0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květáková polévka s křupavou slaninou

Květáková polévka s křupavou slaninou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Květáková polévka s křupavou slaninou

3.6 / 5. Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7910 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 449 g
Tuky 539 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka dostala celou naši redakci... Ani vám nepůjde z hlavy! Květáková polévka s křupavou slaninou je nádherně krémová a slanina ji dodá skvělou uzenou chuť.

Suroviny

olivový olej 4 PL
panenský, + na dokončení
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužek
nadrobno
brambory 400 g
oloupané, nakrájené
vývar kuřecí 1.5 l
bobkový list 1 ks
muškátový květ špetka
květák 1 ks
na růžičky
smetana ke šlehání 125 ml
parmazán 80 g
strouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pancetta 6 plátek
rohlíky 4 ks
pivní
petrželka
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Dva plechy vyložte pečicím papírem.

2

V hrnci na 2 lžících oleje opékejte celer, cibuli a česnek 3–4 minuty, až změknou. Pak přidejte brambory, vývar, bobkový list, muškátový květ a 3/4 květáku. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte 12–15 minut doměkka. Vyjměte bobkový list a rozmixujte. Vmíchejte smetanu a 2/3 parmazánu. Osolte a opepřete.

3

Mezitím rozložte zbylé růžičky květáku a plátky slaniny na plech. Opepřete a květák pokapejte lžící oleje. Posypte 2 lžícemi parmazánu. Pečte 10–12 minut dokřupava. Šikmé plátky rohlíků rozložte na druhý plech, pokapejte lžící oleje a posypte zbylým parmazánem. Pečte 2 minuty dozlatova.

4

Polévku rozdělte do talířů nebo misek. Posypte křupavým květákem a slaninou a petrželkou. Toustíky z rohlíků podávejte zvlášť.

Související články

Jak zbavit květák drobné havěti
  • Tipy a triky

Jak zbavit květák drobné havěti

Často se stává, že koupíte-li květák nebo brokolici, skrývá se v drobných růžičkách různá havěť, které se prostým omytím zbavujeme jen stěží. Poradíme vám dnes, jak se zbavit nejen havěti, ale také nepříjemného zápachu při vaření. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit