Makové mini cheesecakes se smetanovým lemon curd

Makové mini cheesecakes se smetanovým lemon curd

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Suroviny

100 g sušenek

30 g másla ( popř. více - množství záleží na obsahu tuku ve vybraných sušenkách)

450 g čerstvého sýra Philadelphia

120 g cukru krupice

2 větší vejce

1 lžička vanilkového extraktu

½ lžičky citronové kůry

120 g zakysané smetany

4 lžíce mletého maku

4 lžíce lemon curd (domácí nebo kupovaný – prodává např. Lidl)

4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka

60 ml smetany ke šlehání

Čerstvé ovoce a máta na ozdobu

  • Suroviny by měly mít pokojové teplotu, proto je včas vyděláme z ledničky. Nejdříve si vyložíme formu na muffiny papírovými košíčky. Poté si připravíme sušenkovou krustu: sušenky rozdrtíme v mixéru a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou drobenku rozdělíme do košíčků a utlačíme na dno např. pomocí lžičky.
  • Troubu si předehřejeme na 150°C. V míse pomalu šleháme čerstvý sýr společně s cukrem. Poté vmícháme vajíčka, jedno po druhém. Nakonec přidáme mák, vanilkový extrakt, kůru a zakysanou smetanu. Dáváme si pozor, aby se do náplně nedostalo moc vzduchu, proto šleháme pomale.
  • Sýrovou směs rovnoměrně rozdělíme na sušenkový základ a dáme péct na 20-25 min. Vyděláme z trouby a ve formě necháme zcela vychladnout. Poté dáme na několik hodin do lednice.
  • Na smetanový lemon curd si dáme do menšího hrnce kondenzované mléko, lemon curd a smetanu ke šlehání. Za stálého míchání na mírném ohni krátce prohřejeme, až se vše krásně spojí. Poté necháme vychladnout. Lžící nanášíme smetanový lemon curd na dortíky, které můžeme před tím opatrně vydělat z papírových košíčků. Dozdobíme čerstvým ovocem a lístky máty.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit