Mrkvový chlebíček

Mrkvový chlebíček

4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 15 chlebíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1684 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 51 g
Tuky 150 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na 6. Apetit pikniku jsme u stánku Chlebíček Store ochutnali hned několik variant a všechny opravdu skvělé – tahle verze chlebíčků vznikla speciálně pro čtenáře Apetitu!

Suroviny

pečivo plátky
k podávání
bylinky
na ozdobení, nebo klíčky či lístky
Na remuládu
petrželka 30 g
sojanéza 300 g
nebo majonéza
citronová štáva 1 ČL
sůl
podle chuti
Na mrkvový salát
mrkev 400 g
česnek 0.5 stroužku
drcený
slunečnicová semínka 40 g
nasucho opražená
olivový olej 3 PL
jablečný ocet 3 PL
sůl 1 ČL

1 Začněte remuládou. Petrželku dejte do mixéru a rozmixujte nadrobno. Přidejte sojanézu, citronovou šťávu, sůl a rozmixujte tak, aby vzniklá remuláda měla zelenější barvu.

2 Připravte salát. Očištěnou mrkev nastrouhejte nahrubo a dobře promíchejte se všemi zbylými surovinami.

3 Připravené plátky pečiva potřete silnější vrstvou remulády a na ni rozdělte mrkvový salátek. Ozdobte klíčky, řeřichou, listem špenátu nebo červené řepy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit