
Dýňové cupcaky
Dejte si dýni nasladko! Přimíchejte ji do těsta a získáte úžasné podzimní cupcaky, kterých můžete sníst, kolik chcete. Jsou přece plné zeleniny!
Ingredience
- 175 ml slunečnicového oleje
- 175 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 g oloupané a nahrubo nastrouhané dýně (hokkaido nebo máslové)
- 100 g rozinek sultánek, propláchnutých
- nastrouhaná kůra z 1 biopomeranče
- 2 lžičky mleté skořice
- 200 g hladké mouky
- 1,5 lžičky kypřicího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- 200 g čerstvého smetanového sýra (Lučina, Buko nebo Philadelphia)
- 85g moučkového cukru
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 °C a vyložte papírovými košíčky 12 formiček na muffiny. Olej vlijte do mísy, přidejte cukr, vejce a vanilku a vše prošlehejte. Vmíchejte nastrouhanou dýni, sultánky a pomerančovou kůru. Přisypte skořici, mouku prosátou s kypřicím práškem a sodou a vše zlehka promíchejte. Těsto rozdělte lžící do 3/4 výšky formiček a pečte zhruba 25 minut, až na zapíchnuté špejli ulpí maximálně jeden dva vlhké drobečky. Nechte vychladnout na mřížce.
2 Nejlépe elektrickým šlehačem prošlehejte sýr a cukr. Hotovým krémem ozdobte cupcaky.
NĚCO NAVÍC
Na krému se budou hezky vyjímat i nasucho opražené a nahrubo nasekané pekanové nebo vlašské ořechů.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Michaela Kašparová
10. Srpen 2017 11:38