Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 28 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 14809 kcal
Bílkoviny 381 g
Sacharidy 965 g
Tuky 974 g
Vláknina 342 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravé a lahodné!

Suroviny

SEZAMOVÉ S MATCHOU
sušené švestky 280 g
vypeckované
pistácie 245 g
vanilkový extrakt 2 ČL
čaj matcha 1 PL
+ navíc na obalení
sezamová semínka 80 g
opražená
DATLOVÉ S KAKAOVÝMI BOBY
datle 270 g
vypeckované
kakao 25 g
raw prášek
vanilkový extrakt 1 ČL
mandle 240 g
loupané
kakaové boby 180 g
drcené
S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM
lněná semínka 30 g
+ 2 lžíce navíc
amarant 25 g
pufovaný
nesolené
mandle 160 g
loupané
solené
krupice pohanková 50 g
datle 300 g
vypeckované
vanilkový extrakt 2 ČL
tmavá čokoláda 150 g
S fíky a malinami
sušené fíky 280 g
mandle 200 g
kakao 25 g
raw
vanilková pasta 1 PL
nebo dřeň vyškrábnutá z 1 vanilkového lusku
makadamové ořechy 160 g
lyofilizované, rozdrcené

Postup

1

SEZAMOVÉ S MATCHOU

Do robotu dejte švestky, pistácie, kokos, vanilkového extraktu, 1 lžíci prášku matcha a 40 g opražených sezamových semínek. Mixujte 4 minuty a pak tvarujte kuličky. 40g opražených sezamových semínek nasypte na plochu, poprašte trochou matcha prášku a kuličky ve směsi obalte.

DATLOVÉ S KAKAOVÝMI BOBY

Do robotu dejte pastu tahini, datle, kakao, vanilkový extrakte, chia semínka, mandle a 45 g kakaových bobů. Mixujte, než se ingredience spojí, a pak tvarujte kuličky, které obalte ve 135 g drcených kakaových bobů.

S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM

Rozehřejte troubu na 180°C. Na plechu vyloženém pečicím papírem promíchejte 30 g lněného semínka, pufovaný amarant, nesolené arašídy a javorový sirup. Pečte 10–15 minut, nechte zchladnout, rozmixujte a odložte. Do robotu vložte arašídové máslo, mandle, solené arašídy, pohankovou krupici, 2 lžíce lněných semínek, vypeckované datle a vanilkový extrakt. Mixujte 2–3 minuty a pak tvarujte kuličky, které smočte v rozpuštěné čokoládě, částečně posypte pečenou směsí a dejte na 20 minut do lednice.

S FÍKY A MALINAMI

Do kuchyňského robotu dejte fíky, mandle, kakao, vanilkovou pastu (nebo dřeň z vanilkového lusku) a chia semínka. Mixujte 3–4 minuty, dokud se směs nepromíchá. Poté přidejte makadamiové ořechy a znovu mixujte, než se ořechy nasekají. Ze směsi vytvarujte kuličky a následně je obalujte v rozdrcených lyofilizovaných malinách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...