0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jelení medailonky ve slanině s hranolky

Jelení medailonky ve slanině s hranolky

4.2/5 Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1539 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 100 g
Tuky 116 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné, šťavnaté, delikátní...

Suroviny

4 ks
jelení medailonky
olivový olej 3 PL
sůl a pepř
jalovec špetka
drcený
2
anglická nebo sušená slanina
typ B, oloupané a nakrájené na hranolky
sůl
hrubá
lístky červené řepy k podávání
Na remuládu
majonéza 100 g
pažitka svazek
cibule nakládaná 1 PL
petrželka 1 PL
nasekaná
hořčice dijonská 1 PL

Postup

1

Smíchejte přísady na remuládu, osolte, opepřete a dejte do chladničky.

2

Medailonky potřete olivovým olejem, opepřete, posypte jalovčinkami a po obvodu zabalte do 1–2 plátků slaniny. Zajistěte kuchyňským provázkem a odložte na prkénko.

3

Na domácí hranolky předehřejte troubu na maximum (230 °C). Hranolky vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 3 minuty. Slijte, nechte oschnout a rozložte je v jedné vrstvě na plech. Pokapejte zbylým olivovým olejem a promíchejte, aby byl každý hranolek obalený. Pečte 15–20 minut dozlatova, jednou či dvakrát během pečení obraťte. Osolte.

4

Medailonky na rozpálené litinové nebo grilovací pánvi opékejte 3–4 minuty po každé straně. Osolte a nechte zabalené v alobalu 5 minut odpočinout. Podávejte s hranolky a remuládou, doplněné lístky červené řepy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč