Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2756 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 238 g
Tuky 146 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásné na pohled, skvělé na chuť, co dodat? Dobrou chuť!

Suroviny

lilek 700 g
omyté a nakrájené, na 0,5 cm plátky
např. lučina
brynza 100 g
pažitka 1 svazek
na omáčku
mladý, omytý a osušený
rajčata cherry 250 g
nakrájená na plátky
lasagne (těstovina) 250 g
čerstvé, uvařené, scezené
strouhaný
olivový olej 6 PL
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská

Postup

1

Plátky lilků osolte a nechte na cedníku hodinu vypotit. Pak je propláchněte a osušte. Potřete olejem a opékejte v pánvi asi 2 minuty z každé strany. Osolte a opepřete. Rozmíchejte v míse čerstvý sýr s brynzou a mlékem, přidejte sekanou pažitku.

2

Vymažte zapékací nádobu olejem, pokryjte vrstvou lasagní, přelijte částí sýrové směsi, pak dejte vrstvu lilků, na to špenát a rajčata, posypte částí parmazánu. Pokapejte lžící oleje a postup opakujte do spotřebování ingrediencí. Končete špenátem a rajčaty pokapanými olejem. Zakryjte alobalem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...