0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opékaný sýrový knedlík ve vývaru

AD
Opékaný sýrový knedlík ve vývaru
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Opékaný sýrový knedlík ve vývaru

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3774 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 262 g
Tuky 225 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaspressknödel, placaté knedlíky s vydatným pivním sýrem, které se opékají dozlatova a servírují ponořené do čistého hovězího vývaru. Dostali jste chuť na tuhle horskou pochoutku ze Salcburska? Udělejte si ji ve své kuchyni!

Suroviny

sýr 300 g
ideálně pinzgauzský pivní (anebo 200 g blaťáckého sýra a 100 g romaduru)
pečivo 250 g
den či dva staré, nakrájené na kostičky
mléko 125 ml
teplé nebo dle potřeby
vejce 4
petrželka
hrst
sůl špetka
mouka pšeničná hladká PL
řepkový olej 100 ml
na opékání
K podávání
vývar hovězí 150 cl
hotový, silný
pažitka
nasekaná

Postup

1

r nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s pečivem. Teplé mléko rozkvedláme s vejci a zalijeme kostičky sýra a pečiva pokud pečivo málo nasáklo tekutinu, můžeme trochu mléka přidat. Přidáme nasekanou hladkolistou petrželku a l. Postupně přisypáváme mouku, aby se hmota spojila, ale s množstvím raději opatrně, aby nebyly knedky tuhé. Vytvarujeme placičky podobné karbanátkům.

2

V pánvi rozehřejeme nižší vrstvu oleje a knedlíky opékáme zvolna z obou stran dozlatova a odkládáme na talíř vyložený kuchyňskou papírovou utěrkou.

3

Hovězí vývar ohřejeme. Do každého talíře vložíme dva knedlíky a ozdobíme pažitkou.

4

NĚCO NAVÍC: Kaspressknödel se dobře mrazí a lze připravit do zásoby. Knedlíky po vytvarování položíme v jedné vrstvě na tác a zamrazíme, pak přesuneme do sáčku. Zmrazené knedlíky rovnou opékáme na pánvi a prohřejeme v horkém vývaru. Knedlík můžeme podávat také s listovým nebo zelným salátem.

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč