Quesadilly s papričkami jalapeño

Quesadilly s papričkami jalapeño

4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4450 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 405 g
Tuky 217 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a rychlé jídlo je ideální nejen jako večeře, ale i jako netradiční pohoštění pro nečekané návštěvy nebo jím lze zpestřit grilovací party. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
vejce 5 ks
lehce prošlehané
tortilla 8 ks
střední
mozzarella 200 g
chilli paprička 100 g
čerstvé nebo nakládané chilli papričky jalapeños, na plátky
rajčata cherry 200 g
nakrájené na plátky
avokádo 2 ks
nakrájené na kostičky
limetová šťáva 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
koriandr 1 hrst
čerstvé lístky, k podávání

1 V malé nepřilnavé pánvi rozehřejte asi čtvrtinu oleje, vlijte cca 4 lžíce rozšlehaných vajec a 10 sekund míchejte. Jakmile začnou vejce tuhnout, rychle zakryjte tortillou a opékejte ještě 30 sekund. Pak obraťte. Rovnoměrně posypejte čtvrtinou natrhané mozzarelly, jalapeños a rajčátek a zakryjte další tortillou.

2 Opékejte asi minutu, obraťte a opékejte ještě 30 sekund, až se sýr rozpustí a tortilla bude opečená dozlatova. Zopakujte se zbylými surovinami a připravte 4 porce.

3 V misce rozmačkejte dohladka avokádo, přimíchejte limetovou šťávu, osolte a opepřete. Quesadilly rozkrojte na čtvrtky a podávejte s připraveným avokádovým dipem, posypané koriandrovými lístky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Komentáře

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit