Kaspressknödel, placaté knedlíky s vydatným pivním sýrem, které se opékají dozlatova a servírují ponořené do čistého hovězího vývaru. Dostali jste chuť na tuhle horskou pochoutku ze Salcburska? Udělejte si ji ve své kuchyni!
Suroviny
Postup
Sýr nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s pečivem. Teplé mléko rozkvedláme s vejci a zalijeme kostičky sýra a pečiva – pokud pečivo málo nasáklo tekutinu, můžeme trochu mléka přidat. Přidáme nasekanou hladkolistou petrželku a sůl. Postupně přisypáváme mouku, aby se hmota spojila, ale s množstvím raději opatrně, aby nebyly knedlíky tuhé. Vytvarujeme placičky podobné karbanátkům.
V pánvi rozehřejeme nižší vrstvu oleje a knedlíky opékáme zvolna z obou stran dozlatova a odkládáme na talíř vyložený kuchyňskou papírovou utěrkou.
Hovězí vývar ohřejeme. Do každého talíře vložíme dva knedlíky a ozdobíme pažitkou.
NĚCO NAVÍC: Kaspressknödel se dobře mrazí a lze připravit do zásoby. Knedlíky po vytvarování položíme v jedné vrstvě na tác a zamrazíme, pak přesuneme do sáčku. Zmrazené knedlíky rovnou opékáme na pánvi a prohřejeme v horkém vývaru. Knedlík můžeme podávat také s listovým nebo zelným salátem.