0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lososové špízky s koriandrovým dipem

Lososové špízky s koriandrovým dipem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lososové špízky s koriandrovým dipem

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1735 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 22 g
Tuky 112 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vytáhněte grilovací pánev, nebo rovnou venkovní gril! Tyhle špízky jsou rychle hotové, o to déle potom můžete s rodinou nebo přáteli u večeře posedět.

Suroviny

losos 600 g
filet
olivový olej 2 PL
+ navíc na opékání
paprika sladká 3 ČL
kajenský pepř 1 špetka
citronová štáva
z 1 citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
cuketa 2 ks
střední
salát
směs lístků, k podávání
pečivo
světlé, na plátky, k podávání
Na dip
zakysaná smetana 4 PL
citronová štáva
podle chuti
koriandr 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Z lososa odstraňte kůži a nakrájejte maso na špalíky o hraně 2 cm.

2 V misce promíchejte 2 lžíce olivového oleje, papriku, kajenský pepř a citronovou šťávu, osolte a opepřete. Přidejte kostky lososa a vše promíchejte. Dejte do lednice a nechte hodinu marinovat.

3 Škrabkou na zeleninu udělejte z cuket dlouhé tenké plátky.

4 Na dip smíchejte zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Koriandr nasekejte nadrobno a vmíchejte do dipu, osolte a opepřete dle chuti.

5 Lososové kostky napichujte na (předem namočené) špejle/grilovací jehly střídavě s cuketou, tu poskládejte do varhánků. Mezi každou kostku lososa by se měly vejít 3–4 cuketové plátky.

6 Grilovací pánev potřete olejem a loso-sové špízky na ní opečte ze všech stran. Podávejte s dipem, lístky salátu a pečivem.

NĚCO NAVÍC
Milujete-li křupavé pečivo, potřete plátky bílé veky nebo ciabatty olejem, a ještě než budete opékat špízky, je opečte na grilu. Nebo je lze upéct v troubě. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit