0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9 / 5. Počet hodnocení: 46
Do hodiny Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4531 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 498 g
Tuky 234 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dejte si dýni nasladko! Přimíchejte ji do těsta a získáte úžasné podzimní cupcaky, kterých můžete sníst, kolik chcete. Jsou přece plné zeleniny!

Suroviny

slunečnicový olej 175 ml
třtinový cukr 175 g
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
dýně 200 g
oloupaná, nahrubo nastrouhaná (hokkaido nebo máslová)
rozinky 100 g
sultánky – propláchnuté
pomerančová kůra
nastrouhaná z jednoho biopomeranče
skořice 2 ČL
mletá
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
jedlá soda 1 ČL
Na dokončení
krémový sýr 200 g
čerstvý (Lučina, Buko, Philadelphia...)
moučkový cukr 85 g

1 Troubu předehřejte na 180 °C a vyložte papírovými košíčky 12 formiček na muffiny. Olej vlijte do mísy, přidejte cukr, vejce a vanilku a vše prošlehejte. Vmíchejte nastrouhanou dýni, sultánky a pomerančovou kůru. Přisypte skořici, mouku prosátou s kypřicím práškem a sodou a vše zlehka promíchejte. Těsto rozdělte lžící do 3/4 výšky formiček a pečte zhruba 25 minut, až na zapíchnuté špejli ulpí maximálně jeden dva vlhké drobečky. Nechte vychladnout na mřížce.

2 Nejlépe elektrickým šlehačem prošlehejte sýr a cukr. Hotovým krémem ozdobte cupcaky. 

NĚCO NAVÍC
Na krému se budou hezky vyjímat i nasucho opražené a nahrubo nasekané pekanové nebo vlašské ořechů.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit