Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos & krémové zapečené brambory
Losos & krémové zapečené brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos & krémové zapečené brambory

4.1/5 Počet hodnocení: 35
Do hodiny Velmi snadné Por 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3452 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 162 g
Tuky 209 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory řádně osolte, jinak budou bez chuti, a do pekáčku je naskládejte v ne příliš vysoké vrstvě, aby se pěkně propekly. Rybu přidejte, až když budou brambory téměř hotové. 

Související recepty

Suroviny

varný typ C, oloupané, nakrájené na tenké plátky
lze nahradit hustou zakysanou smetanou, 30%
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
losos 800 g
4x 200g filet, bez kůže, překrojený napůl
bazalkové pesto 90 g
hotové
kopr 1 hrst
na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 250°C. Brambory a crème fraîche či smetanu dejte do větší zapékací nádoby, osolte, opepřete a promíchejte. Rozprostřete ve stejnoměrné vrstvě, pokapejte 1 lžící oleje a pečte nezakryté zhruba 12–15 minut, až budou skoro hotové.

2

Lososa pokapejte zbylým olejem, osolte a opepřete a rozložte na brambory. Pečte dalších asi 6 minut. Pokapejte pestem, ozdobte rukolou a koprem a podávejte. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...