0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Makové mini cheesecakes se smetanovým lemon curd

Makové mini cheesecakes se smetanovým lemon curd

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2534 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 246 g
Tuky 162 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sušenky 100 g
máslo 30 g
krémový sýr 450 g
krupicový cukr 120 g
vanilkový extrakt 1 ČL
citronová kůra 0.5 ČL
zakysaná smetana 120 g
mák mletý 4 PL
lemon curd 4 PL
kondenzované mléko 4 PL
slazené
smetana ke šlehání 60 ml
ovoce
máta

Postup

1
Suroviny by měly mít pokojové teplotu, proto je včas vyděláme z ledničky. Nejdříve si vyložíme formu na muffiny papírovými košíčky. Poté si připravíme sušenkovou krustu: sušenky rozdrtíme v mixéru a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou drobenku rozdělíme do košíčků a utlačíme na dno např. pomocí lžičky.
2
Troubu si předehřejeme na 150°C. V míse pomalu šleháme čerstvý sýr společně s cukrem. Poté vmícháme vajíčka, jedno po druhém. Nakonec přidáme mák, vanilkový extrakt, kůru a zakysanou smetanu. Dáváme si pozor, aby se do náplně nedostalo moc vzduchu, proto šleháme pomale.
3
Sýrovou směs rovnoměrně rozdělíme na sušenkový základ a dáme péct na 20-25 min. Vyděláme z trouby a ve formě necháme zcela vychladnout. Poté dáme na několik hodin do lednice.
4
Na smetanový lemon curd si dáme do menšího hrnce kondenzované mléko, lemon curd a smetanu ke šlehání. Za stálého míchání na mírném ohni krátce prohřejeme, až se vše krásně spojí. Poté necháme vychladnout. Lžící nanášíme smetanový lemon curd na dortíky, které můžeme před tím opatrně vydělat z papírových košíčků. Dozdobíme čerstvým ovocem a lístky máty.
Autor: verpetka

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit