Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jelení medailonky ve slanině s hranolky
Jelení medailonky ve slanině s hranolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jelení medailonky ve slanině s hranolky

4/5 Počet hodnocení: 32
Do 50 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2781 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 101 g
Tuky 176 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jelení medailonky ve slanině jsou jemné, šťavnaté, delikátní. Ideální jídlo pro slavnostní příležitost i romantickou večeři, ke kterému se jako příloha nejvíce hodí bramborové hranolky. Navíc je to velmi rychlý recept a při jeho přípravě nezašpiníte téměř žádné nádobí.

Suroviny

svíčková, 4 medailonky
olivový olej 3 PL
sůl
hrubá, na maso i hranolky
pepř
čerstvě drcený
jalovec 1 špetka
drcený
slanina 4 plátky
anglická nebo sušená
typ B, oloupané a nakrájené na hranolky
lístky k podávání
Na remuládu
majonéza 100 g
pažitka 1 svazek
petrželka 1 PL
nasekaná
hořčice dijonská 1 PL

Postup

1

Smíchejte přísady na remuládu, osolte, opepřete a dejte do chladničky.

2

Medailonky potřete olivovým olejem, opepřete, posypte jalovčinkami a po obvodu zabalte do 1–2 plátků slaniny. Zajistěte kuchyňským provázkem a odložte na prkénko.

3

Na domácí hranolky předehřejte troubu na maximum (230 °C). Hranolky vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 3 minuty. Slijte, nechte oschnout a rozložte je v jedné vrstvě na plech. Pokapejte zbylým olivovým olejem a promíchejte, aby byl každý hranolek obalený. Pečte 15–20 minut dozlatova, jednou či dvakrát během pečení obraťte. Osolte.

4

Medailonky na rozpálené litinové nebo grilovací pánvi opékejte 3–4 minuty po každé straně. Osolte a nechte zabalené v alobalu 5 minut odpočinout. Podávejte s hranolky a remuládou, doplněné lístky červené řepy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...