0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Guacamole s feta sýrem

Guacamole s feta sýrem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1-2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 642 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 33 g
Tuky 50 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Guacamole máme na stole skoro pořád a jíme ho úplně ke všemu!“ říká mexická šéfkuchařka Alondra Maldonado. Alternativa klasické mexické pochoutky s feta sýrem, ktorý jí dodává říz. 

Suroviny

avokádo 2 ks
zralé
sůl 0.5 ČL
limetová šťáva 1 PL
rajče 140 g
chilli paprička 1 ks
zelená
cibule 0.25 ks
bílá nebo červená, nadrobno
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, lístky
sýr feta
rozdrobená, na posypání

Postup

1

Avokádo rozřízněte podélně napůl podél pecky. Poloviny jemně pootočte proti sobě, jedna se tak uvolní od pecky. Pecku vyloupněte a dužinu ještě ve slupce opatrně nakrájejte.

2

Dužinu vydlabejte lžičkou do misky, jde to snadno. Zakápněte limetovou nebo citronovou šťávou a promíchejte (tak dužina avokáda nezhnědne a zachová si krásnou svěží barvu).

3

Dužinu osolte a rozmačkejte vidličkou. 

4

Z rajčat a chilli papričky odstraňte semínka a obojí nakrájejte nadrobno. Přisypte je spolu s nakrájenou cibulí do misky. Koriandr nasekejte najemno (část lístků nechte na ozdobení) a vše promíchejte s avokádovým pyré. Dochuťte solí a limetovou šťávou, posypte fetou a ozdobte koriandrovými lístky.

NĚCO NAVÍC
Hotové guacamole můžete posypat třeba i nastrouhaným parmazánem. I to je podle Alondry v mexické kuchyni povoleno! 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit