Mandle zintenzivní chuť a vylepší konzistenci korpusu. Vyberte tu nejlepší polevu a uvidíte, že vás všichni budou žádat o repete.
Postup
1
Předehřejte troubu na 160 ºC, horkovzdušnou na 140 stupňů a dortovou formu o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem.
2
V míse vymíchejte ručním šlehačem do pěny máslo a cukr; trvá to asi 10 minut. Postupně přidávejte vejce – vždy je dobře zašlehejte. Zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem a mleté mandle. Lžící naklaďte těsto do dortové formy a pečte 1 hodinu 10 minut.
3
Do korpusu zapíchněte špejli – pokud na ní neulpí těsto, dort můžete vytáhnout z trouby. Nechte ho nejdřív stát ve formě, pak ho vyjměte a přesuňte k dochladnutí na mřížku. Vychladlý dort polévejte polevou.