Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květáková polévka s křupavou slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 40
Do 50 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8296 kcal
Bílkoviny 280 g
Sacharidy 506 g
Tuky 540 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdeže obyčejná květáková polévka, tahle dostala celou naši redakci. Ani vám nepůjde z hlavy! Jemná krémová polévka z květáku a s křupavou slaninou je neodolatelná a slanina jí dodá skvělou uzenou chuť. Recept se stal naším favoritem.

Související recepty

Suroviny

olivový olej panenský 4 PL
+ na dokončení
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
oloupané, nakrájené
vývar kuřecí 1,5 l
květák 1 hlávka
na růžičky
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pancetta 6 plátků
pivní
petrželka
hladkolistá, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem.

2

V hrnci na 2 lžících oleje opékejte celer, cibuli a česnek 3–4 minuty, až změknou. Pak přidejte brambory, vývar, bobkový list, muškátový květ a 3/4 květáku. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte 12–15 minut doměkka. Vyjměte bobkový list a rozmixujte. Vmíchejte smetanu a 2/3 parmazánu. Osolte a opepřete.

3

Mezitím rozložte zbylé růžičky květáku a plátky slaniny na plech. Opepřete a květák pokapejte lžící oleje. Posypte 2 lžícemi parmazánu. Pečte 10–12 minut dokřupava. Šikmé plátky rohlíků rozložte na druhý plech, pokapejte lžící oleje a posypte zbylým parmazánem. Pečte 2 minuty dozlatova.

4

Polévku rozdělte do talířů nebo misek. Posypte křupavým květákem a slaninou a petrželkou. Toustíky z rohlíků podávejte zvlášť.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...