Kombinace sýra a citronu překvapivě lahodí chuťovým pohárkům, ochutnejte!
Postup
Fetu a kolečka citronu střídavě navrstvěte do mělkého pekáčku o rozměrech přibližně 18×24 centimetrů, pokapejte olejem a poprašte sumahem. Půl hodiny nechte marinovat, citrony natáhnou slanou chuť sýra a feta jimi bude vonět.
NĚCO NAVÍC: Koření sumah je temně červený (někdy až nahnědlý) prášek s kyselou chutí. Jsou to usušené a umleté plodové palice škumpy koželužské, rostoucí ve Středomoří a v Orientu. Hodí se k masu, rybám, do salátů, kebabů, na šašlik, do čočky, sypou se jím grilované pokrmy, je vhodný také do jogurtů. Nejvíce se používá v ázerbájdžánské, turecké, íránské a libanonské kuchyni. Staří Římané ji používali dříve, než poznali citron. Objednat si ji můžete například na www.koreni.cz. Sáček o hmotnosti 50g stojí 23Kč.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na piknik: 8 receptů do trávy(8 receptů )
- Snídaně v trávě: 19 nejlepších receptů do přírody(19 receptů )