Svěží citronový sirup vytvoří z mandlového korpusu opravdový chuťový koncert.
Suroviny
mandlový dort, odkaz na recept v postupu
Na citronový sirup
cukr
175
g
citronová šťáva
125
ml
voda
125
ml
citronová kůra
2
PL
jemně strouhaná
Postup
1
Předehřejte troubu na 160 ºC.
2
Připravte těsto podle základního receptu a ve formě o průměru 20 cm ho pečte 1 hodinu 10 minut.
3
Mezitím v kastrůlku zvolna zahřejte 175 g cukru, 125 ml citronové šťávy, 125 ml vody a 2 lžíce jemně strouhané citronové kůry. Míchejte, až se cukr rozpustí, a pak nechte na velmi mírném plameni deset minut probublávat. Polovinu sirupu nalijte na dort právě vytažený z trouby, nechte 5 minut ve formě, pak vyjměte a po zchladnutí podávejte se zbylým sirupem.