Losos & krémové zapečené brambory

Losos & krémové zapečené brambory

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (21)
Do hodiny Velmi snadné Por 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3452 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 162 g
Tuky 209 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory řádně osolte, jinak budou bez chuti, a do pekáčku je naskládejte v ne příliš vysoké vrstvě, aby se pěkně propekly. Rybu přidejte, až když budou brambory téměř hotové. 

Související recepty

Suroviny

brambory 800 g
varný typ C, oloupané, nakrájené na tenké plátky
crème fraîche 120 g
lze nahradit hustou zakysanou smetanou, 30%
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
losos 800 g
4x 200g filet, bez kůže, překrojený napůl
bazalkové pesto 90 g
hotové
rukola 50 g
kopr 1 hrst
na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 250°C. Brambory a crème fraîche či smetanu dejte do větší zapékací nádoby, osolte, opepřete a promíchejte. Rozprostřete ve stejnoměrné vrstvě, pokapejte 1 lžící oleje a pečte nezakryté zhruba 12–15 minut, až budou skoro hotové.

2 Lososa pokapejte zbylým olejem, osolte a opepřete a rozložte na brambory. Pečte dalších asi 6 minut. Pokapejte pestem, ozdobte rukolou a koprem a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit