My preferujeme kapary jen prosypané hrubou solí. Před použitím je stačí propláchnout vodou.
Suroviny
olivový olej
2
PL
česnek
2
stroužky
drcený
chilli sušené
špetka
drcená sušená chilli paprička, nebo podle chuti
rozmarýn
2
ČL
čerstvý, nasekaný
kapary
1
PL
krupicový cukr
1
ČL
smetana ke šlehání
3
PL
sůl mořská
linguine
200
g
lze nahradit jinými dlouhými těstovinami
strouhaný, k podávání
Postup
1
V rendlíku rozehřejte olej a na malém plameni v něm opékejte česnek, chilli a roz- marýn zhruba minutu – česnek nesmí ztmavnout, zhořkl by. Pak přidejte rajčata, kapary
a cukr a vařte 20 minut, až omáčka zhoustne.
2
Vmíchejte smetanu, osolte a vařte 3–4 minuty. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte s omáčkou. Podávejte se strouhaným parmazánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 18x originální těstoviny(18 receptů )
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )