Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda
Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda

3.7/5 Počet hodnocení: 44
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1405 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 57 g
Tuky 101 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelený chřest není takový solitér jako jeho bílý bratr. Bez obav ho můžete snoubit i s jinými druhy zeleniny.

Suroviny

výhonky ,zbavené dřevnatých konců̊, je-li třeba i oloupané
zralá
citron ½ ks
kerblík 1 svazek
estragon 1 snítka
malá
kapary 1 ČL
propláchnuté
olivový olej bazalkový 4 PL
balzamikový ocet bílý 1 PL
sůl
pepř
bílý k podávání
na ozdobu (nemusí být)

Postup

1

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na silném ohni a osolte ji. Vložte chřest a uvařte ho doměkka, asi 6 minut. Sceďte ho, osvěžte studenou tekoucí vodou a nechte znovu okapat. Okrájejte špičky a odložte je, zbytek nakrájejte na kolečka.

2

Rajčata na 20 sekund ponořte do vroucí vody a oloupejte. Zbavte je semen a dužinu nakrájejte nadrobno.

3

Avokáda oloupejte, zbavte semen, dužinu nakrájejte na kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Bylinky a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno.

4

V misce smíchejte chřestová kolečka, rajčata, avokáda, bylinky, šalotku a kapary. V misce ušlehejte zálivku z olivového oleje, octa, soli a pepře podle chuti a pár kapek tabasca.

5

Tataráček pěkně naaranžujte (například vytvarujte do válečku), ozdobte uschovanými chřestovými špičkami, pokapejte zálivkou a podávejte s opečeným bílým pečivem. Chcete-li, ozdobte nakrájenou chilli papričkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč