
Gudžarátský mrkvový salát
Svěže pikantní mrkvový salát pro dospělé je skvělý jako příloha k masu, výrazným rybám, ale i ke smaženkám z jarní cibulky.
Vydání: 2019/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce černého hořčičného semínka
- 2 lžičky celého římského kmínu
- 1 zelená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
- asi 3cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nadrobno
- šťáva ze 2 citronů
- 3 střední mrkve (nejlépe směs barev), nastrouhané nahrubo nebo nakrájené na nudličky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1/2 malého svazku koriandru, nasekaná
Příprava jídla
1 V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm hořčičná semínka 2 minuty. Až semínka začnou praskat, vsypte římský kmín a opékejte další minutu. Nechte vychladnout.
2 Do velké mísy nasypte zelenou chilli papričku, zázvor, citronovou šťávu, mrkev, vychladlé hořčičné semínko s římským kmínem a olej, osolte a opepřete a dobře promíchejte. Přidejte čerstvý koriandr a jemně promíchejte. Rozdělte do misek a podávejte.
Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář