Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Více než hodinu Snadné Na 4 plechy sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4287 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 342 g
Tuky 277 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karty jako vystřižené z Alenky v říši divů! Oživnou, nebo ne?

Související recepty

Suroviny

máslo 250 g
změklé
moučkový cukr 120 g
+ na posypání
žloutek 2 ks
mouka pšeničná hladká 350 g
citronová kůra
nastrouhaná najemno
džem
na slepování – např. jahodový, malinový, rybízový, ostružinový...

1 Zpracujte rychle máslo, cukr, žloutky, mouku a citronovou kůru do jednolitého těsta. To zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu odpočinout do lednice (počká tam na vás i několik dní).

2 Předehřejte troubu na 160°C. Vyndejte těsto a rozválejte je mezi dvěma potravinářskými fóliemi (nebo pečicím papírem) na tenký plát. Pomocí formiček nebo nože vykrájejte karty – do poloviny z nich vykrájejte libovolné karetní symboly. Přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte – těsto by mělo jen zrůžovět, trvá to zhruba 6–8 minut.

3 Vyndejte, stáhněte i s papírem z plechu a nechte vychladnout. Horní část karet se symboly pocukrujte moučkovým cukrem. Spodní část karet potřete džemem ve dvou barvách a přiklopte pocukrovaným vrškem karet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit