0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Levandulová šťáva

Levandulová šťáva

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3200 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 800 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava levandulového sirupu není komplikovaná. Zvládnete ho v pohodě doma. Jeho originální vůně a chuť dodá mnoha dezertům luxusní nádech. Užijete ho však i při přípravě koktejlů a osvěžujících limonád pro děti i dospělé. Levandulový sirup nesmí chybět v kuchyni žádného milovníka této jedinečné bylinky.

Suroviny

levandule 100 g
cukr 800 g
kyselina citronová 1 ČL
voda 1 500 ml

Postup

1

Do hrnce vložte otrhané květy levandule, kyselinu citrónovou a cukr. Zalijte vodou a dobře promíchejte.

2

Připravenou směs přiveďte k varu a nechte chvíli probublávat. Postačí do doby než se cukr dokonale nerozpustí a levandule nezačne pouštět barvu a samozřejmě i svoji typickou vůni.

3

Odstavte stranou a nechte dokonale vychladnout.

4

Přeceďte přes jemné síto nebo přes plátno, abyste ji zbavili všech nečistot.

5

Uchovávejte v chladničce.

TIP NAVÍC:
Chcete-li šťávu sterilizovat, naplňte ji do sklenic nebo lahví ještě za horká a dejte zavařit - do hrnce nebo do myčky nádobí na nejvyšší teplotu.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč