
Sladké linecké karty
Karty jako vystřižené z Alenky v říši divů! Oživnou, nebo ne?
Ingredience
- 250 g másla, změklého
- 120 g moučkového cukru + na posypání
- 2 žloutky
- 350 g hladké mouky
- citronová kůra, nastrouhaná najemno (lze vynechat)
- džem na slepování (například jahodový, malinový, rybízový, ostružinový...)
Příprava jídla
1 Zpracujte rychle máslo, cukr, žloutky, mouku a citronovou kůru do jednolitého těsta. To zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu odpočinout do lednice (počká tam na vás i několik dní).
2 Předehřejte troubu na 160°C. Vyndejte těsto a rozválejte je mezi dvěma potravinářskými fóliemi (nebo pečicím papírem) na tenký plát. Pomocí formiček nebo nože vykrájejte karty – do poloviny z nich vykrájejte libovolné karetní symboly. Přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte – těsto by mělo jen zrůžovět, trvá to zhruba 6–8 minut.
3 Vyndejte, stáhněte i s papírem z plechu a nechte vychladnout. Horní část karet se symboly pocukrujte moučkovým cukrem. Spodní část karet potřete džemem ve dvou barvách a přiklopte pocukrovaným vrškem karet.
Přidat komentář