Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.1/5 Počet hodnocení: 62
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 450 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1341 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 238 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle nakopávací životabudič jsme odkoukali od Jany Černé ze Zásadně zdravě – doporučuje ho při pocitu, že na vás něco leze nebo jako prevenci při výletech do zemí, kde může nastat problém s hygienou. Takže ideální dárek pro cestovatele i ty, kteří podléhají chřipkovým epidemiím. 

Suroviny

zázvor (čerstvý) 500 g
oloupaný kořen
oloupaný, okrájený
vodka 150 ml
kvalitní
med 10 PL
tekutý

Postup

1

Odšťavněte zázvor a citrony, každé zvlášť do odlišných nádob.

2

Zázvorovou šťávu, citronovou šťávu a vodku smíchejte v poměru 1:1:1 a doslaďte medem. Likér dobře promíchejte a nalijte do lahviček. Nemusíte ho skladovat v lednici, doba trvanlivosti je minimálně 6 měsíců – usazený zázvorový kal není na závadu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...