0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka

Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1362 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 213 g
Tuky 16 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, indické cibulové smaženky bhaji jsou prudce návykové!

Suroviny

mouka cizrnová 160 g
mouka pšeničná hladká 25 g
kurkuma (mletá) 1 ČL
mletá
římský kmín 1 ČL
mletý
koriandr 1 ČL
mletý
2 ČL
černé hořčičné semínko
sůl mořská 0.5 ČL
+ navíc k podávání
pivo světlé 250 ml
(ležák), vychlazené
jarní cibulka 250 g
(zhruba 12 kousků), na šikmé plátky
šalotka 2 ks
na tenké plátky
rostlinný olej
na smažení
Na omáčku k namáčení
máta svazek
otrhané lístky
koriandr svazek
lístky nadrobno
chilli paprička 1 ks
zelená, nadrobno
zázvor (čerstvý) 3 cm
cca, oloupaný, nadrobno
římský kmín špetka
mletý
citron 1 ks
šťáva

1 Do velké mísy nasypte cizrnovou mouku, hladkou mouku, koření a sůl, pak postupně vešlehejte pivo, aby vzniklo těstíčko. Vmíchejte jarní cibulky a šalotky.

2 Na omáčku rozmixujte všechny přísady se 2–3 lžícemi studené vody najemno.

3 Rendlík naplňte maximálně z 1/3 olejem a rozehřejte na 180°C (kostka bílého pečiva zhnědne za 30 sekund). Pak do oleje opatrně spouštějte vrchovaté lžíce těstíčka. Smažte po dávkách 3–4 minuty, do křupava a zlatohněda. Osušte na papírových utěrkách, osolte a udržujte teplé v mírně rozehřáté troubě. Podávejte s omáčkou.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit