Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové kuličky v bešamelu

Masové kuličky v bešamelu

Hodnocení receptu
3.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1237 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 99 g
Tuky 63 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 1 ks
strouhanka 50 g
gouda 100 g
velká
olivový olej
bylinky hrst
petržel, kopr, pažitka, libeček
sůl mořská
pepř špetka
½
kardamon
koření
sladká paprika, kukruma, chilli

Postup

1

Cibuli nakrájejte na co nejjemnější kostičky orestujte na olivovém oleji  dozlatova. Hotovou cibulku spolu s bylinkami a všemi ostatními ingrediencemi na masové kuličky v míse smíchejte. 

2
Po spojení  vytvarujeme mokrýma rukama  kuličky. Kuličky pak dejte na plech a polijte je olivovým olejem a nechte péct dozlatova, ze všech stran přibližně 15–20 minut na 200°C
3
Zatím si připravíme bešamel. Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Připravíme si  světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, muškátovým oříškem a vysypeme sýr, poté ještě 2 minuty povaříme.
4
Když už budou kuličky zlatavé vylejeme na ně bešamel se sýrem a necháme znovu zapéct dozlatova.
5

A můžeme podávat, většinou podávám se zeleninou.

Autor: Clairushka1

Apetit magazín