Limetovo-kokosový cheesecake

Limetovo-kokosový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2167 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 204 g
Tuky 123 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tropická varianta americké klasiky v horku osvěží a v zimě připomene teplé kraje.

Suroviny

ricotta 175 g
krémový sýr 175 g
např. Philadelphia, Buko
krupicový cukr 130 g
co nejjemnější
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
citronová kůra 1 PL
bio, jemně strouhaná
limetová šťáva 1 PL
Na korpus
sušenky 75 g
máslové, např. Opavia
kokos strouhaný 30 g
máslo 30 g
rozpuštěné, trochu na vymazání formy

1 Zahřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130   °C. Na korpus zpracujte sušenky v robotu na drobky. Přidejte kokos a máslo, důkladně zpracujte, aby se všechno spojilo. Čtyři čtvrtlitrové formičky vyložte pečicím papírem (viz str. 50) nebo košíčky z voskovaného papíru. Na jejich dno natlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkovo-kokosové směsi a takto připravené korpusy dejte chladit.

2 V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru, vanilkový extrakt a limetovou šťávu, promixujte, aby se všechno spojilo. Směs rozdělte do připravených formiček a pečte 40 minut nebo tak, aby náplň sedla. Nechte ve formičkách vychladnout a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit