Tento lososový tatarák je spolu s křupavými chipsy z těsta na knedlíčky wonton ten nejjedlejší předkrm, který rychle mizí. P. S. Pikantní omáčka z majonézy a srirachy funguje i jako samostatný dip.
Suroviny
Postup
Začněte omáčkou: smíchejte všechny ingredience a dejte stranou.
Lososa zbavte kůže, pokud ji měl, a nakrájejte ho na co nejdrobnější kousky. Přidejte většinu omáčky, cibuli, rajče a koriandr. Promíchejte a dejte do lednice (nebo na chvilku do mrazáku), než usmažíte chipsy, směs trochu ztuhne.
Těsto na závitky dejte na sebe a nakrájejte na čtverečky. Po částech smažte v rozpáleném oleji dozlatova, během smažení promíchávejte. Nechte okapat na papírovém ubrousku.
Tatarák ozdobte jarní cibulkou a podávejte na cibuli, zakápnutý zbylou omáčkou.