0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Třešňové čatní

Třešňové čatní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Třešňové čatní

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Na 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1042 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 203 g
Tuky 15 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkokyselé kořeněné čatní je nejen skvělým doplňkem k paštikám, sýrům a uzeninám, ale i nápaditým způsobem, jak zpracovat letní úrodu!

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule červená 2 ks
větší, nakrájená nadrobno
jablko 1 ks
menší, ideálně nakyslé, na kostičky
třešně 3 hrnky
vypeckované
třtinový cukr muscovado tmavý 0.33 hrnku
balzamikový ocet 0.25 hrnku
zázvor (čerstvý) 2 ČL
nadrobno
pomerančová kůra 1.5 ČL
jemně nastrouhaná
kardamom 0.5 ČL
mletý
sůl 0.25 ČL
nové koření 0.25 ČL
mleté
chilli sušené 1 špetka
vločky

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibulku dosklovita, přidejte jablko a ještě chvíli opékejte, aby začalo karamelizovat. Přidejte zbylé suroviny a zvolna vařte, dokud směs nezhoustne, zhruba 30–40 minut.

2

Horké naplňte do vyvařených sklenic, zavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Podávejte k paštikám a sýrům.

NĚCO NAVÍC
Čatní můžete udělat i z višní, jsou trochu kyselejší, tak uberte balzamikový ocet nebo přidejte cukr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit