Lanýže z arašídového másla s malinami

Lanýže z arašídového másla s malinami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do 20 minut Velmi snadné Na 15-20 lanýžů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2199 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 97 g
Tuky 192 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím uzavřít valentýnskou večeři? Stylovým dezertem! Vyzkoušejte lahodné lanýže podle receptu Blanky a Jakuba z blogu Kublanka.

Související recepty

Suroviny

arašídy 50 g
pražené, solené, bez slupky
máslo 150 g
arašídové
moučkový cukr 50 g
tmavá čokoláda 100 g
maliny 50 g
mrazem sušené (lyofilizované)

1 Solené arašídy nasekejte nahrubo, vsypte do misky a promíchejte s arašídovým máslem a 50g moučkového cukru. Dobře prohněťte a vytvarujte malé kuličky o váze cca 15g. Pokud by byla hmota příliš řídká, zahustěte ji moučkovým cukrem. Kuličky skládejte na talíř nebo tác vyložený pečicím papírem a dejte je alespoň na hodinu ztuhnout do lednice.

2 Potom ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte ji mírně zchladnout. Maliny buď nahrubo rozmixujte, nebo je dejte do plastového sáčku a podrťte je válečkem.

3 Vychlazené kuličky máčejte v čokoládě a ihned je obalujte v rozdrcených malinách. Dejte ztuhnout do lednice. Skladujte v chladu ve vzduchotěsné nádobě. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit