Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brokolicová polévka s kozím sýrem a krutony
Brokolicová polévka s kozím sýrem a krutony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brokolicová polévka s kozím sýrem a krutony

3.8/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1715 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 135 g
Tuky 88 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Experimentujte v tomto receptu s různými druhy sýra

Suroviny

chleba bílý 2 plátky
včerejší bez kůrky, na kostičky
sůl
pepř
čerstvý, mletý
olivový olej 1 PL
velká, nadrobno
strouhaný
vývar zeleninový 1 l
či drůbeží vývar
mléko 600 ml
plnotučné
s bílou plísní, pokrájený včetně kůrky

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Kostičky chleba dejte do mísy, osolte, pokapejte olejem a promíchejte. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut dozlatova.

2

Mezitím rozdělte brokolici na růžičky; košťály pokrájejte (nechte je odděleně). V hrnci rozpusťte máslo a opečte na něm cibuli, muškátový oříšek a brokolicové košťály; stačí asi 5 minut. Přidejte růžičky brokolice, vývar a mléko. Přiklopené zvolna vařte asi 8 minut, až brokolice změkne.

3

Dejte stranou čtyři růžičky brokolice a zbytek rozmixujte. Vraťte na oheň a opepřete, případně dosolte. Podávejte ozdobené odloženou brokolicí, posypané krutony a kozím sýrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín