Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Quesadilly s papričkami jalapeño

Quesadilly s papričkami jalapeño

4.2/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4450 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 405 g
Tuky 217 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a rychlé jídlo je ideální nejen jako večeře, ale i jako netradiční pohoštění pro nečekané návštěvy nebo jím lze zpestřit grilovací party. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
vejce 5 ks
lehce prošlehané
střední
čerstvé nebo nakládané chilli papričky jalapeños, na plátky
rajčata cherry 200 g
nakrájené na plátky
nakrájené na kostičky
limetová šťáva 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvé lístky, k podávání

Postup

1

V malé nepřilnavé pánvi rozehřejte asi čtvrtinu oleje, vlijte cca 4 lžíce rozšlehaných vajec a 10 sekund míchejte. Jakmile začnou vejce tuhnout, rychle zakryjte tortillou a opékejte ještě 30 sekund. Pak obraťte. Rovnoměrně posypejte čtvrtinou natrhané mozzarelly, jalapeños a rajčátek a zakryjte další tortillou.

2

Opékejte asi minutu, obraťte a opékejte ještě 30 sekund, až se sýr rozpustí a tortilla bude opečená dozlatova. Zopakujte se zbylými surovinami a připravte 4 porce.

3

V misce rozmačkejte dohladka avokádo, přimíchejte limetovou šťávu, osolte a opepřete. Quesadilly rozkrojte na čtvrtky a podávejte s připraveným avokádovým dipem, posypané koriandrovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Komentáře

20.06.2017 14:23

rychlá snídaně po flámu

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...