
Linguine s krémovou rajčatovou omáčkou & kapary
My preferujeme kapary jen prosypané hrubou solí. Před použitím je stačí propláchnout vodou.
Vydání: 2016/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, drceného
- špetka drcené sušené chilli papričky nebo podle chuti
- 2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 400g konzerva krájených rajčat
- 1 lžíce kaparů
- 1 lžička krupicového cukr
- 3 lžíce smetany ke šlehání
- mořská sůl
- 200g linguine nebo jiných dlouhých těstovin
- strouhaný parmazán k podávání
Příprava jídla
1 V rendlíku rozehřejte olej a na malém plameni v něm opékejte česnek, chilli a roz- marýn zhruba minutu – česnek nesmí ztmavnout, zhořkl by. Pak přidejte rajčata, kapary
a cukr a vařte 20 minut, až omáčka zhoustne.
2 Vmíchejte smetanu, osolte a vařte 3–4 minuty. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte s omáčkou. Podávejte se strouhaným parmazánem.
Přidat komentář