Sýr stracchino připomíná čerstvý smetanový sýr. Dá se nahradit jakýmkoli jemným sýrem, který dobře přijme chuť pesta.
Postup
1
Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do vroucí osolené vody a vařte 5 minut. Do stejné vody vhoďte fazolky nakrájené našikmo a vařte je 2 minuty. Slijte a asi sběračku vody z vaření si dejte stranou.
2
Do vroucí osolené vody s 1 lžící olivového oleje ponořte na pár sekund lasagne. Slijte je a rozložte na čistou utěrku.
3
Troubu předehřejte na 180 °C.
4
Rozmixujte stracchino s 2/3 pesta a sběračkou vody, která vám zbyla z vaření zeleniny. Lžíci směsi dejte na dno zapékací nádoby (22 x 28 cm), na ni rozložte lasagne, pak brambory, fazolky a sýrovopestovou směs. Vrstvy opakujte do spotřebování přísad; končit byste měli bramborami, fazolkami a sýrem s pestem. Pečte 20 minut. Při podávání ozdobte zbývajícím pestem.
NĚCO NAVÍC
Sýr stracchino koupíte například v Gourmet IMCO. Nahradit lze crescenzou, taleggiem nebo čerstvým krémovým sýrem jako buko.