Salátek s quinoou a řepou

Salátek s quinoou a řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salátek s quinoou a řepou

1.9 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1524 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 158 g
Tuky 74 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oslavte Valentýna stylovým menu! Lehký předkrm v podobě zdravého salátu pro vás připravili Gábina a Petr z blogu P&G Foodies.

Suroviny

quinoa 150 g
bílá
sůl
červená řepa 1 ks
středně velká, asi 200g
mrkev 1 ks
jablko 1 ks
větší
pistácie 40 g
vyloupané a nasekané
rozinky 30 g
neslazené, propláchnuté
sezamová semínka 2 PL
černá
Na zálivku
olivový olej 2 PL
citronová štáva
vymačkaná z 1 citronu
sůl 0.5 ČL
pepř 1 špetka
čerstvě mletý
bazalka 3 PL
nasekaná

1 Quinou propláchněte studenou vodou, vsypte do hrnce, zalijte 1,5 hrnkem vody a přidejte 1/4 lžičky soli. Přiveďte k varu a potom na mírném ohni vařte cca 15 minut. Slijte přebytečnou vodu (neměla by však žádná zbýt) a nechte vychladnout.

2 Řepu, mrkev a jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo (můžete i na mandolíně – na plátky, na nudličky...) a dejte do mísy.

3 Na zálivku promíchejte všechny ingredience. Zchladlou quinou přisypte k nastrouhané zelenině a jablku, přidejte rozinky, pistácie a sezam, přilijte zálivku a na závěr promíchejte.

NĚCO NAVÍC
Salát můžete při servírování ozdobit polníčkem, listy špenátu, bazalky, klíčky či pistáciemi. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit