Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Makové mini cheesecakes se smetanovým lemon curd

Makové mini cheesecakes se smetanovým lemon curd

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Suroviny

100 g sušenek

30 g másla ( popř. více - množství záleží na obsahu tuku ve vybraných sušenkách)

450 g čerstvého sýra Philadelphia

120 g cukru krupice

2 větší vejce

1 lžička vanilkového extraktu

½ lžičky citronové kůry

120 g zakysané smetany

4 lžíce mletého maku

4 lžíce lemon curd (domácí nebo kupovaný – prodává např. Lidl)

4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka

60 ml smetany ke šlehání

Čerstvé ovoce a máta na ozdobu

  • Suroviny by měly mít pokojové teplotu, proto je včas vyděláme z ledničky. Nejdříve si vyložíme formu na muffiny papírovými košíčky. Poté si připravíme sušenkovou krustu: sušenky rozdrtíme v mixéru a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou drobenku rozdělíme do košíčků a utlačíme na dno např. pomocí lžičky.
  • Troubu si předehřejeme na 150°C. V míse pomalu šleháme čerstvý sýr společně s cukrem. Poté vmícháme vajíčka, jedno po druhém. Nakonec přidáme mák, vanilkový extrakt, kůru a zakysanou smetanu. Dáváme si pozor, aby se do náplně nedostalo moc vzduchu, proto šleháme pomale.
  • Sýrovou směs rovnoměrně rozdělíme na sušenkový základ a dáme péct na 20-25 min. Vyděláme z trouby a ve formě necháme zcela vychladnout. Poté dáme na několik hodin do lednice.
  • Na smetanový lemon curd si dáme do menšího hrnce kondenzované mléko, lemon curd a smetanu ke šlehání. Za stálého míchání na mírném ohni krátce prohřejeme, až se vše krásně spojí. Poté necháme vychladnout. Lžící nanášíme smetanový lemon curd na dortíky, které můžeme před tím opatrně vydělat z papírových košíčků. Dozdobíme čerstvým ovocem a lístky máty.
Autor: verpetka

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit