Čím uzavřít valentýnskou večeři? Stylovým dezertem! Vyzkoušejte lahodné lanýže podle receptu Blanky a Jakuba z blogu Kublanka.
Suroviny
1 Solené arašídy nasekejte nahrubo, vsypte do misky a promíchejte s arašídovým máslem a 50g moučkového cukru. Dobře prohněťte a vytvarujte malé kuličky o váze cca 15g. Pokud by byla hmota příliš řídká, zahustěte ji moučkovým cukrem. Kuličky skládejte na talíř nebo tác vyložený pečicím papírem a dejte je alespoň na hodinu ztuhnout do lednice.
2 Potom ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte ji mírně zchladnout. Maliny buď nahrubo rozmixujte, nebo je dejte do plastového sáčku a podrťte je válečkem.
3 Vychlazené kuličky máčejte v čokoládě a ihned je obalujte v rozdrcených malinách. Dejte ztuhnout do lednice. Skladujte v chladu ve vzduchotěsné nádobě.