Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linguine s krémovou rajčatovou omáčkou & kapary
Linguine s krémovou rajčatovou omáčkou & kapary
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Linguine s krémovou rajčatovou omáčkou & kapary

4.7/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1253 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 162 g
Tuky 48 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

My preferujeme kapary jen prosypané hrubou solí. Před použitím je stačí propláchnout vodou. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
drcený
chilli sušené špetka
drcená sušená chilli paprička, nebo podle chuti
rozmarýn 2 ČL
čerstvý, nasekaný
kapary 1 PL
sůl mořská
linguine 200 g
lze nahradit jinými dlouhými těstovinami
strouhaný, k podávání

Postup

1

V rendlíku rozehřejte olej a na malém plameni v něm opékejte česnek, chilli a roz- marýn zhruba minutu – česnek nesmí ztmavnout, zhořkl by. Pak přidejte rajčata, kapary
a cukr a vařte 20 minut, až omáčka zhoustne.

2

Vmíchejte smetanu, osolte a vařte 3–4 minuty. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte s omáčkou. Podávejte se strouhaným parmazánem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...