Brokolicová polévka s kozím sýrem a krutony

Brokolicová polévka s kozím sýrem a krutony

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (21)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1433 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 105 g
Tuky 76 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Experimentujte v tomto receptu s různými druhy sýra

Suroviny

chleba bílý 2 plátky
včerejší bez kůrky, na kostičky
sůl
pepř
čerstvý, mletý
olivový olej 1 PL
brokolice 900 g
máslo 50 g
cibule 1 ks
velká, nadrobno
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
vývar zeleninový 1 l
či drůbeží vývar
600 ml
plnotučné mléko
kozí sýr 100 g
s bílou plísní, pokrájený včetně kůrky
1 Předehřejte troubu na 190 °C. Kostičky chleba dejte do mísy, osolte, pokapejte olejem a promíchejte. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut dozlatova.

2 Mezitím rozdělte brokolici na růžičky; košťály pokrájejte (nechte je odděleně). V hrnci rozpusťte máslo a opečte na něm cibuli, muškátový oříšek a brokolicové košťály; stačí asi 5 minut. Přidejte růžičky brokolice, vývar a mléko. Přiklopené zvolna vařte asi 8 minut, až brokolice změkne.

3 Dejte stranou čtyři růžičky brokolice a zbytek rozmixujte. Vraťte na oheň a opepřete, případně dosolte. Podávejte ozdobené odloženou brokolicí, posypané krutony a kozím sýrem.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit