0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Elegantní lasagne

Elegantní lasagne

3.4 / 5. Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2756 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 238 g
Tuky 146 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásné na pohled, skvělé na chuť, co dodat? Dobrou chuť!

Suroviny

lilek 700 g
omyté a nakrájené, na 0,5 cm plátky
krémový sýr 200 g
např. lučina
brynza 100 g
mléko 4 PL
pažitka 1 svazek
na omáčku
špenát 100 g
mladý, omytý a osušený
rajčata cherry 250 g
nakrájená na plátky
lasagne (těstovina) 250 g
čerstvé, uvařené, scezené
parmazán 40 g
strouhaný
olivový olej 6 PL
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská

1 Plátky lilků osolte a nechte na cedníku hodinu vypotit. Pak je propláchněte a osušte. Potřete olejem a opékejte v pánvi asi 2 minuty z každé strany. Osolte a opepřete. Rozmíchejte v míse čerstvý sýr s brynzou a mlékem, přidejte sekanou pažitku.

2 Vymažte zapékací nádobu olejem, pokryjte vrstvou lasagní, přelijte částí sýrové směsi, pak dejte vrstvu lilků, na to špenát a rajčata, posypte částí parmazánu. Pokapejte lžící oleje a postup opakujte do spotřebování ingrediencí. Končete špenátem a rajčaty pokapanými olejem. Zakryjte alobalem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit