Čokoládové cupcaky s ciferníkem

Čokoládové cupcaky s ciferníkem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Více než hodinu Snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4355 kcal
Bílkoviny 72 g
Cukr 346 g
Tuky 289 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tik tak – je čas na něco dobrého! Hodinkové cupcaky se budou hodit i na oslavu konce roku.

Suroviny

Na těsto
kakao holandského typu 40 g
kvalitní
máslo 175 g
změklé
vejce 3 ks
velká
hnědý cukr 160 g
mouka pšeničná hladká 115 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
do pečiva
sůl 1 špetka
Na krém
krémový sýr 115 g
např. Philadelphia, pokojové teploty
mascarpone 115 g
pokojové teploty
máslo 55 g
změklé
vanilkový extrakt 0.5 ČL
moučkový cukr 100 g
Na ozdobení
sušenky
Oreo
potravinářské barvivo
černý potravinářský fix
cukrové a čokoládové zdobení

1 Muffinovou formu vyložte papírovými košíčky. Kakao přesejte do mísy (můžete rovnou použít mísu od robotu), přilijte k němu 4 lžíce horké vody a rozmíchejte na hladkou pastu. Přidejte změklé máslo, vejce a cukr a chvíli třete. Pak vsypte mouku promíchanou s pečicím práškem a solí a spojte dohromady. Naplňte košíčky (neplňte úplně po okraj, ale cca do 2/3 objemu) a dejte do trouby rozehřáté na 200°C. Pečte přibližně 12 minut. Nechte zcela vychladnout.

2 Připravte krém. Krémový sýr, mascarpone, máslo a vanilkový extrakt společně vyšlehejte, pak postupně přidávejte moučkový cukr, až vznikne hladký krém. Krémem naplňte cukrářský sáček se zdobicí řezanou špičkou a ozdobte cupcakes. Sušenky Oreo opatrně rozloupněte, abyste neporušili náplň. Použijte polovinu sušenek, na kterých zbyla bílá náplň. Uhlaďte ji nožem, aby na ní nebyly žádné nerovnosti, a dejte sušenky vychladit, aby náplň ztuhla. Pak na ni nakreslete cukrářským fixem ciferník. Ciferníkové Oreo vetkněte do krému až těsně před podáváním, sušenka v krému vlhne. Podávejte posypané cukrovým zdobením.

NĚCO NAVÍC
Nemáte-li cukrářský fix, vezměte naopak tmavou polovinu sušenek a ciferník na ně namalujte bílkovou polevou. Další možností je použít potravinářskou barvu a nanášet ji tenkým štětečkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit