Jelení medailonky ve slanině s hranolky

Jelení medailonky ve slanině s hranolky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1539 kcal
Bílkoviny 12 g
Cukr 100 g
Tuky 116 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jemné, šťavnaté, delikátní...

Suroviny

4 ks
jelení medailonky
olivový olej 3 PL
sůl a pepř
jalovec špetka
drcený
2
anglická nebo sušená slanina
brambory 500 g
typ B, oloupané a nakrájené na hranolky
sůl
hrubá
lístky červené řepy k podávání
Na remuládu
majonéza 100 g
pažitka svazek
cibule nakládaná 1 PL
petrželka 1 PL
nasekaná
hořčice dijonská 1 PL

1 Smíchejte přísady na remuládu, osolte, opepřete a dejte do chladničky.

2 Medailonky potřete olivovým olejem, opepřete, posypte jalovčinkami a po obvodu zabalte do 1–2 plátků slaniny. Zajistěte kuchyňským provázkem a odložte na prkénko.

3 Na domácí hranolky předehřejte troubu na maximum (230 °C). Hranolky vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 3 minuty. Slijte, nechte oschnout a rozložte je v jedné vrstvě na plech. Pokapejte zbylým olivovým olejem a promíchejte, aby byl každý hranolek obalený. Pečte 15–20 minut dozlatova, jednou či dvakrát během pečení obraťte. Osolte.

4 Medailonky na rozpálené litinové nebo grilovací pánvi opékejte 3–4 minuty po každé straně. Osolte a nechte zabalené v alobalu 5 minut odpočinout. Podávejte s hranolky a remuládou, doplněné lístky červené řepy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit