Brokolicová polévka s kozím sýrem a krutony

Brokolicová polévka s kozím sýrem a krutony

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (21)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1433 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 105 g
Tuky 76 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Experimentujte v tomto receptu s různými druhy sýra

Suroviny

chleba bílý 2 plátky
včerejší bez kůrky, na kostičky
sůl
pepř
čerstvý, mletý
olivový olej 1 PL
brokolice 900 g
máslo 50 g
cibule 1 ks
velká, nadrobno
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
vývar zeleninový 1 l
či drůbeží vývar
600 ml
plnotučné mléko
kozí sýr 100 g
s bílou plísní, pokrájený včetně kůrky
1 Předehřejte troubu na 190 °C. Kostičky chleba dejte do mísy, osolte, pokapejte olejem a promíchejte. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut dozlatova.

2 Mezitím rozdělte brokolici na růžičky; košťály pokrájejte (nechte je odděleně). V hrnci rozpusťte máslo a opečte na něm cibuli, muškátový oříšek a brokolicové košťály; stačí asi 5 minut. Přidejte růžičky brokolice, vývar a mléko. Přiklopené zvolna vařte asi 8 minut, až brokolice změkne.

3 Dejte stranou čtyři růžičky brokolice a zbytek rozmixujte. Vraťte na oheň a opepřete, případně dosolte. Podávejte ozdobené odloženou brokolicí, posypané krutony a kozím sýrem.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit