Pokud chystáte cukroví poprvé, lineckými srdíčky neuděláte chybu. Chutnají, krásně ozdobí vánoční stůl a uvidíte, že se k nim budete vracet.
Suroviny
Postup
Z mouky, cukru, másla, žloutků a citronové šťávy ručně vypracujte soudržné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu (nebo přes noc) odpočinout v lednici. Poté na moukou poprášené ploše vyválejte plát o síle přibližně 3 mm a vykrajujte srdíčka. Vždy jedno plné a jedno s vykrojeným středem, které budete po upečení spojovat. Pečte na plechu vyloženém papírem na pečení při 180°C do zezlátnutí okrajů (vykrojená na jednom plechu a plná na druhém) a nechte dokonale vychladnout. Spojte džemem rozmíchaným s rumem. Uložte do chladu.