Masové kuličky v bešamelu

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Masové kuličky v bešamelu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

vepřové maso mleté 500 g
mix
vejce 1 ks
strouhanka 50 g
gouda 100 g
cibule 1 ks
velká
olivový olej
bylinky hrst
petržel, kopr, pažitka, libeček
sůl mořská
pepř špetka
0.5
kardamon
koření
sladká paprika, kukruma, chilli

Cibuli nakrájejte na co nejjemnější kostičky orestujte na olivovém oleji  dozlatova. Hotovou cibulku spolu s bylinkami a všemi ostatními ingrediencemi na masové kuličky v míse smíchejte. 

Po spojení  vytvarujeme mokrýma rukama  kuličky. Kuličky pak dejte na plech a polijte je olivovým olejem a nechte péct dozlatova, ze všech stran přibližně 15–20 minut na 200°C.
 
Zatím si připravíme bešamel. Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Připravíme si  světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, muškátovým oříškem a vysypeme sýr, poté ještě 2 minuty povaříme.
 
Když už budou kuličky zlatavé vylejeme na ně bešamel se sýrem a necháme znovu zapéct dozlatova.
 
A můžeme podávat, většinou podávám se zeleninou.
 
 
 
 
 
Autor: Clairushka1

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit