Pod floridskými palmami můžete ochutnat to nejlepší z Karibiku a Latinské Ameriky. A také sladkokyselý koláč z legendárních floridských limet!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 175°C. Sušenky smíchejte s cukrem, solí a máslem, prsty promněte a směs vmačkejte do máslem vymazané formy na páj o průměru 22cm. Korpus pečte v předehřáté troubě 10–15 minut, aby zezlátl. Pak nechte zchladnout.
Na náplň prošlehejte žloutky s limetovou kůrou do nadýchané pěny. Přidejte kondenzované mléko, prošlehejte a nakonec zašlehejte limetovou šťávu. Vlijte do formy na korpus a dejte péct na 10–15 minut, aby náplň ztuhla, ale nezhnědla.
Bílky na meringue dejte do žáruvzdorné misky, přisypte cukr, postavte nad vodní lázeň a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak sundejte a ušlehejte pevný sníh. Naneste ho na vychladlý koláč a opalte cukrářskou pistolí či dejte zapéct pod gril.
NĚCO NAVÍC
Jak je americkým zvykem, koláč je šíleně sladký. Slazené kondenzované mléko však můžete nahradit neslazeným a náplň pak dosladit podle vlastní chuti. Stejně tak lze podle chuti upravit množství limetkové šťávy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )
- Pod sněhovou peřinou: 24 receptů z vaječného bílku(24 receptů )