Pokud stále nemůžete najít ten správný recept na dortový korpus, který je zároveň rychlý, nadýchaný a vždy se povede, pak teď jste na něj narazili. Mandle zintenzivní chuť a vylepší konzistenci korpusu. Vyberte tu nejlepší polevu nebo krém a uvidíte, že vás všichni budou žádat o repete. A jestliže ani s tím si nevíte rady, pod recept jsme přidali několik tipů, které se mohou hodit.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů a dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.
V míse vymíchejte ručním šlehačem do pěny máslo a cukr; trvá to asi 10 minut. Postupně přidávejte vejce – vždy je dobře zašlehejte. Zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem a mleté mandle. Lžící naklaďte těsto do dortové formy a pečte 1 hodinu 10 minut.
Do korpusu zapíchněte špejli – pokud na ní neulpí těsto, dort můžete vytáhnout z trouby. Nechte ho nejdřív stát ve formě, pak ho vyjměte a přesuňte k dochladnutí na mřížku. Vychladlý dort polévejte polevou.