Domácímu pečivu se nic nevyrovná! Dopřát si jej můžete, i když vám na hrátky s kvasem chybí síly nebo čas.
Suroviny
Postup
Smíchejte ve větší míse obě mouky, droždí a sůl. Vedle v misce smíchejte rozpuštěné máslo a vlažnou vodu, směs přidejte k mouce s droždím a 2 – 3 minuty hněťte, těsto by nemělo být lepivé. Přemístěte na lehce pomoučněnou pracovní desku a těsto zpracujte, dokud není elastické. Nechte kynout na teplém místě asi hodinu, nebo dokud těsto nezdvojnásobí objem.
Vyndejte z mísy a prohněťte. Pak rozdělte na 10 stejných kousků cca po 85 g. Poprašte si dlaň moukou. Z kousků těsta tvarujte bulky a nechte znovu nakynout.
Dva plechy vyložte pečicím papírem a přiveďte k varu litr vody. Opatrně do něj vsypte sodu (voda bude pěnit). Po dvou třech kusech vkládejte do vody bulky, vařte 30 vteřin, pak otočte a vařte dalších 30 vteřin. Vytáhněte pomocí děrované naběračky. Přemístěte na mřížku a nechte trochu okapat, pak přendejte na plech.
Bulky posypte hrubou mořskou solí a pečte v troubě rozpálené na 220°C, vždy po jednom plechu, asi 15 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Neodolatelné domácí pečivo: 35 ověřených receptů(35 receptů )