0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Limetovo-kokosový cheesecake

Limetovo-kokosový cheesecake

3.9/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2167 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 204 g
Tuky 123 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tropická varianta americké klasiky v horku osvěží a v zimě připomene teplé kraje.

Suroviny

ricotta 175 g
např. Philadelphia, Buko
krupicový cukr 130 g
co nejjemnější
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
citronová kůra 1 PL
bio, jemně strouhaná
limetová šťáva 1 PL
Na korpus
sušenky 75 g
máslové, např. Opavia
kokos strouhaný 30 g
máslo 30 g
rozpuštěné, trochu na vymazání formy

1 Zahřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130   °C. Na korpus zpracujte sušenky v robotu na drobky. Přidejte kokos a máslo, důkladně zpracujte, aby se všechno spojilo. Čtyři čtvrtlitrové formičky vyložte pečicím papírem (viz str. 50) nebo košíčky z voskovaného papíru. Na jejich dno natlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkovo-kokosové směsi a takto připravené korpusy dejte chladit.

2 V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru, vanilkový extrakt a limetovou šťávu, promixujte, aby se všechno spojilo. Směs rozdělte do připravených formiček a pečte 40 minut nebo tak, aby náplň sedla. Nechte ve formičkách vychladnout a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč