Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lanýže z arašídového másla s malinami
Lanýže z arašídového másla s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lanýže z arašídového másla s malinami

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Na 15-20 lanýžů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2138 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 163 g
Tuky 136 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím uzavřít valentýnskou večeři? Stylovým dezertem! Vyzkoušejte lahodné lanýže podle receptu Blanky a Jakuba z blogu Kublanka.

Suroviny

pražené, solené, bez slupky
tmavá čokoláda 100 g
70%
mrazem sušené (lyofilizované)

Postup

1

Solené arašídy nasekejte nahrubo, vsypte do misky a promíchejte s arašídovým máslem a 50g moučkového cukru. Dobře prohněťte a vytvarujte malé kuličky o váze cca 15g. Pokud by byla hmota příliš řídká, zahustěte ji moučkovým cukrem. Kuličky skládejte na talíř nebo tác vyložený pečicím papírem a dejte je alespoň na hodinu ztuhnout do lednice.

2

Potom ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte ji mírně zchladnout. Maliny buď nahrubo rozmixujte, nebo je dejte do plastového sáčku a podrťte je válečkem.

3 Vychlazené kuličky máčejte v čokoládě a ihned je obalujte v rozdrcených malinách. Dejte ztuhnout do lednice. Skladujte v chladu ve vzduchotěsné nádobě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín