Quesadilly s papričkami jalapeño

Quesadilly s papričkami jalapeño

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4450 kcal
Bílkoviny 172 g
Cukr 405 g
Tuky 217 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a rychlé jídlo je ideální nejen jako večeře, ale i jako netradiční pohoštění pro nečekané návštěvy nebo jím lze zpestřit grilovací party. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
vejce 5 ks
lehce prošlehané
tortilla 8 ks
střední
mozzarella 200 g
strouhaná, prodává např. Rohlík nebo Lidl, 200 g/45 Kč
chilli paprička 100 g
čerstvé nebo nakládané chilli papričky jalapeños, na plátky
rajčata cherry 200 g
nakrájené na plátky
avokádo 2 ks
nakrájené na kostičky
limetová šťáva 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
koriandr 1 hrst
čerstvé lístky, k podávání

1 V malé nepřilnavé pánvi rozehřejte asi čtvrtinu oleje, vlijte cca 4 lžíce rozšlehaných vajec a 10 sekund míchejte. Jakmile začnou vejce tuhnout, rychle zakryjte tortillou a opékejte ještě 30 sekund. Pak obraťte. Rovnoměrně posypejte čtvrtinou mozzarelly, jalapeños a rajčátek a zakryjte další tortillou.

2 Opékejte asi minutu, obraťte a opékejte ještě 30 sekund, až se sýr rozpustí a tortilla bude opečená dozlatova. Zopakujte se zbylými surovinami a připravte 4 porce.

3 V misce rozmačkejte dohladka avokádo, přimíchejte limetovou šťávu, osolte a opepřete. Quesadilly rozkrojte na čtvrtky a podávejte s připraveným avokádovým dipem, posypané koriandrovými lístky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit