0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lasagne s janovským pestem

Lasagne s janovským pestem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Lasagne s janovským pestem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1804 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 199 g
Tuky 86 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýr stracchino připomíná čerstvý smetanový sýr. Dá se nahradit jakýmkoli jemným sýrem, který dobře přijme chuť pesta.

Suroviny

lasagne (těstovina) 200 g
čerstvé, chlazené
brambory 200 g
varný typ B
fazolky zelené 100 g
sýr 150 g
sýr stracchino (viz Něco navíc)
pesto 100 g
janovské pesto podle našeho receptu
olivový olej
panenský
sůl

Postup

1

Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do vroucí osolené vody a vařte 5 minut. Do stejné vody vhoďte fazolky nakrájené našikmo a vařte je 2 minuty. Slijte a asi sběračku vody z vaření si dejte stranou.

2

Do vroucí osolené vody s 1 lžící olivového oleje ponořte na pár sekund lasagne. Slijte je a rozložte na čistou utěrku.

3

Troubu předehřejte na 180 °C.

4

Rozmixujte stracchino s 2/3 pesta a sběračkou vody, která vám zbyla z vaření zeleniny. Lžíci směsi dejte na dno zapékací nádoby (22 x 28 cm), na ni rozložte lasagne, pak brambory, fazolky a sýrovopestovou směs. Vrstvy opakujte do spotřebování přísad; končit byste měli bramborami, fazolkami a sýrem s pestem. Pečte 20 minut. Při podávání ozdobte zbývajícím pestem.

NĚCO NAVÍC
Sýr stracchino koupíte například v Gourmet IMCO. Nahradit lze crescenzou, taleggiem nebo čerstvým krémovým sýrem jako buko.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit