Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květáková polévka s karamelizovanou cibulí
Květáková polévka s karamelizovanou cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Květáková polévka s karamelizovanou cibulí

3.3/5 Počet hodnocení: 9
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1462 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 95 g
Tuky 94 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dvě prosté suroviny, květák a cibule, rozehrávají v této polévce dokonalý chuťový koncert. Po ochutnání vám pravděpodobně nepůjde do hlavy, jak může být obyčejná květáková polévka tak skvělá. Tajemství tkví v karamelizování cibule!

Suroviny

olivový olej 5 PL
velké, nakrájené nadrobno
česnek 3 stroužky
vývar zeleninový 1,25 l
nebo drůbeží
bobkový list 2 lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
na dochucení
k podávání

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Vsypte cibuli a zvolna ji za občasného míchání opékejte, aby změkla a opekla se dozlatova.

2

Květák rozeberte a nakrájejte na růžičky, vsypte do hrnce, přidejte zbývající olivový olej a opékejte dohněda. Když začne zlátnout, přidejte česnek. Pár růžiček vyndejte a nechte si je na ozdobu. Přidejte vývar, bobkový list, dolijte vodou a vařte cca 30 minut, aby květák změkl. V případě potřeby dolévejte vodu.

3

Vyjměte bobkový list a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem, případně citronovou šťávou. Podávejte s uschovanými růžičkami květáku a krutony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...