Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4355 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 346 g
Tuky 289 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tik tak – je čas na něco dobrého! Hodinkové cupcaky se budou hodit i na oslavu konce roku.

Suroviny

Na těsto
máslo 175 g
změklé
vejce 3 ks
velká
hnědý cukr 160 g
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
do pečiva
sůl 1 špetka
Na krém
např. Philadelphia, pokojové teploty
pokojové teploty
změklé
vanilkový extrakt ½ ČL
Na ozdobení
sušenky
Oreo
černý potravinářský fix
cukrové a čokoládové zdobení

Postup

1

Muffinovou formu vyložte papírovými košíčky. Kakao přesejte do mísy (můžete rovnou použít mísu od robotu), přilijte k němu 4 lžíce horké vody a rozmíchejte na hladkou pastu. Přidejte změklé máslo, vejce a cukr a chvíli třete. Pak vsypte mouku promíchanou s pečicím práškem a solí a spojte dohromady. Naplňte košíčky (neplňte úplně po okraj, ale cca do 2/3 objemu) a dejte do trouby rozehřáté na 200°C. Pečte přibližně 12 minut. Nechte zcela vychladnout.

2

Připravte krém. Krémový sýr, mascarpone, máslo a vanilkový extrakt společně vyšlehejte, pak postupně přidávejte moučkový cukr, až vznikne hladký krém. Krémem naplňte cukrářský sáček se zdobicí řezanou špičkou a ozdobte cupcakes. Sušenky Oreo opatrně rozloupněte, abyste neporušili náplň. Použijte polovinu sušenek, na kterých zbyla bílá náplň. Uhlaďte ji nožem, aby na ní nebyly žádné nerovnosti, a dejte sušenky vychladit, aby náplň ztuhla. Pak na ni nakreslete cukrářským fixem ciferník. Ciferníkové Oreo vetkněte do krému až těsně před podáváním, sušenka v krému vlhne. Podávejte posypané cukrovým zdobením.

NĚCO NAVÍC
Nemáte-li cukrářský fix, vezměte naopak tmavou polovinu sušenek a ciferník na ně namalujte bílkovou polevou. Další možností je použít potravinářskou barvu a nanášet ji tenkým štětečkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín