0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka

Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Smaženky z jarní cibulky & bylinková omáčka

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1460 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 219 g
Tuky 22 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, indické cibulové smaženky bhaji jsou prudce návykové!

Suroviny

mouka cizrnová 160 g
mouka pšeničná hladká 25 g
kurkuma (mletá) 1 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
koriandr mletý 1 ČL
hořčičné semínko 2 ČL
černé
sůl mořská ½ ČL
+ navíc k podávání
pivo světlé 250 ml
(ležák), vychlazené
jarní cibulka 250 g
(zhruba 12 kousků), na šikmé plátky
šalotka 2 ks
na tenké plátky
rostlinný olej
na smažení
Na omáčku k namáčení
máta svazek
otrhané lístky
koriandr čerstvý svazek
lístky nadrobno
chilli paprička 1 ks
zelená, nadrobno
zázvor (čerstvý) 3 cm
cca, oloupaný, nadrobno
římský kmín špetka
mletý
citronová štáva 1 ks

1 Do velké mísy nasypte cizrnovou mouku, hladkou mouku, koření a sůl, pak postupně vešlehejte pivo, aby vzniklo těstíčko. Vmíchejte jarní cibulky a šalotky.

2 Na omáčku rozmixujte všechny přísady se 2–3 lžícemi studené vody najemno.

3 Rendlík naplňte maximálně z 1/3 olejem a rozehřejte na 180°C (kostka bílého pečiva zhnědne za 30 sekund). Pak do oleje opatrně spouštějte vrchovaté lžíce těstíčka. Smažte po dávkách 3–4 minuty, do křupava a zlatohněda. Osušte na papírových utěrkách, osolte a udržujte teplé v mírně rozehřáté troubě. Podávejte s omáčkou.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč