Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gudžarátský mrkvový salát
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 852 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 92 g
Tuky 43 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěže pikantní mrkvový salát pro dospělé je skvělý jako příloha k masu, výrazným rybám, ale i ke smaženkám z jarní cibulky.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
hořčičné semínko 1 PL
černé
římský kmín 2 ČL
celý
zelená, bez semínek, nadrobno
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný, nadrobno
ze 2 citronů
mrkev 3 ks
střední, (nejlépe směs barev), nahrubo nebo na nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
koriandr čerstvý ½ svazek
svazek, nasekaná

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm hořčičná semínka 2 minuty. Až semínka začnou praskat, vsypte římský kmín a opékejte další minutu. Nechte vychladnout.

2

Do velké mísy nasypte zelenou chilli papričku, zázvor, citronovou šťávu, mrkev, vychladlé hořčičné semínko s římským kmínem a olej, osolte a opepřete a dobře promíchejte. Přidejte čerstvý koriandr a jemně promíchejte. Rozdělte do misek a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín