Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Makové mini cheesecakes se smetanovým lemon curd

Makové mini cheesecakes se smetanovým lemon curd

Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2534 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 246 g
Tuky 162 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sušenky 100 g
vanilkový extrakt 1 ČL
mák mletý 4 PL
ovoce
máta

Postup

1
Suroviny by měly mít pokojové teplotu, proto je včas vyděláme z ledničky. Nejdříve si vyložíme formu na muffiny papírovými košíčky. Poté si připravíme sušenkovou krustu: sušenky rozdrtíme v mixéru a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou drobenku rozdělíme do košíčků a utlačíme na dno např. pomocí lžičky.
2
Troubu si předehřejeme na 150°C. V míse pomalu šleháme čerstvý sýr společně s cukrem. Poté vmícháme vajíčka, jedno po druhém. Nakonec přidáme mák, vanilkový extrakt, kůru a zakysanou smetanu. Dáváme si pozor, aby se do náplně nedostalo moc vzduchu, proto šleháme pomale.
3
Sýrovou směs rovnoměrně rozdělíme na sušenkový základ a dáme péct na 20-25 min. Vyděláme z trouby a ve formě necháme zcela vychladnout. Poté dáme na několik hodin do lednice.
4
Na smetanový lemon curd si dáme do menšího hrnce kondenzované mléko, lemon curd a smetanu ke šlehání. Za stálého míchání na mírném ohni krátce prohřejeme, až se vše krásně spojí. Poté necháme vychladnout. Lžící nanášíme smetanový lemon curd na dortíky, které můžeme před tím opatrně vydělat z papírových košíčků. Dozdobíme čerstvým ovocem a lístky máty.
Autor: verpetka

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...