Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Limetový páj
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4922 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 560 g
Tuky 237 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pod floridskými palmami můžete ochutnat to nejlepší z Karibiku a Latinské Ameriky. A také sladkokyselý koláč z legendárních floridských limet!

Související recepty

Suroviny

sušenky 155 g
grahamové, drcené
sůl mořská 1 špetka
máslo 100 g
změklé + navíc na vymazání
Na náplň
nebo 4 podle velikosti
chemicky neošetřená, najemno nastrouhaná
slazené
limetová šťáva 150 ml
čerstvá
Na meringue

Postup

1

Troubu předehřejte na 175°C. Sušenky smíchejte s cukrem, solí a máslem, prsty promněte a směs vmačkejte do máslem vymazané formy na páj o průměru 22cm. Korpus pečte v předehřáté troubě 10–15 minut, aby zezlátl. Pak nechte zchladnout.

2

Na náplň prošlehejte žloutky s limetovou kůrou do nadýchané pěny. Přidejte kondenzované mléko, prošlehejte a nakonec zašlehejte limetovou šťávu. Vlijte do formy na korpus a dejte péct na 10–15 minut, aby náplň ztuhla, ale nezhnědla.

3

Bílky na meringue dejte do žáruvzdorné misky, přisypte cukr, postavte nad vodní lázeň a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak sundejte a ušlehejte pevný sníh. Naneste ho na vychladlý koláč a opalte cukrářskou pistolí či dejte zapéct pod gril.

NĚCO NAVÍC
Jak je americkým zvykem, koláč je šíleně sladký. Slazené kondenzované mléko však můžete nahradit neslazeným a náplň pak dosladit podle vlastní chuti. Stejně tak lze podle chuti upravit množství limetkové šťávy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...