Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňové cupcaky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 70
Do 45 minut Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4531 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 498 g
Tuky 234 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dejte si dýni nasladko! Přimíchejte ji do těsta a získáte úžasné podzimní cupcaky, kterých můžete sníst, kolik chcete. Jsou přece plné zeleniny! Dýňové cupcaky s jemným krémem ze smetanového sýra potěší dokonce i děti. A možná si ani nepovšimnou, že základem této dobroty je právě zelenina.

Suroviny

slunečnicový olej 175 ml
třtinový cukr 175 g
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
dýně 200 g
oloupaná, nahrubo nastrouhaná (hokkaido nebo máslová)
rozinky 100 g
sultánky – propláchnuté
nastrouhaná z jednoho pomeranče
mletá
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
Na dokončení
čerstvý (Lučina, Buko, Philadelphia...)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C a vyložte papírovými košíčky 12 formiček na muffiny.

2

Olej vlijte do mísy, přidejte cukr, vejce a vanilku a vše prošlehejte.

3

Vmíchejte nastrouhanou dýni, sultánky a pomerančovou kůru. Přisypte skořici, mouku prosátou s kypřicím práškem a sodou a vše zlehka promíchejte.

4

Těsto rozdělte lžící do 3/4 výšky formiček a pečte zhruba 25 minut, až na zapíchnuté špejli ulpí maximálně jeden dva vlhké drobečky.

5

Nechte vychladnout na mřížce.

6

Nejlépe elektrickým šlehačem prošlehejte sýr a cukr. Hotovým krémem ozdobte cupcaky. 

NĚCO NAVÍC
Na krému se budou hezky vyjímat i nasucho opražené a nahrubo nasekané pekanové nebo vlašské ořechy.

Související články

Komentáře

10.08.2017 11:38

<3 výborné!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...