Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gudžarátský mrkvový salát

Svěže pikantní mrkvový salát pro dospělé je skvělý jako příloha k masu, výrazným rybám, ale i ke smaženkám z jarní cibulky.

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2M
Opékání 0:02
Salát Indická

Ingredience

    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 1 lžíce černého hořčičného semínka
    • 2 lžičky celého římského kmínu
    • 1 zelená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
    • asi 3cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nadrobno
    • šťáva ze 2 citronů
    • 3 střední mrkve (nejlépe směs barev), nastrouhané nahrubo nebo nakrájené na nudličky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1/2 malého svazku koriandru, nasekaná

Příprava jídla

1 V pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm hořčičná semínka 2 minuty. Až semínka začnou praskat, vsypte římský kmín a opékejte další minutu. Nechte vychladnout.

2 Do velké mísy nasypte zelenou chilli papričku, zázvor, citronovou šťávu, mrkev, vychladlé hořčičné semínko s římským kmínem a olej, osolte a opepřete a dobře promíchejte. Přidejte čerstvý koriandr a jemně promíchejte. Rozdělte do misek a podávejte.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chřestový salát s krabem

Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka

Kuřecí supreme s dušeným hráškem a salátem

Rozmáčknuté nové brambůrky

Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem

REKLAMA

Přidat komentář