Zelený chřest není takový solitér jako jeho bílý bratr. Bez obav ho můžete snoubit i s jinými druhy zeleniny.
Suroviny
Postup
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na silném ohni a osolte ji. Vložte chřest a uvařte ho doměkka, asi 6 minut. Sceďte ho, osvěžte studenou tekoucí vodou a nechte znovu okapat. Okrájejte špičky a odložte je, zbytek nakrájejte na kolečka.
Rajčata na 20 sekund ponořte do vroucí vody a oloupejte. Zbavte je semen a dužinu nakrájejte nadrobno.
Avokáda oloupejte, zbavte semen, dužinu nakrájejte na kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Bylinky a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno.
V misce smíchejte chřestová kolečka, rajčata, avokáda, bylinky, šalotku a kapary. V misce ušlehejte zálivku z olivového oleje, octa, soli a pepře podle chuti a pár kapek tabasca.
Tataráček pěkně naaranžujte (například vytvarujte do válečku), ozdobte uschovanými chřestovými špičkami, pokapejte zálivkou a podávejte s opečeným bílým pečivem. Chcete-li, ozdobte nakrájenou chilli papričkou.