
Jelení medailonky ve slanině s hranolky
Jemné, šťavnaté, delikátní...
Ingredience
- 4 medailonky z jelení svíčkové
- 3 lžíce olivového oleje
- hrubá sůl a čerstvě drcený pepř
- špetka drceného jalovce
- 2–4 dlouhé plátky sušené nebo anglické slaniny
- 500 g brambor (varný typ B), oloupaných a nakrájených na hranolky
- hrubá sůl
- lístky červené řepy k podávání
- 100 g majonézy
- svazek pažitky
- 1 lžíce nakládaných cibulek
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžička dijonské hořčice
NA REMULÁDU
Příprava jídla
1 Smíchejte přísady na remuládu, osolte, opepřete a dejte do chladničky.
2 Medailonky potřete olivovým olejem, opepřete, posypte jalovčinkami a po obvodu zabalte do 1–2 plátků slaniny. Zajistěte kuchyňským provázkem a odložte na prkénko.
3 Na domácí hranolky předehřejte troubu na maximum (230 °C). Hranolky vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 3 minuty. Slijte, nechte oschnout a rozložte je v jedné vrstvě na plech. Pokapejte zbylým olivovým olejem a promíchejte, aby byl každý hranolek obalený. Pečte 15–20 minut dozlatova, jednou či dvakrát během pečení obraťte. Osolte.
4 Medailonky na rozpálené litinové nebo grilovací pánvi opékejte 3–4 minuty po každé straně. Osolte a nechte zabalené v alobalu 5 minut odpočinout. Podávejte s hranolky a remuládou, doplněné lístky červené řepy.
Přidat komentář