Lososové špízky s koriandrovým dipem

Lososové špízky s koriandrovým dipem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lososové špízky s koriandrovým dipem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1735 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 22 g
Tuky 112 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vytáhněte grilovací pánev, nebo rovnou venkovní gril! Tyhle špízky jsou rychle hotové, o to déle potom můžete s rodinou nebo přáteli u večeře posedět.

Související recepty

Suroviny

losos 600 g
filet
olivový olej 2 PL
+ navíc na opékání
paprika sladká 3 ČL
kajenský pepř 1 špetka
citronová štáva
z 1 citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
cuketa 2 ks
střední
salát
směs lístků, k podávání
pečivo
světlé, na plátky, k podávání
Na dip
zakysaná smetana 4 PL
citronová štáva
podle chuti
koriandr 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Z lososa odstraňte kůži a nakrájejte maso na špalíky o hraně 2 cm.

2 V misce promíchejte 2 lžíce olivového oleje, papriku, kajenský pepř a citronovou šťávu, osolte a opepřete. Přidejte kostky lososa a vše promíchejte. Dejte do lednice a nechte hodinu marinovat.

3 Škrabkou na zeleninu udělejte z cuket dlouhé tenké plátky.

4 Na dip smíchejte zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Koriandr nasekejte nadrobno a vmíchejte do dipu, osolte a opepřete dle chuti.

5 Lososové kostky napichujte na (předem namočené) špejle/grilovací jehly střídavě s cuketou, tu poskládejte do varhánků. Mezi každou kostku lososa by se měly vejít 3–4 cuketové plátky.

6 Grilovací pánev potřete olejem a loso-sové špízky na ní opečte ze všech stran. Podávejte s dipem, lístky salátu a pečivem.

NĚCO NAVÍC
Milujete-li křupavé pečivo, potřete plátky bílé veky nebo ciabatty olejem, a ještě než budete opékat špízky, je opečte na grilu. Nebo je lze upéct v troubě. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit