0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květ z cibule pro nočňátka

Květ z cibule pro nočňátka
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Květ z cibule pro nočňátka

4.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby jako chuťovka

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1330 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 74 g
Tuky 103 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tel Aviv nikdy nespí! Restaurace se plní kolem desáté večer, bary a stánky s jídlem tepou životem celou noc. Všude se tančí, jí a pije. A když se noc chýlí ke konci, je čas dát si něco malého na povzbuzení... Třeba tento nádherný květ, který je překvapivě z obyčejné cibule.

Suroviny

cibule 1 ks
velká
mouka pšeničná hladká 80 g
paprika mletá uzená 3 PL
mletá
česnek sušený 1 ČL
sůl
sůl vločková
na dokončení
vejce 1 ks
velké
mléko 75 ml
slunečnicový olej
na smažení
majonéza 120 g

Postup

1

Cibuli odřízněte vršek a oloupejte slupku tak, abyste neporušili spodek s kořínky. Položte ji na prkénko kořínky dolů, rozřízněte na čtvrtiny, ale nedokrojte do konce, aby se nerozpadla. Každou čtvrtinu pak rozřízněte na 3–4 dílky a jemně je roztáhněte do tvaru květiny. Ujistěte se, že střed je dostatečně rozevřený, aby se uvnitř cibule usmažila.

2

V misce smíchejte mouku, 2 lžičky uzené papriky, granulovaný česnek a špetku soli. V druhé misce rozšlehejte vejce s mlékem, lehce osolte. 

3

Cibuli ponořte do vaječné směsi a otáčejte jí, aby se pokryla ze všech stran, pak obalte v mouce. Opakujte, dokud není cibule všude obalená vejcem i moukou.

4

Rendlík naplňte olejem, aby cibule mohla být plně ponořená. Olej zahřejte na 170°C (jako test poslouží kostička chleba: zhnědne-li za cca 40 vteřin, je olej akorát).

5

Pomocí děrované lžíce opatrně ponořte cibuli do oleje, nerozevřenou stranou dolů. Smažte 10–12 minut, dokud není cibule zvenčí zcela křupavá a uvnitř měkká. Nechte okapat na ubrousku a posypte vločkovou solí.

6

Majonézu smíchejte se zbytkem uzené papriky a podávejte k cibuli jako dip.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit