Masové kuličky v bešamelu

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Masové kuličky v bešamelu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

vepřové maso mleté 500 g
mix
vejce 1 ks
strouhanka 50 g
gouda 100 g
cibule 1 ks
velká
olivový olej
bylinky hrst
petržel, kopr, pažitka, libeček
sůl mořská
pepř špetka
0.5
kardamon
koření
sladká paprika, kukruma, chilli

Cibuli nakrájejte na co nejjemnější kostičky orestujte na olivovém oleji  dozlatova. Hotovou cibulku spolu s bylinkami a všemi ostatními ingrediencemi na masové kuličky v míse smíchejte. 

Po spojení  vytvarujeme mokrýma rukama  kuličky. Kuličky pak dejte na plech a polijte je olivovým olejem a nechte péct dozlatova, ze všech stran přibližně 15–20 minut na 200°C.
 
Zatím si připravíme bešamel. Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Připravíme si  světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, muškátovým oříškem a vysypeme sýr, poté ještě 2 minuty povaříme.
 
Když už budou kuličky zlatavé vylejeme na ně bešamel se sýrem a necháme znovu zapéct dozlatova.
 
A můžeme podávat, většinou podávám se zeleninou.
 
 
 
 
 

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit