Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka

Pozor, indické cibulové smaženky bhaji jsou prudce návykové!

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Smažení 0:15
Chuťovka Indická

Ingredience

    • 160 g cizrnové mouky
    • 25 g hladké mouky
    • 1 lžička mleté kurkumy
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 1 lžička mletého koriandru
    • 2 lžičky černého hořčičného semínka
    • 1/2 lžičky mořské soli + navíc k podávání
    • 250 ml světlého piva (ležáku), vychlazeného
    • 250 g jarní cibulky (zhruba 12 kusů), nakrájené na šikmé plátky
    • 2 šalotky, nakrájené na tenké plátky
    • rostlinný olej na smažení

    NA OMÁČKU K NAMÁČENÍ

    • malý svazek máty, lístky otrhané
    • malý svazek koriandru, lístky nadrobno
    • 1 zelená chilli paprička, nakrájená nadrobno
    • asi 3cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nadrobno
    • špetka mletého římského kmínu
    • šťáva z 1 citronu

Příprava jídla

1 Do velké mísy nasypte cizrnovou mouku, hladkou mouku, koření a sůl, pak postupně vešlehejte pivo, aby vzniklo těstíčko. Vmíchejte jarní cibulky a šalotky.

2 Na omáčku rozmixujte všechny přísady se 2–3 lžícemi studené vody najemno.

3 Rendlík naplňte maximálně z 1/3 olejem a rozehřejte na 180°C (kostka bílého pečiva zhnědne za 30 sekund). Pak do oleje opatrně spouštějte vrchovaté lžíce těstíčka. Smažte po dávkách 3–4 minuty, do křupava a zlatohněda. Osušte na papírových utěrkách, osolte a udržujte teplé v mírně rozehřáté troubě. Podávejte s omáčkou.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chřestový salát s krabem

Kuřecí supreme s dušeným hráškem a salátem

Rozmáčknuté nové brambůrky

Gudžarátský mrkvový salát

Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem

REKLAMA

Přidat komentář