Čokoládové cupcaky s ciferníkem

Čokoládové cupcaky s ciferníkem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Více než hodinu Snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4355 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 346 g
Tuky 289 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tik tak – je čas na něco dobrého! Hodinkové cupcaky se budou hodit i na oslavu konce roku.

Suroviny

Na těsto
kakao holandského typu 40 g
kvalitní
máslo 175 g
změklé
vejce 3 ks
velká
hnědý cukr 160 g
mouka pšeničná hladká 115 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
do pečiva
sůl 1 špetka
Na krém
krémový sýr 115 g
např. Philadelphia, pokojové teploty
mascarpone 115 g
pokojové teploty
máslo 55 g
změklé
vanilkový extrakt 0.5 ČL
moučkový cukr 100 g
Na ozdobení
sušenky
Oreo
potravinářské barvivo
černý potravinářský fix
cukrové a čokoládové zdobení

1 Muffinovou formu vyložte papírovými košíčky. Kakao přesejte do mísy (můžete rovnou použít mísu od robotu), přilijte k němu 4 lžíce horké vody a rozmíchejte na hladkou pastu. Přidejte změklé máslo, vejce a cukr a chvíli třete. Pak vsypte mouku promíchanou s pečicím práškem a solí a spojte dohromady. Naplňte košíčky (neplňte úplně po okraj, ale cca do 2/3 objemu) a dejte do trouby rozehřáté na 200°C. Pečte přibližně 12 minut. Nechte zcela vychladnout.

2 Připravte krém. Krémový sýr, mascarpone, máslo a vanilkový extrakt společně vyšlehejte, pak postupně přidávejte moučkový cukr, až vznikne hladký krém. Krémem naplňte cukrářský sáček se zdobicí řezanou špičkou a ozdobte cupcakes. Sušenky Oreo opatrně rozloupněte, abyste neporušili náplň. Použijte polovinu sušenek, na kterých zbyla bílá náplň. Uhlaďte ji nožem, aby na ní nebyly žádné nerovnosti, a dejte sušenky vychladit, aby náplň ztuhla. Pak na ni nakreslete cukrářským fixem ciferník. Ciferníkové Oreo vetkněte do krému až těsně před podáváním, sušenka v krému vlhne. Podávejte posypané cukrovým zdobením.

NĚCO NAVÍC
Nemáte-li cukrářský fix, vezměte naopak tmavou polovinu sušenek a ciferník na ně namalujte bílkovou polevou. Další možností je použít potravinářskou barvu a nanášet ji tenkým štětečkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit