Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Levandulová šťáva

Levandulová šťáva

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3200 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 800 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava levandulového sirupu není komplikovaná. Zvládnete ho v pohodě doma. Jeho originální vůně a chuť dodá mnoha dezertům luxusní nádech. Užijete ho však i při přípravě koktejlů a osvěžujících limonád pro děti i dospělé. Levandulový sirup nesmí chybět v kuchyni žádného milovníka této jedinečné bylinky.

Suroviny

levandule 100 g
cukr 800 g
kyselina citronová 1 ČL
voda 1 500 ml

Postup

1

Do hrnce vložte otrhané květy levandule, kyselinu citrónovou a cukr. Zalijte vodou a dobře promíchejte.

2

Připravenou směs přiveďte k varu a nechte chvíli probublávat. Postačí do doby než se cukr dokonale nerozpustí a levandule nezačne pouštět barvu a samozřejmě i svoji typickou vůni.

3

Odstavte stranou a nechte dokonale vychladnout.

4

Přeceďte přes jemné síto nebo přes plátno, abyste ji zbavili všech nečistot.

5

Uchovávejte v chladničce.

TIP NAVÍC:
Chcete-li šťávu sterilizovat, naplňte ji do sklenic nebo lahví ještě za horká a dejte zavařit - do hrnce nebo do myčky nádobí na nejvyšší teplotu.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč