Suroviny
sušenky
100
g
máslo
30
g
krémový sýr
450
g
krupicový cukr
120
g
vanilkový extrakt
1
ČL
citronová kůra
½
ČL
zakysaná smetana
120
g
mák mletý
4
PL
kondenzované mléko
4
PL
slazené
smetana ke šlehání
60
ml
ovoce
máta
Postup
1
Suroviny by měly mít pokojové teplotu, proto je včas vyděláme z ledničky. Nejdříve si vyložíme formu na muffiny papírovými košíčky. Poté si připravíme sušenkovou krustu: sušenky rozdrtíme v mixéru a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou drobenku rozdělíme do košíčků a utlačíme na dno např. pomocí lžičky.
2
Troubu si předehřejeme na 150°C. V míse pomalu šleháme čerstvý sýr společně s cukrem. Poté vmícháme vajíčka, jedno po druhém. Nakonec přidáme mák, vanilkový extrakt, kůru a zakysanou smetanu. Dáváme si pozor, aby se do náplně nedostalo moc vzduchu, proto šleháme pomale.
3
Sýrovou směs rovnoměrně rozdělíme na sušenkový základ a dáme péct na 20-25 min. Vyděláme z trouby a ve formě necháme zcela vychladnout. Poté dáme na několik hodin do lednice.
4
Na smetanový lemon curd si dáme do menšího hrnce kondenzované mléko, lemon curd a smetanu ke šlehání. Za stálého míchání na mírném ohni krátce prohřejeme, až se vše krásně spojí. Poté necháme vychladnout. Lžící nanášíme smetanový lemon curd na dortíky, které můžeme před tím opatrně vydělat z papírových košíčků. Dozdobíme čerstvým ovocem a lístky máty.