Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linecká srdíčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 50 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3234 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 253 g
Tuky 201 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chystáte cukroví poprvé, lineckými srdíčky neuděláte chybu. Chutnají, krásně ozdobí vánoční stůl a uvidíte, že se k nim budete vracet.

Suroviny

+ na podsypání
máslo 160 g
změklé
Na dokončení
rybízový džem
nebo jiný kyselejší džem či rosol z červeného ovoce
rum 1 PL
tuzemák

Postup

1

Z mouky, cukru, másla, žloutků a citronové šťávy ručně vypracujte soudržné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu (nebo přes noc) odpočinout v lednici. Poté na moukou poprášené ploše vyválejte plát o síle přibližně 3 mm a vykrajujte srdíčka. Vždy jedno plné a jedno s vykrojeným středem, které budete po upečení spojovat. Pečte na plechu vyloženém papírem na pečení při 180°C do zezlátnutí okrajů (vykrojená na jednom plechu a plná na druhém) a nechte dokonale vychladnout. Spojte džemem rozmíchaným s rumem. Uložte do chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín