Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lososový tataráček v asijském stylu
Lososový tataráček v asijském stylu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lososový tataráček v asijském stylu

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1619 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 46 g
Tuky 108 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento lososový tatarák je spolu s křupavými chipsy z těsta na knedlíčky wonton ten nejjedlejší předkrm, který rychle mizí. P. S. Pikantní omáčka z majonézy a srirachy funguje i jako samostatný dip.

Suroviny

losos 450 g
čerstvý, v suši kvalitě
nakrájená nadrobno
na měsíčky k servírování
zbavená semínek a nakrájených nadrobno
koriandr čerstvý 2 PL
nakrájený nadrobno
nebo těsto na závitky
rostlinný olej
na smažení
jarní cibulka 1 ks
zelená část nebo petrželka, nakrájená nadrobno na ozdobení
Na omáčku
sriracha 4 PL
majonéza 2 PL
nejlépe japonská
sezamový olej 4 ČL
šťáva z nakládaného růžového zázvoru 4 ČL
sójová omáčka 2 ČL

Postup

1

Začněte omáčkou: smíchejte všechny ingredience a dejte stranou.

2

Lososa zbavte kůže, pokud ji měl, a nakrájejte ho na co nejdrobnější kousky. Přidejte většinu omáčky, cibuli, rajče a koriandr. Promíchejte a dejte do lednice (nebo na chvilku do mrazáku), než usmažíte chipsy, směs trochu ztuhne.

3

Těsto na závitky dejte na sebe a nakrájejte na čtverečky. Po částech smažte v rozpáleném oleji dozlatova, během smažení promíchávejte. Nechte okapat na papírovém ubrousku.

4

Tatarák ozdobte jarní cibulkou a podávejte na cibuli, zakápnutý zbylou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/12

Apetit magazín