracejte. (Pečivo můžete opéct také na pánvi.)

2 Na zálivku prošlehejte v míse dijonskou hořčici a olej, pak vešlehejte citronovou šťávu, 3/4 citronové kůry a 3/4 pažitky, osolte a opepřete. Vsypte chřest, hráškové lusky, mrkev a fenykl, dobře promíchejte. Přidejte krutony, znovu promíchejte a pak zlehka vmíchejte krabí maso, aby zůstalo v co největších kusech. Ozdobte zbývající pažitkou a citronovou kůrou.

NĚCO NAVÍC
Konzervované krabí maso lze koupit v internetových obchodech a v prodejnách ruských specialit. Lze ho nahradit opečenou či pošírovanou rybou.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit