Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 642 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 33 g
Tuky 50 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Guacamole máme na stole skoro pořád a jíme ho úplně ke všemu!“ říká mexická šéfkuchařka Alondra Maldonado. Alternativa klasické mexické pochoutky s feta sýrem, ktorý jí dodává říz. 

Suroviny

zralé
sůl ½ ČL
limetová šťáva 1 PL
rajče 140 g
zelená
cibule ¼ ks
bílá nebo červená, nadrobno
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, lístky
rozdrobená, na posypání

Postup

1

Avokádo rozřízněte podélně napůl podél pecky. Poloviny jemně pootočte proti sobě, jedna se tak uvolní od pecky. Pecku vyloupněte a dužinu ještě ve slupce opatrně nakrájejte.

2

Dužinu vydlabejte lžičkou do misky, jde to snadno. Zakápněte limetovou nebo citronovou šťávou a promíchejte (tak dužina avokáda nezhnědne a zachová si krásnou svěží barvu).

3

Dužinu osolte a rozmačkejte vidličkou. 

4

Z rajčat a chilli papričky odstraňte semínka a obojí nakrájejte nadrobno. Přisypte je spolu s nakrájenou cibulí do misky. Koriandr nasekejte najemno (část lístků nechte na ozdobení) a vše promíchejte s avokádovým pyré. Dochuťte solí a limetovou šťávou, posypte fetou a ozdobte koriandrovými lístky.

NĚCO NAVÍC
Hotové guacamole můžete posypat třeba i nastrouhaným parmazánem. I to je podle Alondry v mexické kuchyni povoleno! 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín