Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlový dort s citronovým sirupem
Mandlový dort s citronovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mandlový dort s citronovým sirupem

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 8–10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 748 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 188 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží citronový sirup vytvoří z mandlového korpusu opravdový chuťový koncert.

Suroviny

mandlový dort, odkaz na recept v postupu
Na citronový sirup
cukr 175 g
voda 125 ml
jemně strouhaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 ºC.

2

Připravte těsto podle základního receptu a ve formě o průměru 20 cm ho pečte 1 hodinu 10 minut.

3

Mezitím v kastrůlku zvolna zahřejte 175 g cukru, 125 ml citronové šťávy, 125 ml vody a 2 lžíce jemně strouhané citronové kůry. Míchejte, až se cukr rozpustí, a pak nechte na velmi mírném plameni deset minut probublávat. Polovinu sirupu nalijte na dort právě vytažený z trouby, nechte 5 minut ve formě, pak vyjměte a po zchladnutí podávejte se zbylým sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín