Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květ z cibule pro nočňátka
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby jako chuťovka

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1330 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 74 g
Tuky 103 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tel Aviv nikdy nespí! Restaurace se plní kolem desáté večer, bary a stánky s jídlem tepou životem celou noc. Všude se tančí, jí a pije. A když se noc chýlí ke konci, je čas dát si něco malého na povzbuzení... Třeba tento nádherný květ, který je překvapivě z obyčejné cibule.

Suroviny

velká
paprika mletá uzená 3 PL
mletá
česnek sušený 1 ČL
sůl
sůl vločková
na dokončení
vejce 1 ks
velké
mléko 75 ml
slunečnicový olej
na smažení
majonéza 120 g

Postup

1

Cibuli odřízněte vršek a oloupejte slupku tak, abyste neporušili spodek s kořínky. Položte ji na prkénko kořínky dolů, rozřízněte na čtvrtiny, ale nedokrojte do konce, aby se nerozpadla. Každou čtvrtinu pak rozřízněte na 3–4 dílky a jemně je roztáhněte do tvaru květiny. Ujistěte se, že střed je dostatečně rozevřený, aby se uvnitř cibule usmažila.

2

V misce smíchejte mouku, 2 lžičky uzené papriky, granulovaný česnek a špetku soli. V druhé misce rozšlehejte vejce s mlékem, lehce osolte. 

3

Cibuli ponořte do vaječné směsi a otáčejte jí, aby se pokryla ze všech stran, pak obalte v mouce. Opakujte, dokud není cibule všude obalená vejcem i moukou.

4

Rendlík naplňte olejem, aby cibule mohla být plně ponořená. Olej zahřejte na 170°C (jako test poslouží kostička chleba: zhnědne-li za cca 40 vteřin, je olej akorát).

5

Pomocí děrované lžíce opatrně ponořte cibuli do oleje, nerozevřenou stranou dolů. Smažte 10–12 minut, dokud není cibule zvenčí zcela křupavá a uvnitř měkká. Nechte okapat na ubrousku a posypte vločkovou solí.

6

Majonézu smíchejte se zbytkem uzené papriky a podávejte k cibuli jako dip.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč