0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda

Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda

3.6 / 5. Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1405 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 57 g
Tuky 101 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelený chřest není takový solitér jako jeho bílý bratr. Bez obav ho můžete snoubit i s jinými druhy zeleniny.

Suroviny

chřest zelený 12 ks
výhonky ,zbavené dřevnatých konců̊, je-li třeba i oloupané
rajče 2 ks
avokádo 2 ks
zralá
citron 0.5 ks
kerblík 1 svazek
estragon 1 snítka
šalotka 1 ks
malá
kapary 1 ČL
propláchnuté
olivový olej bazalkový 4 PL
balzamikový ocet bílý 1 PL
sůl
pepř
tabasco
chleba bílý
bílý k podávání
chilli paprička
na ozdobu (nemusí být)

Postup

1

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na silném ohni a osolte ji. Vložte chřest a uvařte ho doměkka, asi 6 minut. Sceďte ho, osvěžte studenou tekoucí vodou a nechte znovu okapat. Okrájejte špičky a odložte je, zbytek nakrájejte na kolečka.

2

Rajčata na 20 sekund ponořte do vroucí vody a oloupejte. Zbavte je semen a dužinu nakrájejte nadrobno.

3

Avokáda oloupejte, zbavte semen, dužinu nakrájejte na kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Bylinky a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno.

4

V misce smíchejte chřestová kolečka, rajčata, avokáda, bylinky, šalotku a kapary. V misce ušlehejte zálivku z olivového oleje, octa, soli a pepře podle chuti a pár kapek tabasca.

5

Tataráček pěkně naaranžujte (například vytvarujte do válečku), ozdobte uschovanými chřestovými špičkami, pokapejte zálivkou a podávejte s opečeným bílým pečivem. Chcete-li, ozdobte nakrájenou chilli papričkou.

Související články

Jak připravit dokonalý chřest
  • Tipy a triky

Jak připravit dokonalý chřest

Chřest má sám o sobě příjemnou chuť a při kousnutí krásně křupne, a tak ho můžete podávat prakticky jen tak. Slavnostně působí politý rozpuštěným máslem a posypaný opraženou strouhankou nebo s holandskou omáčkou. Jak zpracovat bílý a...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit