Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne s janovským pestem
Lasagne s janovským pestem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Lasagne s janovským pestem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1804 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 199 g
Tuky 86 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýr stracchino připomíná čerstvý smetanový sýr. Dá se nahradit jakýmkoli jemným sýrem, který dobře přijme chuť pesta.

Suroviny

lasagne (těstovina) 200 g
čerstvé, chlazené
varný typ B
fazolky zelené 100 g
sýr 150 g
sýr stracchino (viz Něco navíc)
pesto 100 g
janovské pesto podle našeho receptu
olivový olej
panenský
sůl

Postup

1

Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do vroucí osolené vody a vařte 5 minut. Do stejné vody vhoďte fazolky nakrájené našikmo a vařte je 2 minuty. Slijte a asi sběračku vody z vaření si dejte stranou.

2

Do vroucí osolené vody s 1 lžící olivového oleje ponořte na pár sekund lasagne. Slijte je a rozložte na čistou utěrku.

3

Troubu předehřejte na 180 °C.

4

Rozmixujte stracchino s 2/3 pesta a sběračkou vody, která vám zbyla z vaření zeleniny. Lžíci směsi dejte na dno zapékací nádoby (22 x 28 cm), na ni rozložte lasagne, pak brambory, fazolky a sýrovopestovou směs. Vrstvy opakujte do spotřebování přísad; končit byste měli bramborami, fazolkami a sýrem s pestem. Pečte 20 minut. Při podávání ozdobte zbývajícím pestem.

NĚCO NAVÍC
Sýr stracchino koupíte například v Gourmet IMCO. Nahradit lze crescenzou, taleggiem nebo čerstvým krémovým sýrem jako buko.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...