
Čokoládové cupcaky s ciferníkem
Tik tak – je čas na něco dobrého! Hodinkové cupcaky se budou hodit i na oslavu konce roku.
Ingredience
- 40 g kvalitního kakaa holandského typu
- 175 g změklého másla
- 3 velká vejce
- 160 g hnědého cukru
- 115 g hladké mouky
- 1 a 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- špetka soli
- 115 g krémového sýra (např. Philadelphia), pokojové teploty
- 115 g mascarpone, pokojové teploty
- 55 g změklého másla
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 100 g moučkového cukru
- sušenky Oreo
- černý potravinářský fix
- cukrové zdobení
NA TĚSTO
NA KRÉM
NA OZDOBENÍ
Příprava jídla
1 Muffinovou formu vyložte papírovými košíčky. Kakao přesejte do mísy (můžete rovnou použít mísu od robotu), přilijte k němu 4 lžíce horké vody a rozmíchejte na hladkou pastu. Přidejte změklé máslo, vejce a cukr a chvíli třete. Pak vsypte mouku promíchanou s pečicím práškem a solí a spojte dohromady. Naplňte košíčky (neplňte úplně po okraj, ale cca do 2/3 objemu) a dejte do trouby rozehřáté na 200°C. Pečte přibližně 12 minut. Nechte zcela vychladnout.
2 Připravte krém. Krémový sýr, mascarpone, máslo a vanilkový extrakt společně vyšlehejte, pak postupně přidávejte moučkový cukr, až vznikne hladký krém. Krémem naplňte cukrářský sáček se zdobicí řezanou špičkou a ozdobte cupcakes. Sušenky Oreo opatrně rozloupněte, abyste neporušili náplň. Použijte polovinu sušenek, na kterých zbyla bílá náplň. Uhlaďte ji nožem, aby na ní nebyly žádné nerovnosti, a dejte sušenky vychladit, aby náplň ztuhla. Pak na ni nakreslete cukrářským fixem ciferník. Ciferníkové Oreo vetkněte do krému až těsně před podáváním, sušenka v krému vlhne. Podávejte posypané cukrovým zdobením.
NĚCO NAVÍC
Nemáte-li cukrářský fix, vezměte naopak tmavou polovinu sušenek a ciferník na ně namalujte bílkovou polevou. Další možností je použít potravinářskou barvu a nanášet ji tenkým štětečkem.
Přidat komentář