Linguine s krémovou rajčatovou omáčkou & kapary

Linguine s krémovou rajčatovou omáčkou & kapary
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Linguine s krémovou rajčatovou omáčkou & kapary

4.6 / 5. Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1253 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 162 g
Tuky 48 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

My preferujeme kapary jen prosypané hrubou solí. Před použitím je stačí propláchnout vodou. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
drcený
chilli sušené špetka
drcená sušená chilli paprička, nebo podle chuti
rozmarýn 2 ČL
čerstvý, nasekaný
konzervovaná rajčata krájená 400 g
kapary 1 PL
krupicový cukr 1 ČL
smetana ke šlehání 3 PL
sůl mořská
linguine 200 g
lze nahradit jinými dlouhými těstovinami
parmazán
strouhaný, k podávání

1 V rendlíku rozehřejte olej a na malém plameni v něm opékejte česnek, chilli a roz- marýn zhruba minutu – česnek nesmí ztmavnout, zhořkl by. Pak přidejte rajčata, kapary
a cukr a vařte 20 minut, až omáčka zhoustne.

2 Vmíchejte smetanu, osolte a vařte 3–4 minuty. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte s omáčkou. Podávejte se strouhaným parmazánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit