0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní mandlový dort

Základní mandlový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Základní mandlový dort

4.6 / 5. Počet hodnocení: 114
Více než hodinu Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4835 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 281 g
Tuky 339 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mandle zintenzivní chuť a vylepší konzistenci korpusu. Vyberte tu nejlepší polevu a uvidíte, že vás všichni budou žádat o repete.

Suroviny

máslo 180 g
změklé
krupicový cukr 180 g
vejce 4 ks
mandle 270 g
mleté
mouka pšeničná hladká 125 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
čokoládová poleva
dle chuti

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 ºC, horkovzdušnou na 140 stupňů a dortovou formu o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem.

2

V míse vymíchejte ručním šlehačem do pěny máslo a cukr; trvá to asi 10 minut. Postupně přidávejte vejce – vždy je dobře zašlehejte. Zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem a mleté mandle. Lžící naklaďte těsto do dortové formy a pečte 1 hodinu 10 minut.

3

Do korpusu zapíchněte špejli – pokud na ní neulpí těsto, dort můžete vytáhnout z trouby. Nechte ho nejdřív stát ve formě, pak ho vyjměte a přesuňte k dochladnutí na mřížku. Vychladlý dort polévejte polevou.

Související články

Jak na to: snadný dortový korpus
  • Tipy a triky

Jak na to: snadný dortový korpus

Nadýchaný korpus je základem skoro každého dortu. Pokud si chcete ušetřit práci, můžete koupit už hotový, daleko lépe ale uděláte, pokud si ho upečete sami podle osvědčeného receptu šéfcukrářky Kateřiny Člaňkové. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit