Pozor, indické cibulové smaženky bhaji jsou prudce návykové!
Suroviny
1 Do velké mísy nasypte cizrnovou mouku, hladkou mouku, koření a sůl, pak postupně vešlehejte pivo, aby vzniklo těstíčko. Vmíchejte jarní cibulky a šalotky.
2 Na omáčku rozmixujte všechny přísady se 2–3 lžícemi studené vody najemno.
3 Rendlík naplňte maximálně z 1/3 olejem a rozehřejte na 180°C (kostka bílého pečiva zhnědne za 30 sekund). Pak do oleje opatrně spouštějte vrchovaté lžíce těstíčka. Smažte po dávkách 3–4 minuty, do křupava a zlatohněda. Osušte na papírových utěrkách, osolte a udržujte teplé v mírně rozehřáté troubě. Podávejte s omáčkou.
Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media