Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos & krémové zapečené brambory
Losos & krémové zapečené brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos & krémové zapečené brambory

4.2/5 Počet hodnocení: 34
Do hodiny Velmi snadné Por 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3452 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 162 g
Tuky 209 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory řádně osolte, jinak budou bez chuti, a do pekáčku je naskládejte v ne příliš vysoké vrstvě, aby se pěkně propekly. Rybu přidejte, až když budou brambory téměř hotové. 

Suroviny

varný typ C, oloupané, nakrájené na tenké plátky
lze nahradit hustou zakysanou smetanou, 30%
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
losos 800 g
4x 200g filet, bez kůže, překrojený napůl
bazalkové pesto 90 g
hotové
kopr 1 hrst
na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 250°C. Brambory a crème fraîche či smetanu dejte do větší zapékací nádoby, osolte, opepřete a promíchejte. Rozprostřete ve stejnoměrné vrstvě, pokapejte 1 lžící oleje a pečte nezakryté zhruba 12–15 minut, až budou skoro hotové.

2

Lososa pokapejte zbylým olejem, osolte a opepřete a rozložte na brambory. Pečte dalších asi 6 minut. Pokapejte pestem, ozdobte rukolou a koprem a podávejte. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...