0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuskus se sušenými rajčaty

Kuskus se sušenými rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuskus se sušenými rajčaty

4.5 / 5. Počet hodnocení: 41
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2913 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 353 g
Tuky 125 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky praktickým rychlovarným verzím nebudete mít s kuskusem skoro žádnou práci. Jeho jemná chuť si přímo říká o výrazné přísady…

Suroviny

kuskus 500 g
sušená rajčata 150 g
zázvor (čerstvý) 20 g
cibule 50 g
nejlépe šalotka
olivový olej 80 ml
petrželka 0.5 svazku
čerstvá
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý
kmín
na dochucení

Postup

1

Kuskus promíchejte nejlépe v nerezové nebo skleněné nádobě s olejem, solí, kmínem a pepřem. Zalijte 900 ml vroucí vody (část můžete nahradit vývarem) a nechte deset až patnáct minut stát, až se tekutina vsákne.

2

Odkapaná sušená rajčata nakrájejte na drobné kostičky, zázvor na plátky a pak ještě na nudličky. Spolu s nasekanou cibulkou je lehce opečte na pánvi na troše oleje z rajčat.

3

Promíchejte kuskus vidličkou, aby nebyl hrudkovatý, a přimíchejte k němu směs z pánve a nasekanou petrželku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

Kuskus jsem vyzkoušela poprvé a na tomto receptu. Musím uznat, že jen příprava je perfektní - je to velmi jednoduché a rychlé. Jedinné, co jsem nesehnala byla sušená rajčata (byla jsem pouze v jednom obchodě a jinam se mi nechtělo), tak jsem sušená rajčata nahradila normálními rajčaty. Výsledek byl dobrý, pouze chuť mi přišla trochu nevýrazná, nebo spíš nepřekvapující. Výsledek jsem doplnila o nastrouhanou nivu, která vše zvýraznila, což doporučuji. Jiný sýr by také nebyl špatný.

Anonym

Kuskus jsem vyzkoušela poprvé a na tomto receptu. Musím uznat, že jen příprava je perfektní - je to velmi jednoduché a rychlé. Jedinné, co jsem nesehnala byla sušená rajčata (byla jsem pouze v jednom obchodě a jinam se mi nechtělo), tak jsem sušená rajčata nahradila normálními rajčaty. Výsledek byl dobrý, pouze chuť mi přišla trochu nevýrazná, nebo spíš nepřekvapující. Výsledek jsem doplnila o nastrouhanou nivu, která vše zvýraznila, což doporučuji. Jiný sýr by také nebyl špatný.

Anonym

Kuskus jsem vyzkoušela poprvé a na tomto receptu. Musím uznat, že jen příprava je perfektní - je to velmi jednoduché a rychlé. Jedinné, co jsem nesehnala byla sušená rajčata (byla jsem pouze v jednom obchodě a jinam se mi nechtělo), tak jsem sušená rajčata nahradila normálními rajčaty. Výsledek byl dobrý, pouze chuť mi přišla trochu nevýrazná, nebo spíš nepřekvapující. Výsledek jsem doplnila o nastrouhanou nivu, která vše zvýraznila, což doporučuji. Jiný sýr by také nebyl špatný.

Anonym

Sušená rajčata se prodávají v oddělení lahůdek velkých marketů (Hypernova, Tesco). Já si je přivezla z Itálie

Anonym

Výraznou chuť tohoto pokrmu ovlivňují nejen sušená rajčata. ale i čerstvý zázvor. Pridání sýra Niva mi připadá barbarské.

Anonym

moc to prožíváte, ať si každý přidá co chce, podle chuti. zaobírání se tím, zda-li je to barbarské, je naopak celkem komické.

Anonym

Ačkoliv jsem masožrazec, tak jsem si na tomto úžasném receptu moc pochutnal. Rychlý chutný.

Anonym

Sušená rajčata mají velmi výraznou chuť,proto vaše jídlo nebylo výrazné,když jste použila čerstvá rajčata...

Anonym

Tento pokrm je uzasny. Myslim ze kombinace susena rajcata a zazvor je o cem tento pokrm je a nahrazeni cerstvymi rajcaty uz to nikdy nemuze byt ono. Zahrnuji do svych oblibenych 20minutovych jidel !!!! Opravdu skvele !

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit