Květáková polévka s křupavou slaninou

Květáková polévka s křupavou slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (23)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7910 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 449 g
Tuky 539 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka dostala celou naši redakci... Ani vám nepůjde z hlavy!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 4 PL
panenský, + na dokončení
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužek
nadrobno
brambory 400 g
oloupané, nakrájené
vývar kuřecí 1.5 l
bobkový list 1 ks
muškátový květ špetka
květák 1 ks
na růžičky
smetana ke šlehání 125 ml
parmazán 80 g
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pancetta 6 plátek
rohlíky 4 ks
pivní
petrželka
k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C. Dva plechy vyložte pečicím papírem.

2 V hrnci na 2 lžících oleje opékejte celer, cibuli a česnek 3–4 minuty, až změknou. Pak přidejte brambory, vývar, bobkový list, muškátový květ a 3/4 květáku. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte 12–15 minut doměkka. Vyjměte bobkový list a rozmixujte. Vmíchejte smetanu a 2/3 parmazánu. Osolte a opepřete.

3 Mezitím rozložte zbylé růžičky květáku a plátky slaniny na plech. Opepřete a květák pokapejte lžící oleje. Posypte 2 lžícemi parmazánu. Pečte 10–12 minut dokřupava. Šikmé plátky rohlíků rozložte na druhý plech, pokapejte lžící oleje a posypte zbylým parmazánem. Pečte 2 minuty dozlatova.

4 Polévku rozdělte do talířů nebo misek. Posypte křupavým květákem a slaninou a petrželkou. Toustíky z rohlíků podávejte zvlášť. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit