Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda
Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda

3.7/5 Počet hodnocení: 44
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1405 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 57 g
Tuky 101 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelený chřest není takový solitér jako jeho bílý bratr. Bez obav ho můžete snoubit i s jinými druhy zeleniny.

Související recepty

Suroviny

výhonky ,zbavené dřevnatých konců̊, je-li třeba i oloupané
zralá
citron ½ ks
kerblík 1 svazek
estragon 1 snítka
malá
kapary 1 ČL
propláchnuté
olivový olej bazalkový 4 PL
balzamikový ocet bílý 1 PL
sůl
pepř
bílý k podávání
na ozdobu (nemusí být)

Postup

1

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na silném ohni a osolte ji. Vložte chřest a uvařte ho doměkka, asi 6 minut. Sceďte ho, osvěžte studenou tekoucí vodou a nechte znovu okapat. Okrájejte špičky a odložte je, zbytek nakrájejte na kolečka.

2

Rajčata na 20 sekund ponořte do vroucí vody a oloupejte. Zbavte je semen a dužinu nakrájejte nadrobno.

3

Avokáda oloupejte, zbavte semen, dužinu nakrájejte na kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Bylinky a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno.

4

V misce smíchejte chřestová kolečka, rajčata, avokáda, bylinky, šalotku a kapary. V misce ušlehejte zálivku z olivového oleje, octa, soli a pepře podle chuti a pár kapek tabasca.

5

Tataráček pěkně naaranžujte (například vytvarujte do válečku), ozdobte uschovanými chřestovými špičkami, pokapejte zálivkou a podávejte s opečeným bílým pečivem. Chcete-li, ozdobte nakrájenou chilli papričkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín