0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3 / 5. Počet hodnocení: 42
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 450 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1341 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 238 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle nakopávací životabudič jsme odkoukali od Jany Černé ze Zásadně zdravě – doporučuje ho při pocitu, že na vás něco leze nebo jako prevenci při výletech do zemí, kde může nastat problém s hygienou. Takže ideální dárek pro cestovatele i ty, kteří podléhají chřipkovým epidemiím. 

Suroviny

zázvor (čerstvý) 500 g
oloupaný kořen
citron 5 ks
oloupaný, okrájený
vodka 150 ml
kvalitní
med 10 PL
tekutý

1 Odšťavněte zázvor a citrony, každé zvlášť do odlišných nádob.

2 Zázvorovou šťávu, citronovou šťávu a vodku smíchejte v poměru 1:1:1 a doslaďte medem. Likér dobře promíchejte a nalijte do lahviček. Nemusíte ho skladovat v lednici, doba trvanlivosti je minimálně 6 měsíců – usazený zázvorový kal není na závadu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak na to: domácí kvašená zelenina
  • Tipy a triky

Jak na to: domácí kvašená zelenina

Japonci jsou národem, kde žijí nejdéle se dožívající lidé. Nikdo neví, čím to přesně je, i když pár teorií už vzniklo. Jedním z aspektů by mohla být kvašená zelenina kimči, kterou Japonci milují. Ať už si připravíte kimči nebo pickles,...

Obchod Apetit