Díky praktickým rychlovarným verzím nebudete mít s kuskusem skoro žádnou práci. Jeho jemná chuť si přímo říká o výrazné přísady a my vsadili na kombinaci sušených rajčat a zázvoru. Kuskus se sušenými rajčaty je rychlé bezmasé jídlo, které máte do půl hodiny na stole.
Postup
Kuskus promíchejte nejlépe v nerezové nebo skleněné nádobě s olejem, solí, kmínem a pepřem. Zalijte 900 ml vroucí vody (část můžete nahradit vývarem) a nechte deset až patnáct minut stát, až se tekutina vsákne.
Odkapaná sušená rajčata nakrájejte na drobné kostičky, zázvor na plátky a pak ještě na nudličky. Spolu s nasekanou cibulkou je lehce opečte na pánvi na troše oleje z rajčat.
Promíchejte kuskus vidličkou, aby nebyl hrudkovatý, a přimíchejte k němu směs z pánve a nasekanou petrželku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravé, rychlé a levné večeře ze tří surovin: 36 skvělých receptů(30 receptů )
- Teplé večeře do 20 minut pro celou rodinu: Připravte si 30 dokonalých jídel z kuskusu(30 receptů )
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů )
- Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku (21 receptů )
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(40 receptů )
Komentáře