0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opékaný sýrový knedlík ve vývaru

AD
Opékaný sýrový knedlík ve vývaru
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Opékaný sýrový knedlík ve vývaru

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3774 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 262 g
Tuky 225 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaspressknödel, placaté knedlíky s vydatným pivním sýrem, které se opékají dozlatova a servírují ponořené do čistého hovězího vývaru. Dostali jste chuť na tuhle horskou pochoutku ze Salcburska? Udělejte si ji ve své kuchyni!

Suroviny

sýr 300 g
ideálně pinzgauzský pivní (anebo 200 g blaťáckého sýra a 100 g romaduru)
pečivo 250 g
den či dva staré, nakrájené na kostičky
mléko 125 ml
teplé nebo dle potřeby
petrželka
hrst
sůl špetka
mouka pšeničná hladká PL
řepkový olej 100 ml
na opékání
K podávání
vývar hovězí 150 cl
hotový, silný
pažitka
nasekaná

Postup

1

r nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s pečivem. Teplé mléko rozkvedláme s vejci a zalijeme kostičky sýra a pečiva pokud pečivo málo nasáklo tekutinu, můžeme trochu mléka přidat. Přidáme nasekanou hladkolistou petrželku a l. Postupně přisypáváme mouku, aby se hmota spojila, ale s množstvím raději opatrně, aby nebyly knedky tuhé. Vytvarujeme placičky podobné karbanátkům.

2

V pánvi rozehřejeme nižší vrstvu oleje a knedlíky opékáme zvolna z obou stran dozlatova a odkládáme na talíř vyložený kuchyňskou papírovou utěrkou.

3

Hovězí vývar ohřejeme. Do každého talíře vložíme dva knedlíky a ozdobíme pažitkou.

4

NĚCO NAVÍC: Kaspressknödel se dobře mrazí a lze připravit do zásoby. Knedlíky po vytvarování položíme v jedné vrstvě na tác a zamrazíme, pak přesuneme do sáčku. Zmrazené knedlíky rovnou opékáme na pánvi a prohřejeme v horkém vývaru. Knedlík můžeme podávat také s listovým nebo zelným salátem.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč