Vytáhněte grilovací pánev, nebo rovnou venkovní gril! Tyhle špízky jsou rychle hotové, o to déle potom můžete s rodinou nebo přáteli u večeře posedět.
Suroviny
Postup
Z lososa odstraňte kůži a nakrájejte maso na špalíky o hraně 2 cm.
V misce promíchejte 2 lžíce olivového oleje, papriku, kajenský pepř a citronovou šťávu, osolte a opepřete. Přidejte kostky lososa a vše promíchejte. Dejte do lednice a nechte hodinu marinovat.
Škrabkou na zeleninu udělejte z cuket dlouhé tenké plátky.
Na dip smíchejte zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Koriandr nasekejte nadrobno a vmíchejte do dipu, osolte a opepřete dle chuti.
Lososové kostky napichujte na (předem namočené) špejle/grilovací jehly střídavě s cuketou, tu poskládejte do varhánků. Mezi každou kostku lososa by se měly vejít 3–4 cuketové plátky.
Grilovací pánev potřete olejem a loso-sové špízky na ní opečte ze všech stran. Podávejte s dipem, lístky salátu a pečivem.
NĚCO NAVÍC
Milujete-li křupavé pečivo, potřete plátky bílé veky nebo ciabatty olejem, a ještě než budete opékat špízky, je opečte na grilu. Nebo je lze upéct v troubě.