0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quesadilly s papričkami jalapeño

Quesadilly s papričkami jalapeño

4.2/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4450 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 405 g
Tuky 217 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché a rychlé jídlo je ideální nejen jako večeře, ale i jako netradiční pohoštění pro nečekané návštěvy nebo jím lze zpestřit grilovací party. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
vejce 5 ks
lehce prošlehané
tortilla 8 ks
střední
chilli paprička 100 g
čerstvé nebo nakládané chilli papričky jalapeños, na plátky
rajčata cherry 200 g
nakrájené na plátky
nakrájené na kostičky
limetová šťáva 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvé lístky, k podávání

1 V malé nepřilnavé pánvi rozehřejte asi čtvrtinu oleje, vlijte cca 4 lžíce rozšlehaných vajec a 10 sekund míchejte. Jakmile začnou vejce tuhnout, rychle zakryjte tortillou a opékejte ještě 30 sekund. Pak obraťte. Rovnoměrně posypejte čtvrtinou natrhané mozzarelly, jalapeños a rajčátek a zakryjte další tortillou.

2 Opékejte asi minutu, obraťte a opékejte ještě 30 sekund, až se sýr rozpustí a tortilla bude opečená dozlatova. Zopakujte se zbylými surovinami a připravte 4 porce.

3 V misce rozmačkejte dohladka avokádo, přimíchejte limetovou šťávu, osolte a opepřete. Quesadilly rozkrojte na čtvrtky a podávejte s připraveným avokádovým dipem, posypané koriandrovými lístky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Komentáře

jiří lenkvík

rychlá snídaně po flámu

Apetit magazín

AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...