Tropická varianta americké klasiky v horku osvěží a v zimě připomene teplé kraje.
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Na korpus zpracujte sušenky v robotu na drobky. Přidejte kokos a máslo, důkladně zpracujte, aby se všechno spojilo. Čtyři čtvrtlitrové formičky vyložte pečicím papírem (viz str. 50) nebo košíčky z voskovaného papíru. Na jejich dno natlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkovo-kokosové směsi a takto připravené korpusy dejte chladit.
V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru, vanilkový extrakt a limetovou šťávu, promixujte, aby se všechno spojilo. Směs rozdělte do připravených formiček a pečte 40 minut nebo tak, aby náplň sedla. Nechte ve formičkách vychladnout a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty mohou chutnat jako dětství i vonět po dálkách. Jak vybrat ten správný pro každou příležitost?(12 receptů )
- Kokosové buchty a moučníky: Čím vás může kokos při pečení potrápit a jak tomu předejít(66 receptů )
- 26 receptů na dokonalé cheesecaky všech chutí: Zkuste banánový, hruškový i Basque burnt(29 receptů )