Salátek s quinoou a řepou

Salátek s quinoou a řepou

Hodnocení receptu
Průměr: 1 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1552 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 163 g
Tuky 93 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oslavte Valentýna stylovým menu! Lehký předkrm v podobě zdravého salátu pro vás připravili Gábina a Petr z blogu P&G Foodies.

Související recepty

Suroviny

quinoa 150 g
bílá
sůl
řepa 1 ks
středně velká, asi 200g
mrkev 1 ks
jablka 1 ks
větší
pistácie 40 g
vyloupané a nasekané
rozinky 30 g
neslazené a propláchnuté
sezamová semínka 2 PL
černá
Na zálivku
olivový olej 2 PL
citron 1 ks
štáva
sůl 1 ČL
pepř špetka
čerstvě mletý
bazalka 3 PL
nasekaná

1 Quinou propláchněte studenou vodou, vsypte do hrnce, zalijte 1,5 hrnkem vody a přidejte 1/4 lžičky soli. Přiveďte k varu a potom na mírném ohni vařte cca 15 minut. Slijte přebytečnou vodu (neměla by však žádná zbýt) a nechte vychladnout.

2 Řepu, mrkev a jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo (můžete i na mandolíně – na plátky, na nudličky...) a dejte do mísy.

3 Na zálivku promíchejte všechny ingredience. Zchladlou quinou přisypte k nastrouhané zelenině a jablku, přidejte rozinky, pistácie a sezam, přilijte zálivku a na závěr promíchejte.

NĚCO NAVÍC
Salát můžete při servírování ozdobit polníčkem, listy špenátu, bazalky, klíčky či pistáciemi. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit