Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní mandlový dort
Základní mandlový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Základní mandlový dort

4.3/5 Počet hodnocení: 156
Více než hodinu Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4835 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 281 g
Tuky 339 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mandle zintenzivní chuť a vylepší konzistenci korpusu. Vyberte tu nejlepší polevu a uvidíte, že vás všichni budou žádat o repete.

Suroviny

máslo 180 g
změklé
vejce 4 ks
mandle 270 g
mleté
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 ºC, horkovzdušnou na 140 stupňů a dortovou formu o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem.

2

V míse vymíchejte ručním šlehačem do pěny máslo a cukr; trvá to asi 10 minut. Postupně přidávejte vejce – vždy je dobře zašlehejte. Zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem a mleté mandle. Lžící naklaďte těsto do dortové formy a pečte 1 hodinu 10 minut.

3

Do korpusu zapíchněte špejli – pokud na ní neulpí těsto, dort můžete vytáhnout z trouby. Nechte ho nejdřív stát ve formě, pak ho vyjměte a přesuňte k dochladnutí na mřížku. Vychladlý dort polévejte polevou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín