0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Radčino linecké cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 126
Do hodiny Velmi snadné Na 2–3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7490 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 880 g
Tuky 368 g
Vláknina 152 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na základní linecké těsto jsme získali od Radky Vrzalové. „Je to naše rodinné stříbro po prababičce. Umřela hodně mladá, tak ať má aspoň kousek slávy,“ přemítá Radka, která zvládne z jakéhokoli receptu (včetně tohoto) udělat bezlepkový, a k tomu skvělý!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 350 g
+ na podsypání
mandle 150 g
pražené, mleté
moučkový cukr 260 g
prosátý
vanilkový cukr 2 bal
vejce 2 ks
skořice 0.5 ČL
mletá
hřebíček 3 ks
rozdrcený
sůl 1 špetka
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
máslo 250 g
rybízový džem
domácí, na slepování

1 V míse smíchejte mouku, mandle a oba cukry, přidejte vejce, koření, sůl a citronovou kůru. Přistrouhejte kostku másla a vypracujte nelepivé těsto. (Pokud stále lepí, podsypejte ho moukou.) Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na 24 hodin odpočinout.

2 Troubu rozpalte na 180 °C. Těsto rozdělte na části, na pomoučněné ploše je vyválejte na tenký plát, z něj vykrajujte tvary (nezapomeňte na ty s otvorem!) a skládejte je na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do trouby a pečte 5–10 minut nebo dokud nezrůžoví. Nechte vychladnout, slepte džemem a dejte do krabice rozležet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit