Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 48
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2167 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 204 g
Tuky 123 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tropická varianta americké klasiky v horku osvěží a v zimě připomene teplé kraje.

Související recepty

Suroviny

ricotta 175 g
např. Philadelphia, Buko
co nejjemnější
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
bio, jemně strouhaná
limetová šťáva 1 PL
Na korpus
sušenky 75 g
máslové, např. Opavia
rozpuštěné, trochu na vymazání formy

Postup

1

Zahřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Na korpus zpracujte sušenky v robotu na drobky. Přidejte kokos a máslo, důkladně zpracujte, aby se všechno spojilo. Čtyři čtvrtlitrové formičky vyložte pečicím papírem (viz str. 50) nebo košíčky z voskovaného papíru. Na jejich dno natlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkovo-kokosové směsi a takto připravené korpusy dejte chladit.

2

V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru, vanilkový extrakt a limetovou šťávu, promixujte, aby se všechno spojilo. Směs rozdělte do připravených formiček a pečte 40 minut nebo tak, aby náplň sedla. Nechte ve formičkách vychladnout a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín