0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salátek s quinoou a řepou

Salátek s quinoou a řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salátek s quinoou a řepou

2.5/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1524 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 158 g
Tuky 74 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oslavte Valentýna stylovým menu! Lehký předkrm v podobě zdravého salátu pro vás připravili Gábina a Petr z blogu P&G Foodies.

Suroviny

quinoa 150 g
bílá
sůl
středně velká, asi 200g
mrkev 1 ks
větší
pistácie 40 g
vyloupané a nasekané
rozinky 30 g
neslazené, propláchnuté
sezamová semínka 2 PL
černá
Na zálivku
olivový olej 2 PL
citronová šťáva
vymačkaná z 1 citronu
sůl ½ ČL
pepř 1 špetka
čerstvě mletý
bazalka 3 PL
nasekaná

1 Quinou propláchněte studenou vodou, vsypte do hrnce, zalijte 1,5 hrnkem vody a přidejte 1/4 lžičky soli. Přiveďte k varu a potom na mírném ohni vařte cca 15 minut. Slijte přebytečnou vodu (neměla by však žádná zbýt) a nechte vychladnout.

2 Řepu, mrkev a jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo (můžete i na mandolíně – na plátky, na nudličky...) a dejte do mísy.

3 Na zálivku promíchejte všechny ingredience. Zchladlou quinou přisypte k nastrouhané zelenině a jablku, přidejte rozinky, pistácie a sezam, přilijte zálivku a na závěr promíchejte.

NĚCO NAVÍC
Salát můžete při servírování ozdobit polníčkem, listy špenátu, bazalky, klíčky či pistáciemi. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...