Brambory řádně osolte, jinak budou bez chuti, a do pekáčku je naskládejte v ne příliš vysoké vrstvě, aby se pěkně propekly. Rybu přidejte, až když budou brambory téměř hotové.
Suroviny
brambory
800
g
varný typ C, oloupané, nakrájené na tenké plátky
crème fraîche
120
g
lze nahradit hustou zakysanou smetanou, 30%
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
2
PL
losos
800
g
4x 200g filet, bez kůže, překrojený napůl
bazalkové pesto
90
g
hotové
rukola
50
g
kopr
1
hrst
na ozdobení
Postup
1
Troubu předehřejte na 250°C. Brambory a crème fraîche či smetanu dejte do větší zapékací nádoby, osolte, opepřete a promíchejte. Rozprostřete ve stejnoměrné vrstvě, pokapejte 1 lžící oleje a pečte nezakryté zhruba 12–15 minut, až budou skoro hotové.
2
Lososa pokapejte zbylým olejem, osolte a opepřete a rozložte na brambory. Pečte dalších asi 6 minut. Pokapejte pestem, ozdobte rukolou a koprem a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )
- Jedeme na zelenou(42 receptů )