Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékaný sýrový knedlík ve vývaru
AD
Opékaný sýrový knedlík ve vývaru
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Opékaný sýrový knedlík ve vývaru

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3774 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 262 g
Tuky 225 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaspressknödel, placaté knedlíky s vydatným pivním sýrem, které se opékají dozlatova a servírují ponořené do čistého hovězího vývaru. Dostali jste chuť na tuhle horskou pochoutku ze Salcburska? Udělejte si ji ve své kuchyni!

Suroviny

sýr 300 g
ideálně pinzgauzský pivní (anebo 200 g blaťáckého sýra a 100 g romaduru)
pečivo 250 g
den či dva staré, nakrájené na kostičky
mléko 125 ml
teplé nebo dle potřeby
petrželka
hrst
sůl špetka
řepkový olej 100 ml
na opékání
K podávání
vývar hovězí 150 cl
hotový, silný
pažitka
nasekaná

Postup

1

r nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s pečivem. Teplé mléko rozkvedláme s vejci a zalijeme kostičky sýra a pečiva pokud pečivo málo nasáklo tekutinu, můžeme trochu mléka přidat. Přidáme nasekanou hladkolistou petrželku a l. Postupně přisypáváme mouku, aby se hmota spojila, ale s množstvím raději opatrně, aby nebyly knedky tuhé. Vytvarujeme placičky podobné karbanátkům.

2

V pánvi rozehřejeme nižší vrstvu oleje a knedlíky opékáme zvolna z obou stran dozlatova a odkládáme na talíř vyložený kuchyňskou papírovou utěrkou.

3

Hovězí vývar ohřejeme. Do každého talíře vložíme dva knedlíky a ozdobíme pažitkou.

4

NĚCO NAVÍC: Kaspressknödel se dobře mrazí a lze připravit do zásoby. Knedlíky po vytvarování položíme v jedné vrstvě na tác a zamrazíme, pak přesuneme do sáčku. Zmrazené knedlíky rovnou opékáme na pánvi a prohřejeme v horkém vývaru. Knedlík můžeme podávat také s listovým nebo zelným salátem.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...