0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4922 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 560 g
Tuky 237 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pod floridskými palmami můžete ochutnat to nejlepší z Karibiku a Latinské Ameriky. A také sladkokyselý koláč z legendárních floridských limet!

Suroviny

sušenky 155 g
grahamové, drcené
krupicový cukr 40 g
sůl mořská 1 špetka
máslo 100 g
změklé + navíc na vymazání
Na náplň
žloutek 3 ks
nebo 4 podle velikosti
limetová kůra 1,5 PL
chemicky neošetřená, najemno nastrouhaná
slazené
limetová šťáva 150 ml
čerstvá
Na meringue
krupicový cukr 200 g

1 Troubu předehřejte na 175°C. Sušenky smíchejte s cukrem, solí a máslem, prsty promněte a směs vmačkejte do máslem vymazané formy na páj o průměru 22cm. Korpus pečte v předehřáté troubě 10–15 minut, aby zezlátl. Pak nechte zchladnout.

2 Na náplň prošlehejte žloutky s limetovou kůrou do nadýchané pěny. Přidejte kondenzované mléko, prošlehejte a nakonec zašlehejte limetovou šťávu. Vlijte do formy na korpus a dejte péct na 10–15 minut, aby náplň ztuhla, ale nezhnědla.

3 Bílky na meringue dejte do žáruvzdorné misky, přisypte cukr, postavte nad vodní lázeň a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak sundejte a ušlehejte pevný sníh. Naneste ho na vychladlý koláč a opalte cukrářskou pistolí či dejte zapéct pod gril.

NĚCO NAVÍC
Jak je americkým zvykem, koláč je šíleně sladký. Slazené kondenzované mléko však můžete nahradit neslazeným a náplň pak dosladit podle vlastní chuti. Stejně tak lze podle chuti upravit množství limetkové šťávy. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč