0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Limetovo-kokosové tartaletky

Limetovo-kokosové tartaletky
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Limetovo-kokosové tartaletky

5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Na 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5782 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 439 g
Tuky 379 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Košíček z křehkého těsta, které omamně voní máslem a kokosem, je až po okraj naplněný sladkokyselou náplní z kondenzovaného mléka a limet. Už se vám sbíhají sliny? V  tom případě si domyslete ještě kopeček nadýchané šlehačky navrch!

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 200 g
kokos strouhaný 25 g
nasucho opražený
moučkový cukr 40 g
sůl 1 špetka
máslo 125 g
studené a nakrájené na kostičky
žloutek 1 ks
velký
aroma ¼ ČL
přírodní kokosové aroma (k dostání v e-shopech, např. Svět plodů)
Na náplň
žloutek 3 ks
velký
slazené
Na dokončení
limetová kůra
nastrouhaná najemno z 1 limety

Postup

1

Do food procesoru nebo mixéru vsypte mouku, strouhaný kokos, moučkový cukr a špetku soli a několika pulzy smíchejte. Přidejte máslo a rozmixujte do konzistence jemné drobenky. Přilijte žloutek, 1 lžíci ledové vody a kokosové aroma a pár pulzy spojte do těsta. Vyklopte a rukama z těsta rychle zformujte váleček, zabalte do potravinářské fólie a odložte na 2 hodiny do chladu.

2

Studené těsto nakrájejte na 8 stejně silných plátků. Na moukou poprášené pracovní desce vyválejte každý plátek na malou placku o tloušťce 2–3 mm a vyložte jimi formičky na tartaletky o průměru 10 cm. Odřízněte přebytečné okraje a vložte korpusy i s formičkami do lednice znovu vychladit a zpevnit.

3

Rozehřejte troubu na 190°C (horkovzdušnou na 170°C). Vyložte každou tartaletku pečicím papírem a zatižte (např. pečicími fazolemi nebo suchou rýží). Vložte do vyhřáté trouby a pečte 15–20 minut, nebo až začnou tartaletkám zlátnout okraje. Sejměte pečicí papír i se zátěží a dopékejte dalších 5 minut, nebo dokud středy korpusů nezezlátnou. Vyjměte a nechte vychladnout.

4

Ztlumte teplotu v troubě na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Ze dvou limet ostrouhejte kůru. Pak ze všech limet určených do náplně vymačkejte šťávu, měli byste získat 150 ml. Žloutky a kůru dejte do misky a elektrickým šlehačem šlehejte půl minuty vysokou rychlostí. Ztlumte šlehač na střední rychlost a za stálého šlehání přilévejte kondenzované mléko a šlehejte, dokud směs nezhoustne. Vlijte směs do korpusů a pečte 10–15 minut, dokud okraje náplně nezpevní, ale střed se bude ještě trochu chvět. Nechte vychladnout při pokojové teplotě. Vyjměte z formiček.

5

Na dokončení ušlehejte pomalu a na nízké otáčky smetanu. Pomocí dvou lžic vytvarujte ,nočky‘ a opatrně umístěte na každou tartaletku. Posypte čerstvě nastrouhanou limetovou kůrou.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!
  • Lidé a jídlo

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!

Dobře se nalaďte a ochutnávání může začít! Apetit piknik se koná už po dvanácté, i letos jsme mu vyhradili jednu celou červnovou sobotu. Přijít můžete v jakémkoli počtu, jídla a pití bude pro všechny dost. Počasí by mělo hodování pod širým...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč