Krásné na pohled, skvělé na chuť, co dodat? Dobrou chuť!
Suroviny
lilek
700
g
omyté a nakrájené, na 0,5 cm plátky
krémový sýr
200
g
např. lučina
brynza
100
g
mléko
4
PL
pažitka
1
svazek
na omáčku
špenát
100
g
mladý, omytý a osušený
rajčata cherry
250
g
nakrájená na plátky
lasagne (těstovina)
250
g
čerstvé, uvařené, scezené
parmazán
40
g
strouhaný
olivový olej
6
PL
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
1 Plátky lilků osolte a nechte na cedníku hodinu vypotit. Pak je propláchněte a osušte. Potřete olejem a opékejte v pánvi asi 2 minuty z každé strany. Osolte a opepřete. Rozmíchejte v míse čerstvý sýr s brynzou a mlékem, přidejte sekanou pažitku.
2 Vymažte zapékací nádobu olejem, pokryjte vrstvou lasagní, přelijte částí sýrové směsi, pak dejte vrstvu lilků, na to špenát a rajčata, posypte částí parmazánu. Pokapejte lžící oleje a postup opakujte do spotřebování ingrediencí. Končete špenátem a rajčaty pokapanými olejem. Zakryjte alobalem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.