Dejte si dýni nasladko! Přimíchejte ji do těsta a získáte úžasné podzimní cupcaky, kterých můžete sníst, kolik chcete. Jsou přece plné zeleniny! Dýňové cupcaky s jemným krémem ze smetanového sýra potěší dokonce i děti. A možná si ani nepovšimnou, že základem této dobroty je právě zelenina.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C a vyložte papírovými košíčky 12 formiček na muffiny.
Olej vlijte do mísy, přidejte cukr, vejce a vanilku a vše prošlehejte.
Vmíchejte nastrouhanou dýni, sultánky a pomerančovou kůru. Přisypte skořici, mouku prosátou s kypřicím práškem a sodou a vše zlehka promíchejte.
Těsto rozdělte lžící do 3/4 výšky formiček a pečte zhruba 25 minut, až na zapíchnuté špejli ulpí maximálně jeden dva vlhké drobečky.
Nechte vychladnout na mřížce.
Nejlépe elektrickým šlehačem prošlehejte sýr a cukr. Hotovým krémem ozdobte cupcaky.
NĚCO NAVÍC
Na krému se budou hezky vyjímat i nasucho opražené a nahrubo nasekané pekanové nebo vlašské ořechy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Muffin nebo cupcake – odteď už se nespletete: 18 ověřených receptů(24 receptů )
- Cupcake: roztomilá a delikátní zmenšenina dortu, se kterou si můžete vyhrát podle libosti(26 receptů )
- Dýňové dezerty: 14 nejlepších receptů(14 receptů )
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )
Komentáře
<3 výborné!