0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sladké linecké karty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Na 4 plechy sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4287 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 342 g
Tuky 277 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karty jako vystřižené z Alenky v říši divů! Oživnou, nebo ne?

Suroviny

máslo 250 g
změklé
moučkový cukr 120 g
+ na posypání
žloutek 2 ks
mouka pšeničná hladká 350 g
citronová kůra
nastrouhaná najemno (lze vynechat)
ovocný džem
na slepování – např. jahodový, malinový, rybízový, ostružinový...

1 Zpracujte rychle máslo, cukr, žloutky, mouku a citronovou kůru do jednolitého těsta. To zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu odpočinout do lednice (počká tam na vás i několik dní).

2 Předehřejte troubu na 160°C. Vyndejte těsto a rozválejte je mezi dvěma potravinářskými fóliemi (nebo pečicím papírem) na tenký plát. Pomocí formiček nebo nože vykrájejte karty – do poloviny z nich vykrájejte libovolné karetní symboly. Přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte – těsto by mělo jen zrůžovět, trvá to zhruba 6–8 minut.

3 Vyndejte, stáhněte i s papírem z plechu a nechte vychladnout. Horní část karet se symboly pocukrujte moučkovým cukrem. Spodní část karet potřete džemem ve dvou barvách a přiklopte pocukrovaným vrškem karet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit