Opékaný sýrový knedlík ve vývaru

Komerční sdělení
Opékaný sýrový knedlík ve vývaru
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Opékaný sýrový knedlík ve vývaru

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3774 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 262 g
Tuky 225 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaspressknödel, placaté knedlíky s vydatným pivním sýrem, které se opékají dozlatova a servírují ponořené do čistého hovězího vývaru. Dostali jste chuť na tuhle horskou pochoutku ze Salcburska? Udělejte si ji ve své kuchyni!

Suroviny

sýr 300 g
ideálně pinzgauzský pivní (anebo 200 g blaťáckého sýra a 100 g romaduru)
pečivo 250 g
den či dva staré, nakrájené na kostičky
mléko 125 ml
teplé nebo dle potřeby
vejce 4
petrželka
hrst
sůl špetka
mouka pšeničná hladká PL
řepkový olej 100 ml
na opékání
K podávání
vývar hovězí 150 cl
hotový, silný
pažitka
nasekaná

Postup

1

r nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s pečivem. Teplé mléko rozkvedláme s vejci a zalijeme kostičky sýra a pečiva pokud pečivo málo nasáklo tekutinu, můžeme trochu mléka přidat. Přidáme nasekanou hladkolistou petrželku a l. Postupně přisypáváme mouku, aby se hmota spojila, ale s množstvím raději opatrně, aby nebyly knedky tuhé. Vytvarujeme placičky podobné karbanátkům.

2

V pánvi rozehřejeme nižší vrstvu oleje a knedlíky opékáme zvolna z obou stran dozlatova a odkládáme na talíř vyložený kuchyňskou papírovou utěrkou.

3

Hovězí vývar ohřejeme. Do každého talíře vložíme dva knedlíky a ozdobíme pažitkou.

4

NĚCO NAVÍC: Kaspressknödel se dobře mrazí a lze připravit do zásoby. Knedlíky po vytvarování položíme v jedné vrstvě na tác a zamrazíme, pak přesuneme do sáčku. Zmrazené knedlíky rovnou opékáme na pánvi a prohřejeme v horkém vývaru. Knedlík můžeme podávat také s listovým nebo zelným salátem.

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit