Jemné, šťavnaté, delikátní...
Suroviny
Postup
Smíchejte přísady na remuládu, osolte, opepřete a dejte do chladničky.
Medailonky potřete olivovým olejem, opepřete, posypte jalovčinkami a po obvodu zabalte do 1–2 plátků slaniny. Zajistěte kuchyňským provázkem a odložte na prkénko.
Na domácí hranolky předehřejte troubu na maximum (230 °C). Hranolky vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 3 minuty. Slijte, nechte oschnout a rozložte je v jedné vrstvě na plech. Pokapejte zbylým olivovým olejem a promíchejte, aby byl každý hranolek obalený. Pečte 15–20 minut dozlatova, jednou či dvakrát během pečení obraťte. Osolte.
Medailonky na rozpálené litinové nebo grilovací pánvi opékejte 3–4 minuty po každé straně. Osolte a nechte zabalené v alobalu 5 minut odpočinout. Podávejte s hranolky a remuládou, doplněné lístky červené řepy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů(28 receptů)
- Nadivoko! 12 receptů, díky kterým si zamilujete zvěřinu(12 receptů)
- 20 nejlepších zvěřinových receptů(20 receptů)